Stejărel Vișinar a explicat prin ce a trecut imediat după accidentarea suferită la Slobozia și oferă detalii despre operație. Motivul pentru care venirea la Ceahlăul a fost ”cea mai bună alegere” și de ce și-a dorit să lucreze cu Cristian Pustai

Narcis POHOAȚĂ 10 Dec. 2023, 16:19 Liga 2
Stejărel Vișinar a explicat prin ce a trecut imediat după accidentarea suferită la Slobozia și oferă detalii despre operație. Motivul pentru care venirea la Ceahlăul a fost ”cea mai bună alegere” și de ce și-a dorit să lucreze cu Cristian Pustai

La o săptămână după accidentarea gravă suferită la Slobozia, în debutul meciului cu Unirea, ultimul din acest an, căpitanul Ceahlăului, Stejărel Vișinar (25 de ani), a vorbit deschis despre momentele prin care a trecut imediat după ce și-a văzut piciorul rupt.

Stejărel Vișinar, detalii despre intervenția chirurgicală suferită: ”Am o tijă pusă pe exterior pentru a-mi ține peroneul drept și pe interior am puse niște arcade de titan, care țin foarte bine oasele lipite”

Într-un interviu acordat publicației locale Ziarul Atitudinea de Neamț, Vișinar a explicat că accidentarea s-a datorat terenului prost și nu adversarului, așa cum susține la o zi după meci președintele clubului, Cătălin Anton, oferind totodată detalii despre procedura chirurgicală la care a fost supus.

”Starea gazonului a fost principalul motiv, mi-a rămas piciorul fixat în pământ și glezna a fost întoarsă invers, ca să zic așa. Au fost câteva voci care au spus că poate adversarul a avut intenția să mă lovească, dar el chiar n-a avut nicio intenție. Pur și simplu așa a fost să fie. Am o tijă pusă pe exterior pentru a-mi ține peroneul drept, asta o s-o am pe viață, și pe interior am puse niște arcade de titan, care țin foarte bine oasele lipite”, a declarat Stejărel Vișinar, care a vorbit și despre recuperare: ”Va fi de durată. Am vorbit cu Dragoș Iancu de la Sibiu, el are două luni și 15 zile de când s-a operat și deja e foarte bine, chiar speră să poată face antrenamente cu echipa în iarna asta. Probabil dureri o să aibă și el, o să am și eu, el mi-a spus că accidentarea lui a fost puțin mai gravă ca a mea pentru că a avut fractură deschisă. La mine operație a decurs foarte bine, investigațiile ulterioare la fel, astăzi (9 decembrie) plec acasă și după trei săptămâni, timp în care trebuie să stau imobilizat, vin la control la Cluj să vadă domnul doctor cum am evoluat. Abia atunci îmi va spune exact ce trebuie să fac și durata recuperării. Voi afla când pot relua antrenamentele.”

”Eu sunt un tip foarte puternic, nu-mi place să mă vadă lumea slab!”

Vișinar s-a referit și la momentul în care și-a încurajat colegii de pe targă, în timp ce era băgat în ambulanță, deși trecea prin momente cumplite.

”Eu sunt un tip foarte puternic, nu-mi place să mă vadă lumea slab! Dacă aș fi slab, ar fi un defect pentru mine. În momentul accidentării, sincer am vrut să mă ridic să continui faza, am simțit ceva la picior ca și cum aș fi călcat strâmb. Când am pus dreptul jos și am ridicat stângul am văzut că e răsucită glezna și am conștientizat că situația e foarte gravă și trebuie să mă calmez. În primul rând m-am gândit la familie, după aia m-am gândit la colegii mei, la jucători, și dacă tot erau panicați am zis să nu-i panichez și mai tare, pentru că e un meci foarte încordat. Și mi-am spus: «Hai să încerc să dau un exemplu pozitiv!». M-am calmat, nu m-am mai gândit la absolut nimic, am făcut o rugăciune și am zis că sigur o să fie bine și Dumnezeu o să fie lângă mine. Au venit colegi lângă mine, aveau lacrimi în ochi, a venit doctorul nostru, Cosmin, avea și el lacrimi în ochi, m-am uitat la el și i-am spus să nu se gândească la ce-i mai rău. Ei au văzut piciorul răsucit, dar eu sunt căpitan și trebuie să fiu un exemplu pozitiv indiferent de ceea ce se întâmplă, indiferent cum ies de pe teren. Pentru că asta face un căpitan, nu-și lasă echipa în momente din astea. Sincer, sunt sigur că mă fac bine pentru că sunt foarte puternic și am încredere în mine și în Dumnezeu. Îmi doresc ca toată familia mea să fie sănătoasă, colegii mei să fie sănătoși și să-mi facă o surpriză ca după vacanța de iarnă să câștige și să prindă play-off-ul, asta-mi doresc cel mai mult. Știu cât de mult muncesc colegii mei și știu cât de mult își doresc și ei”, a declarat fundașul echipei nemțene.

Când și-a văzut piciorul rupt s-a gândit la ce sentimente trăiește logodnica sa. Părinții voiau să vină de urgență din Italia!

Căpitanul Ceahlăului a explicat prin ce momente grele au trecut părinții săi plecați în străinătate, dar și logodnica sa, Ramona, o fire mai sensibilă.

