Ce se întâmplă cu ”FC U” Craiova după ce Adrian Mititelu a fost arestat! Cele două scenarii pentru olteni: varianta optimistă și variantă dramatică

Autori: Andrei TRIFAN, Cornel POPESCU Publicat: 06 Nov. 2020, 10:58 Actualizat: 06 Nov. 2020, 11:00 Liga 2
Ce se întâmplă cu ”FC U” Craiova după ce Adrian Mititelu a fost arestat! Cele două scenarii pentru olteni: varianta optimistă și variantă dramatică

Adrian Mititelu a primit 3 ani de închisoare cu executare în procesul în care DNA Craiova l-a acuzat de evaziune la transferul lui Mihai Costea la FCSB, afaceristul a fost arestat joi seară, iar acum rămân multe semne de întrebare asupra clubului pe care îl finanțează, U Craiova 1948 SA.

”FC U” Craiova este pe locul 1 în clasamentul din Liga 2 după zece etape scurse din acest sezon, cu 21 de puncte, la două în fața locului secund, dar cu un meci în minus, însă viitorul grupării care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin este nesigur după ce finanțatorul ei a fost arestat.

ProSport vă prezintă două scenarii pentru echipa din Liga 2.

Ce se întâmplă cu ”FC U” Craiova, după ce Adrian Mititelu a primit 3 ani de închisoare cu executare

Varianta optimistă pentru ”FC U” Craiova ar însemna ca fiul lui Adrian Mititelu să rămână patronul echipei și să continue să investească la club. Poate nu ar avea același buget, dar cu siguranță obiectivul ar rămâne ca echipa să promoveze în Liga 1 la finalul sezonului 2020/2021.

De altfel, Adrian Mititelu Jr. (foto principal, în dreapta, alături de tatăl și mama sa) este în acte conducătorul clubului, el fiind cel care semna toate actele, dar tatăl său controla tot ce se întâmpla la ”FC U”.

Varianta dramatică ar putea să ducă la dispariția grupării din eșalonul secund. Asta ar însemna ca Adrian Mititelu să nu mai poată sau să nu mai vrea să susțină echipa atâta timp cât se află în spatele gratiilor.

Patronii și acționarii din fotbalul românesc care au avut probleme cu legea s-au retras

Deși a investit foarte mulți bani, timp și suflet la ”FC U” Craiova, statisticile nu sunt de partea lui Adrian Mititelu.

Toți patronii / acționarii din fotbalul românesc care au avut probleme cu justiția s-au retras, cu excepția lui Ioan Niculae (Astra) și Gigi Becali (FCSB), care a vrut și el să nu mai investească la FCSB, dar Vasile Geambazi, nepotul latifundiarului din Pipera, a fost cel care l-a convins să rămână alături de echipă.

George Copos este un exemplu care s-a retras din fotbal, de la Rapid, după ce a avut probleme cu legea și a fost condamnat la închisoare.

Autori: Andrei TRIFAN, Cornel POPESCU Publicat: 06 Nov. 2020, 10:58 Actualizat: 06 Nov. 2020, 11:00 Liga 2
Pe aceeași temă