La Ceahlăul s-a dat liber și se stă mai mult de o lună în vacanța de iarnă. Primii doi jucători care s-au despărțit de echipa nemțeană

Marius ANGHEL 04 Dec. 2023, 13:51 Liga 2
La Ceahlăul s-a dat liber și se stă mai mult de o lună în vacanța de iarnă. Primii doi jucători care s-au despărțit de echipa nemțeană

Ceahlăul și-a încheiat sâmbătă, 2 decembrie, la Slobozia, meciurile oficiale din acest an 2023, iar decizia staffului tehnic condus de Cristian Pustai a fost ca jucătorii să primească imediat vacanță, să nu se mai continue cu antrenamente o perioadă. Astfel, componenții lotului trupei nemțene vor avea liber mai mult de o lună, fiindcă reunirea echipei a fost stabilită pentru data de 10 ianuarie 2024.

Au fost luate și primele măsuri, jucătorii Santiago Selmania și Lorenzo Yoel Soares Fonseca urmând să nu mai revină de la anul la Piatra Neamț, cu aceștia conducerea ajungând la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului.

Ceahlăul, în vacanță până la 10 ianuarie 2024

Ceahlăul a încheiat anul 2023, cel al promovării în Liga 2, cu un eșec, 1-2 la Slobozia cu Unirea, una dintre formațiile puternice în acest sezon, și la finalul primele 15 etape se situează pe locul 9 în clasament, cu 22 de puncte acumulate, la un singur punct în spatele ultimei poziții care asigură accederea în play-off, pe care o ocupă Viitorul Pandurii Târgu Jiu (23 puncte). Tot 22 de puncte au și Steaua, Concordia Chiajna și FK Miercurea Ciuc, situate pe locurile 7, 9 și 10.

Cristian Pustai anunțase încă dinainte de meciul de la Slobozia că a stabilit reunirea pentru data de 10 ianuarie 2024, dar și că în următoarea perioadă se va decide locul cantonamentului de iarnă, cât și programul meciurilor amicale.

Clubul a informat, la rândul său, despre aceste lucruri.

”CSM Ceahlăul a intrat în vacanță
CSM Ceahlăul a tras cortina din punct de vedere sportiv peste anul 2023. Echipa de seniori a intrat în vacanță, urmând ca reunirea lotului să se consemneze în 2024, pe 10 ianuarie, la Piatra Neamț. Prima perioadă de după reunire va fi petrecută acasă pentru reacomodare la efort, iar programul din ianuarie – februarie cuprinde cantonament și jocuri amicale.
Conducerea clubului a demarat deja discuții pentru stabilirea unui cantonament, dar și pentru meciuri amicale. De asemenea, se vor căuta soluții pentru îmbunătățirea lotului în vederea abordării sezonului de primăvară-vară a anului viitor”, a transmis echipa nemțeană.

  • Ultimele patru etape din sezonul regular al Ligii 2 se vor disputa în 2024, începând cu ultimul weekend al lunii februarie, iar Ceahlăul va mai întâlni: Concordia Chiajna (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și Progresul Spartac (acasă).

Santiago Selmania și Lorenzo Fonseca s-au despărțit de Ceahlăul

Ca în viața oricărei echipe de fotbal, vor avea loc schimbări. Cu Ceahlăul nu vor mai continua din 2024 cel puțin albanezul Santiago Selmania și capverdianul Lorenzo Fonseca. Atacantul și fundașul nu au convins la Piatra Neamț, iar conducerea clubului a ajuns la un acord cu aceștia privind despărțirea amiabilă.

Selmani a fost utilizat în patru meciuri din Liga 2 (0-1 cu Mioveni, 1-2 la Metaloglobus, 0-0 cu Șelimbăr și 2-0 cu CFC Argeș), doar o dată a intrat ca titular, cu CS Mioveni, a totalizat aproximativ 100 de minute pe teren și nu a înscris.

Lorenzo Fonseca a prins doar 2 jocuri în campionat (1-0 la CS Tunari și 2-2 la CSM Alexandria), doar o dată a fost titular și integralist, cu Alexandria, și a petrecut pe teren circa 105 minute, fără să înscrie.

”Cât privește despărțirile, CSM Ceahlăul anunță în mod oficial că jucătorii Santiago Selmania (Albania, 21 de ani) și Lorenzo Soares Fonseca (Insulele Capului Verde, 25 de ani) sunt liberi de contract după despărțiri amiabile. Le mulțumim pentru aportul adus echipei și le urăm sănătate și succes mai departe!”, a transmis Ceahlăul.

Și căpitanului Stejărel Vișinar îi expiră contractul cu Ceahlăul în această lună, după cum chiar fundașul a declarat, însă clubul nu l-a inclus și pe el în această categorie a jucătorilor de care se desparte. Vișinar s-a accidentat grav în meciul de la Slobozia, iar în astfel de situații, clubul își arată susținerea față de jucător, în momentele grele pe care le traversează, prin prelungirea contractului.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-declaratie-a-lui-stejarel-visinar-dupa-accidentarea-grava-19295402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visinar-accidentare-groaznica-in-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-dupa-unirea-slobozia-ceahlaul-2-1-19295224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihalcea-s-ar-fi-multumit-si-cu-un-egal-din-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

Marius ANGHEL 04 Dec. 2023, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă