CS Mioveni câștigă primul meci din acest sezon, la Piatra Neamț. Ceahlăul, la primul eșec pe teren propriu

Narcis POHOAȚĂ 26 Aug. 2023, 14:27 Liga 2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a pierdut, sâmbătă, primul meci disputat pe teren propriu în acest sezon de Liga 2, scor 0-1 cu CS Mioveni. A fost un joc controlat în cea mai mare parte de echipa lui Cristian Pustai, care după o primă repriză modestă s-a trezit după pauză, a dominar clar pe final, dar a păcătuit la finalizare și nu a reușit să fructifice ocaziile avute.

  • Nemțenii pierd al doilea joc în acest sezon, dar după o serie de patru victorii consecutive, două în campionat și două în Cupă. CS Mioveni e abia la primul succes în Liga 2, însă vine după trei remize în primele runde, cât și un succes la scor în Cupa României.

Golul lui Ștefan Blănaru a făcut diferența în meciul de la Piatra Neamț

La a doua prezență pe teren propriu în acest sezon, nou-promovata Ceahlăul a întâlnit un adversar de calibru, venit din primul eșalon, însă diferența pe teren nu s-a văzut. Poate doar la gestionarea momentelor importante.

După trei remize consecutive cu echipe care și-au anunțat intenția de a promova, spre deosebire de ea, care a comunicat că vrea doar să se salveze de la retrogradare, CS Mioveni a mers la Piatra Neamț cu lecția învățată. S-a apărat bine, iar când a avut ocazia a replicat tăios pe contraatac fie prin Claudiu Herea, fie prin Blănaru. O astfel de fază i-a adus și cele trei puncte în această etapă a 4-a.

În minutul 14, Tincău a plecat de la limita offside-ului, pe partea stângă, a pătruns în careu, dar șutul său a fost respins de portarul Krell. Balonul a revenit la Tincău, care a centrat bine în fața porții, de unde Blănaru, nemarcat, a trimis în plasă.

Ceahlăul a resimțit șocul și nu a reușit să pună în pericol poarta adversă decât în ultimele zece minute ale primei părți. Dar destul de palid.

Mai întâi prin Llullaku (34, cap pe lângă poartă), iar pe final prin Vișinar (41, cap peste poartă, din centrarea lui Llullaku) și Neicuțescu (44, șut din careu, respins de portarul Croitoru).

Dominarea Ceahlăului din repriza secundă, rămasă fără rezultat

Repriza a doua a fost mult mai animată. Debutul a fost echilibrat, cu câte o oportunitate de ambele părți (46, Llullaku, șut pe lângă poartă de la 30 de metri, respectiv Herea – 54, șut peste poartă, din careu), după care nemțenii au pus stăpânire pe joc. Pustai a mutat ofensiv, Patrick Petre a revitalizat ofensiva, a fost la originea tuturor fazelor Ceahlăului, dar echipa gazdă a păcătuit la finalizare și nu a reușit să fructifice ocaziile clare avute.

În minutul 66, Patrick Petre a trimis pe poartă din lovitură liberă lateral stânga, dar portarul Croitoru a fost la post, iar în minutul 74 Garutti a fost la un pas de a înscrie în propria poartă, deviind razant cu bara centrarea lui Petre. Același Patrick Petre a ratat singur cu portarul (77), din unghi, pentru ca Agostinho să irosească ocazia meciului, în minutul 83.

Neicuțescu a centrat perfect în gura porții, din partea stângă, iar Agostinho, deși avea jumătate de poartă goală în față, a trimis din plonjon, cu capul, pe lângă bara din stânga a porții adverse!

Și în prelungiri Ceahlăul a avut câteva centrări periculoase în careul Mioveniului, dar reduta argeșenilor a rezistat, astfel că echipa lui Schumacher a plecat cu trei puncte mari de sub Pietricica.

Ceahlăul pierde nemeritat un joc pe care l-a controlat clar în ultima jumătate de oră, în timp ce Mioveniul câștigă primul meci din acest sezon, după trei remize consecutive.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CS MIOVENI 0-1

Ștefan Blănaru 15′

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar (cpt.), Bacalu – Joao Jaquite (Al. Anton 62′), Onișa (P. Petre 62′) – M. Savu (Forizs 62′), Neicuțescu, Llullaku (Rob. Ciobanu 69′) – Selmani (Josemar Agostinho 80′)
Rezerve neutilizate: Wynney – Fărăgău, Petkov, Lorenzo Fonseca
Antrenor: Cristian Pustai

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, R. Garutti, Cr. Ignat, Șerbănică (cpt.) – D. Toma (Căprescu 75′), Cărăruș, Guțea (Duțan 80′), Cl. Herea (Dandea 75′) – Blănaru (Mih. Costea 80′), Tincău (Coșereanu 64′)
Rezerve neutilizate: Sima – Văsălie, Pleșa, Bolohan
Antrenor: Constantin Schumacher

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru central: Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Arbitri asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și Cristi Daniel Ichim (Brăila). Arbitru de rezervă: Răzvan Negară (Vaslui). Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat de joc: Ciprian Anton (Suceava).

Meciuri cu echipe din superLigă în Play-off-ul Cupei României, apoi jocuri cu CS Tunari și CSC Dumbrăvița

În runda viitoare, a 5-a, Ceahlăul se va deplasa la CS Tunari (locul 19, 1 punct), duminică, de la ora 11:00, în timp ce CS Mioveni va juca acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 17, 2 puncte), tot în data de 3 septembrie, de la ora 11:00.

Până atunci însă, ambele echipe vor evolua la mijlocul săptămânii în Play-off-ul Cupei României. Ceahlăul are meci joi, de la ora 17:00, acasă cu prim-divizionara ”U” Cluj, în timp ce CS Mioveni va evolua miercuri, de la ora 17:30, acasă cu FC Botoșani, tot o echipă din prima ligă.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

Narcis POHOAȚĂ 26 Aug. 2023, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă