Apariție surpriză la reunirea Ceahlăului: căpitanul Vișinar a venit în cârje! Cristian Pustai a dat start pregătirilor cu 19 jucători în lot

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2024, 15:31 Liga 2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a reunit miercuri, la prânz, cu un lot subțire, de doar 19 jucători.

După o vacanță lungă, de cinci săptămâni, jucătorii echipei nemțene au reluat pregătirile la baza din oraș și au bifat primul antrenament al anului 2024, mai mult o dezmorțire, sub comanda antrenorului Cristian Pustai.

Doar 19 jucători la reunirea Ceahlăului

La reunirea de miercuri, 10 ianuarie, au fost prezenți doar 19 jucători, trei fiind juniori, alți cinci stranieri absentând motivat, urmând să ajungă în zilele următoare, în funcție de cum au găsit bilete de avion spre România.

Deocamdată nu a venit niciun jucător nou dintre cei așteptați de Cristian Pustai, noutățile dorite de către antrenor urmând să apară, cel mai probabil, până la plecarea în Antalya.

Jucătorii Ceahlăului vor efectua vizita medicală în următoarele zile, iar de luni, 15 ianuarie, vor intra într-un prim cantonament la propria bază, până pe 23 ianuarie. Echipa va continua antrenamentele la Piatra Neamț, iar de pe 30 ianuarie se va muta în Antalya, pentru un stagiu centralizat de 10 zile.

Căpitanul Stejărel Vișinar a venit în cârje la reunirea trupei nemțene

Marea surpriză de la reunire a fost chiar căpitanul Stejărel Vișinar, care a venit în cârje pentru a-și saluta colegii și stafful. Acesta s-a accidentat grav în ultimul meci oficial din 2023 și, cel mai probabil, nu va mai evolua în acest sezon.

”Nu puteam să nu fiu alături de colegii mei, am venit să-i salut, să le iau pulsul, să-i încurajez. Eu sunt chiar foarte bine, totul decurge foarte bine. Privesc cu mare încredere viitorul, pentru că știu că Dumnezeu mi-a dat putere să trec peste orice”, a declarat Stejărel Vișinar, care a oferit detalii despre recuperare: ”Momentan am făcut exerciții de mobilitate cu Cosmin, kinetoterapeutul nostru. Am început recuperarea, iar pe 18 ianuarie fac o radiografie, voi trimite rezultatul domnului doctor și în funcție de rezultat îmi va spune cât voi sta, cum vor decurge lucrurile.”

Vișinar a mai spus că este încrezător în șansele Ceahlăului de a promova în prima ligă. ”Le mulțumesc foarte mult suporterilor pentru susținere, ei mă cunosc foarte bine și știu că sunt un luptător. Le transmit să fie alături de noi, pentru că vor fi patru meciuri decisive, de foc și trebuie să fim împreună. Cred în promovare. Dacă vrei să ajungi departe trebuie să ai țeluri înalte, trebuie să credem în noi”, a transmis căpitanul echipei din Piatra Neamț.

Cristian Pustai: ”Începe o perioadă grea pentru fotbaliști, poate cea mai urâtă, dar importantă”

Înainte de primul antrenament al anului, antrenorul Cristian Pustai i-a avertizat pe elevii săi că perioada ce urmează este cea mai dificilă pentru ei, dar în același timp foarte importantă.

”Ne-am reunit cu aceleași gânduri cu care am încheiat anul trecut, cu speranța că va fi mai bine. Începe o perioadă grea pentru fotbaliști, poate cea mai urâtă, dar importantă, necesară. Urmează un cantonament aici, cu pregătire generală, după care mergem pentru specific în Antalya, unde avem și cinci jocuri amicale planificate”, a declarat Cristian Pustai.

Acesta a vorbit și despre posturile pe care vrea întăriri: ”Sper să aducem patru sau cinci jucători, nu mai mulți. Ne trebuie un jucător under 2005 și mai vrem doi fundași centrali, un mijlocaș și un atacant. Cu ce mai avem noi acum, putem să ne descurcăm. Eu sper să avem tot lotul până în plecarea în Turcia. Sunt discuții cu unii jucători, tatonări. E greu iarna, pentru că jucătorii sunt sub contract și e greu să găsești buni și liberi de contract. Sunt unii care încearcă să rezilieze la Liga 1 și pe urmă intrăm și noi în discuții mai avansate. Am chemat și câțiva tineri de la juniori, Ionuț Canea, Cristian Coroi și Andrei Moisii. Ei au fost tot timpul alături de noi, sunt în vederile noastre, să vedem dacă îi deplasăm în Turcia. Dar în perioada asta ei trebuie să simtă cum e atmosfera la echipă și încet-încet să facă pasul.”

Azdren Llullaku, cu gândul la play-off-ul Ligii 2

La rândul său, atacantul albanez Azdren Llullaku a declarat că obiectivul său și al echipei este calificarea în play-off.

”Obiectivul nostru este să facem o pregătire cât mai bună și sunt convins că cu domnul Pustai vom avea o pregătire sută la sută bună, pentru a începe cu dreptul prima etapă din noul an. A fost o vacanță foarte lungă, ne doream să începem pregătirea și ne bucurăm că am revenit la Piatra Neamț, cu zâmbetul pe buze. Sper să facem un cantonament foarte bun și să prindem play-off-ul, acesta este obiectivul”, a spus Azdren Llullaku, unul dintre golgheterii echipei din prima parte a sezonului, cu patru reușite, la egalitate cu Patrick Petre.

Jucătorii prezenți la reunirea Ceahlăului:

  • portari: Boyson Wynney, Alexandru Barna, David Anastase (junior Ceahlăul);
  • fundași: Cristin Jalbă, Bogdan Forizs, Mario Petkov, Bogdan Bacalu, Tudor Oltean, Cristian Coroi (junior Ceahlăul);
  • mijlocași: Alexandru Anton, Marius Savu, Wiredu Akwasi, Mihael Onișa, Patrick Petre, Cristian Copoț-Barb, Matei Moraru, Ionuț Canea (junior Ceahlăul);
  • atacanți: Azdren Llullaku, Mihai Neicuțescu.

Au lipsit motivat de la reunire: Stefan Krell, Pedro Albino, Joao Jaquite, Sergio Cortelezzi și Pier Larrauri, care vor ajunge în următoarele zile.

Față de decembrie 2023, din lot au plecat Lorenzo Fonseca, Santiago Selmani, Alexandru Fărăgău și Mihai Vasile Petra. De la reunire a absentat și preparatorul fizic Liviu Rusu, aflat în concediu medical.

 

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-petra-si-alexandru-faragau-nu-mai-continua-cu-ceahlaul-19297017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-si-razvan-tincu-sunt-aproape-de-trecerea-de-la-poli-iasi-la-ceahlaul-19296842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-va-faca-un-cantonament-in-turcia-si-va-juca-cinci-amicale-19296736

 

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2024, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă