Carlo Danciu s-a despărțit fără regrete de Astra: ”Nu știu ce se va întâmpla cu echipa.” Nu vrea să continue nici la Gaz Metan și speră să joace din nou pentru o echipă la care a mai fost

Adi MARICA 28 Jan. 2022, 12:36 Liga 2
Carlo Danciu s-a despărțit fără regrete de Astra: ”Nu știu ce se va întâmpla cu echipa.” Nu vrea să continue nici la Gaz Metan și speră să joace din nou pentru o echipă la care a mai fost

Colonia de brașoveni de la Astra se destramă! Primul care s-a despărțit de fosta campioană a României, actuală penultimă clasată în Liga 2, a fost chiar antrenorul Florin Stîngă, după o serie de neînțelegeri cu președintele Marian Costea. Mijlocașul Carlo Danciu (22 de ani) și-a reziliat și el contractul cu gruparea care își dispută meciurile de acasă la Giurgiu.

Despărțire fără regrete de Astra a lui Carlo Danciu

Danciu fusese împrumutat de Gaz Metan Mediaș la Astra în vara anului trecut. Pentru jucătorul brașovean, Astra a însemnat oportunitatea de a juca în premieră în Liga 2.

”Am reziliat contractul cu Astra. Chiar nu știu ce se va întâmpla cu echipa, doar în ultimele trei săptămâni s-au schimbat trei antrenori (n.r. – Doar la doi. S-a renunțat la Florin Stîngă și apoi la Marcel Abăluță, care a condus echipa în primele două săptămâni de pregătire din acest an. Gabriel Manu a fost doar în negocieri avansate pentru a prelua funcția de antrenor)! Sunt cunoscute toate problemele cu care ne-am confruntat în prima parte a sezonului și chiar nu mai vreau să vorbesc despre acest lucru. Partea bună din această experiență a fost că am avut șansa să joc la Liga a 2-a, eu spun că am avut evoluții bune, am marcat două goluri și am dat o pasă de gol. Le mulțumesc antrenorilor și colegilor pentru momentele petrecute împreună”, a spus Carlo Danciu.

Danciu a jucat la Astra în 13 meciuri de Liga 2, 10 ca titular, în nouă dintre ele fiind înlocuit, a totalizat 704 minute pe teren și a marcat 2 goluri, cu Dunărea Călărași (3-0) și Petrolul (1-2).

Carlo Danciu a înscris 2 goluri în cele 13 meciuri în care a jucat pentru Astra în Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Vrea să se despartă și de Gaz Metan

Deși mai are contract până în vară cu Gaz Metan Mediaș, Danciu vrea să rezilieze contractul cu formația din Liga 1 în aceste zile. ”Am avut o primă rundă de discuții cu cei de la Mediaș, sper ca în câteva zile să ajung la un acord pentru rezilierea contractului pentru că și acolo sunt probleme”, a mai declarat Danciu, care nu a apucat să debuteze la prima echipă a Mediașului, ci a jucat doar la cea secundă.

La Astra mai sunt legitimați în acest moment doar doi brașoveni, fundașul Adrian Stoian și atacantul Raul Găvîrliță.

În cele 16 etape din Liga a 2-a, Astra a înregistrat cinci victorii, patru egaluri și șapte înfrângeri. În ciuda celor 19 puncte acumulate pe hârtie, care ar fi trebuit să o situeze pe Astra pe locul 16, din cauza minusurilor succesive din dreptul punctelor, pricinuite de problemele financiare, echipa e penultima, pe locul 19, cu 5 puncte!

Se antrenează cu SR Brașov, unde a mai jucat și unde vrea să continue

Carlo Danciu a început de ieri antrenamentele cu SR Brașov și, după ce va rezilia contractul cu Gaz Metan Mediaș, va semna cu echipa din Liga 3 susținută de suporterii stegari.

”Mă bucur că am revenit acasă, la echipa orașului, echipa cu acești suporteri minunați care mereu au fost alături de noi. Vreau să ajut să ducem împreună Steagul Sus și să îl ținem acolo demni. Împreună suntem mai puternici”, a declarat Carlo Danciu, pentru Steagu’ TV.

Înainte de a semna contractul cu Gaz Metan Mediaș, Danciu a fost jucător de bază la SR Brașov timp de două sezoane în Liga 3.

Carlo Danciu a mai jucat pentru SR Brașov în cariera sa. Foto: Cătălin Ionescu / ioon.ro

Eduard Rența s-a întors și el la SR Brașov

O revenire la SR Brașov este și cea a fundașului central Eduard Rența (19 ani). Acesta a plecat de la SR Brașov la Sepsi OSK, însă a jucat puțin la echipa secundă a covăsnenilor, astfel că și-a reziliat contractul.

Rența a început antrenamentele cu gruparea brașoveană și urmează să semneze contractul în zilele următoare. ”Mi-am propus pentru meciurile ce urmează să evoluez cât mai bine și împreună cu colegii mei să facem tot posibilul să urcăm în clasament. Sper să avem parte în continuare de susținerea suporterilor noștri în număr cât mai mare și vom da totul pe teren pentru această echipă cu tradiție”, a spus și Edi Rența pentru Steagu’ TV.

SR Brasov a început în această săptămână pregătirea părții a doua a sezonului de Liga 3, și-a numit un nou antrenor principal, pe Sorin Corâiu, și un nou manager general, pe jucătorul Cenk Firat, și speră la salavarea de la retrogradare. Echipa susținută de suporterii stegari ocupă locul 9 din 10 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 9 puncte în clasament după 15 etape.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-matei-una-dintre-primele-cinci-achizitii-perfectate-de-astra-un-fost-jucator-al-cfr-ului-si-altul-trecut-pe-la-u-craiova-si-dinamo-aproape-sa-semneze-si-ei-exclusiv-19217600

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mutari-importante-la-sr-brasov-echipa-sustinuta-de-suporterii-stegari-are-un-nou-antrenor-principal-dar-si-manager-general-acesta-din-urma-provenit-chiar-dintre-jucatori-19217358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-astra-a-ramas-fara-antrenor-pe-final-de-an-contractul-cu-florin-stinga-reziliat-19214698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pace-intre-fc-brasov-si-sr-brasov-s-au-purtat-discutii-pentru-o-colaborare-intre-cele-doua-echipe-19217516

Adi MARICA 28 Jan. 2022, 12:36 Liga 2
Pe aceeași temă