”Doamne! Credeți-mă că prima oară când mi-am văzut piciorul răsucit, la ea m-am gândit, pentru că știu ce fire are, foarte sensibilă. Eu dacă pățesc ceva în casă, mă tai puțin, e gata – panică, zici că mor, cam așa vede ea lucrurile. Nici nu știu ce a putut să facă, știu că se uita la meci și am apucat să vorbesc cu ea foarte târziu, după ce-am ieșit din spital de la Slobozia. Plângea, vă dați seama, dar văd că trecut cu bine peste această situație. Și părinții s-au panicat. Mama și tata sunt în străinătate și voiau să vină în țară. Nu știam cum să-i potolesc, le-am spus că nu e nimic grav și va fi totul bine”, a povestit Vișinar, citat de Ziarul Atitudinea de Neamț.

A venit la Piatra Neamț pentru a fi antrenat de Cristian Pustai: ”Am zis să aleg și eu o dată în viață exact așa cum vreau și cum gândesc”

Vișinar consideră că venirea la Ceahlăul, la începutul anului, a fost cea mai inspirată alegere și dezvăluie că și-a dorit mult să joace la Piatra Neamț pentru a lucra cu antrenorul Cristian Pustai.

”Încă nu s-a prelungit contractul, știu doar că se poartă discuții cu Aerostar Bacău, dar mă bucur de prelungirea contractului meu, pentru că venirea mea la CSM Ceahlăul a fost cea mai inspirată alegere (n.r. – lui Vișinar îi expiră contractul cu Ceahlăul în această lună, dar finanțatorul Anton Măzărianua anunțat prin intermediul Liga2.ro că va prelungi acordul cu Vișinar). Decizia de a veni la Ceahlăul mi-a aparținut doar mie. Puteam să mă duc în altă parte, dar am zis să aleg și eu o dată în viață exact așa cum vreau și cum gândesc, să nu mă mai las influențat de nimeni. De fiecare dată când voiam să mă duc undeva apărea cineva care-mi zicea să nu mă duc că s-ar putea să nu fie bine. Tot timpul m-am lovit de părerile și sfaturile celorlalți. Împreună cu viitoarea mea soție, cu logodnica mea, am zis să venim la Piatra Neamț. Au fost (n.r. – voci care i-au spus să nu vină la Ceahlăul), dar la momentul acela Ceahlăul era într-o situație cam complicată și mi s-a spus să ar fi mai bine să merg la o echipă care are șanse mai mari. Dar eu am vrut la Ceahlăul pentru că mi-am dorit foarte mult să lucrez cu domnul profesor Pustai. Decizia de a mă pune căpitan a fost a dumnealui. Domnul profesor este un om excepțional. Tot timpul am apreciat la el faptul că este foarte corect, are planurile foarte bine puse la punct, are principiile lui de la care nu se abate niciodată și de asta a avut rezultate. Este un om care chiar muncește foarte mult, iar dacă-și dorește ceva cu adevărat reușește”, a transmis Vișinar.

Anton Măzărianu a fost mereu alături de el

Vișinar a ținut să le mulțumească tuturor celor care au fost alături de el și în mod special finanțatorului Anton Măzărianu, care îl sună în permanență și îi oferă toată susținerea.

”Vreau să le mulțumesc tuturor, inclusiv celor din Galeria Gate 7, care m-au susținut și au fost lângă mine mereu. Vreau să mulțumesc staff-ului Ceahlăul pentru că a avut grijă de mine, domnului profesor, jucătorilor, colegilor și nu în ultimul rând vreau să-i mulțumesc și să-i zic că a intrat în sufletul meu domnului Anton Măzărianu, care mă ajută cu orice am nevoie. M-a sunat tot timpul, chiar am rămas surprins. Îi doresc tot binele din lume, sănătate lui și familiei lui, este un om deosebit. Cred că e prima oară când dau așa de un om căruia chiar îi pasă. Și chiar îi mulțumesc din tot sufletul meu”, a mai spus căpitanul Ceahlăului.

Vișinar crede în promovarea Ceahlăului

Fotbalistul Ceahlăului crede că echipa pregătită de Cristian Pustai poate promova în prima ligă, chiar dacă în acest moment ocupă locul 9 în Liga 2 și este sub pozițiile calificabile în play-off.

”Eu cred că lucrul ăsta se poate realiza, am demonstrat la fiecare meci că suntem o echipă foarte bună, o echipă care joacă un fotbal foarte plăcut, cred că toate echipele ne-au lăudat că avem un stil de joc foarte frumos care încântă publicul. De asta suntem una din primele trei echipe ale căror meciuri au fost transmise pe DigiSport, asta înseamnă că lumea se uită la noi. Cel puțin acasă am dominat toate echipele cap-coadă, am făcut spectacol. Și vom mai face”, este convins Stejărel Vișinar.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/portarul-ceahlaului-stefan-krell-la-imperiul-leilor-19295556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-ceahlaului-a-fost-operat-dupa-accidentarea-grava-suferita-la-slobozia-19295527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-trage-concluziile-la-final-de-an-19295466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lui-stejarel-visinar-ii-expira-contractul-dar-va-continua-cu-ceahlaul-19295426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-declaratie-a-lui-stejarel-visinar-dupa-accidentarea-grava-19295402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

Narcis POHOAȚĂ 10 Dec. 2023, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă