Adrian Mititelu, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare! Reacția patronului de la ”FC U” Craiova: ”O sentință făcută de mafia din justiție”

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2020, 18:09 Liga 2
Adrian Mititelu, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare! Reacția patronului de la ”FC U” Craiova: ”O sentință făcută de mafia din justiție”

Adrian Mititelu, patronul echipei U Craiova 1948 SA, a fost condamnat la închisoare cu executare în ”Dosarul Mihai Costea”. Omul de afaceri a fost găsit vinovat pentru că a comis infracțiunile de evaziune fiscală și înșelăciune. Hotărârea este definitivă.

Adrian Mititelu fusese achitat în prima instanță 

Transferul lui Mihai Costea la FCSB a dat naștere mai multor discuții încă din momentul în care s-a făcut, în 2011, asta pentru că jucătorii lui Adrian Mititelu se aflau sub sechestrul Fiscului. Clubul avea datorii foarte mari către bugetul statului, iar patronul oltenilor nu ar fi avut dreptul să vândă niciun jucător.

La acea vreme, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Decizia este una surprinzătoare, asta pentru că, în primă fază, în primă instanță, Adrian Mititelu fusese achitat.

”În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, scrie portal.just.ro, cu privire la ”Dosarul Mihai Costea”.

Prima reacție a lui Adrian Mititelu: ”Este o condamnare făcută de mafia din justiție”

Adrian Mititelu a avut și o primă reacție după ce a primit verdictul. A catalogat totul ca fiind nedrept, considerând că nu se impunea închisoare cu executare. Nu este de acord cu decizia, precizând că aceasta nu a fost fondată pe un cadru legal.

Din precizările sale, transferul lui Mihai Costea la FCSB nu s-a făcut pe baza unui act de transfer, ci pe baza excluderii echipei sale.

”Deși mi s-a furat o echipă întreagă, deși mi-au luat alții jucători, am ajuns tot eu să mă duc să fac pușcărie, pentru jucătorii furați de alții. E o decizie care nu are nicio legătură cu aplicarea actului de justiție, este o condamnare făcută de mafia din justiție, deranjată de ce am făcut în acești ani. Am făcut fel și fel de plângeri, acum am fost executat.

Este o execuție ordinară, fără nicio acoperire legală. Este vorba despre jucătorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua în baza excluderii echipei Universitatea Craiova și nu în baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toți cei 39 de jucători au fost luați prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer”, a declarat Adrian Mititelu la DigiSport.

Adrian Mititelu: ”Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat” 

Mititelu vrea să atace decizia, pe o cale extraordinară. Omul de afaceri a făcut o paralelă între el și persoanele cu care s-a războit mulți ani, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu, care au fost achitați de către Curtea de Apel București.

”Curtea de Apel București i-a achitat pe Sandu și pe Dragomir, iar eu sunt condamnat. Pentru un jucător care a ajuns la Steaua din postura de jucător liber de contract. Nu s-a furat niciun ban. Am probat. Sandu și Dragomir au fost achitați pentru cei 39 de jucători, inclusiv Mihai Costea.

O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz și totul are legătură cu lupta mea de a reduce echipa în prim plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat”, a mai spus Adrian Mititelu.

Mititelu a fost luat de acasă de poliție, încătușat și dus în arest. În momentul în care a fost scos din casă, patronul echipei lider în Liga 2 după 10 etape purta o ”mască medicală” albastră, cu însemnele ”FCU”.

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2020, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă