Gabriel Matei, una dintre primele cinci achiziții perfectate de Astra! Un fost jucător al CFR-ului și altul trecut pe la U Craiova și Dinamo, aproape să semneze și ei | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 26 Jan. 2022, 19:23 Liga 2

Astra a perfectat primele cinci achiziții în această iarnă, în speranța de a reuși salvarea de la retrogradarea din Liga 2, acolo unde după 16 etape se află pe locul 19 din 20, cu 5 puncte în cont, după ce restul de 14 acumulate pe teren le-a pierdut din cauza depunctărilor.

Cinci achiziții perfectate de Astra. Cel mai cunoscut este Gabriel Matei

Astra a semnat contracte cu Marian Voicu (24 de ani, portar, Înainte modelu), Gabriel Matei (31 de ani, fundaș, ex Gornik Leczna / Polonia), Marius Cocîrlă (25 de ani, mijlocaș, ex Dacia Unirea Brăila), Nicolae Cotolan (23 de ani, fundaș, ex CS Blejoi) și Marius Telcean (20 de ani, mijlocaș, ex KSE Târgu Secuiesc).

De departe, cel mai cunoscut dintre aceștia este Gabriel Matei (foto principal), fost jucător în Liga 1 la Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, FCSB, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Academica Clinceni și Campionii FC Argeș. Ultima dată a fost legitimat la echipa poloneză Gornik Leczna, pentru care în partea a doua a sezonului trecut a jucat în 7 meciuri.

Cocîrlă a jucat în toate cele 16 meciuri din acest campionat al Ligii 2 la Dacia Unirea Brăila, pentru care a marcat și două goluri, în timp ce Nicolae Cotolan (foto text), fratele portarului Mihai Cotolan, legitimat deja la Astra din vară, a mai activat în cariera sa în eșalonul secund la Pandurii, în trei sezoane, în perioada 2018-2021.

”I-am adus să ne ajute, să îmbunătățim lotul, în tentativa noastră de a ne salva de la retrogradare. , a spus Marian Costea pentru Liga2.ro.

Discuții avansate cu Sergiu Negruț și Dragoș Firțulescu

În afară de cei cinci, Astra are și alți jucători noi în lot, ca de exemplu Andrei Paliu (21 de ani, fundaș), fost la Dacia Unirea Brăila, sau Dragoș Petrișor (22 de ani, portar), fost la Dinamo, Turris Oltul sau Aerostar.

Clubul este în discuții avansate, potrivit președintelui executiv Marian Costea, și cu Sergiu Negruț (28 de ani, atacant), fost la CFR Cluj, Pandurii, Turris Oltul, CS Mioveni sau SCM Zalău, de aceasta din urmă despărțindu-se în această iarnă, sau Dragoș Firțulescu (32 de ani, mijlocaș), ultima dată la Dobrudzha 1919 (Bulgaria), fost jucător la U Craiova, ASA Târgu Mureș, ”U” Cluj, Dinamo, CSM Râmnicu Vâlcea sau Pandurii.

La capitolul despărțiri, cu Astra nu mai continuă Carlo Danciu (22 de ani, mijlocaș), utilizat în 13 meciuri în acest sezon și marcator a 2 goluri, și Robert Lică (24 de ani, mijlocaș), folosit în 5 jocuri. Alexandru Giuroiu (19 ani, fundaș, 3 meciuri utilizat), fratele mai mare al lui Tiberiu Giuroiu (18 ani, fundaș), este la CSO Plopeni (Liga 3), iar Andrei Stanciu (19 ani, mijlocaș, 1 meci utilizat) e și el pe picior de plecare.

”Avem un buget foarte mic și trebuie să mă pliez pe el, nu-mi permit să plătesc salarii mai mari de 2.500 de lei, începând cu antrenorul și terminând cu masorul”, a mai spus președintele Astrei.

Academica Clinceni 2, următorul adversar în amicale

Altfel, echipa antrenată de ”secundul” George Șanțmare are următorul amical programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni, cu ”satelitul” clubului Academica (locul 9 din 10 în Seria a 4-a a Ligii 3). Inițial, partida fusese anunțată că va avea loc la Giurgiu, de la ora 12:00.

Alte amicale pe care Astra le are programate sunt cu Steaua, la 12 februarie, la Giurgiu, și cu Dunărea Călărași, la Călărași, la 16 februarie.

În această perioadă de pregătire de iarnă, Astra a disputat două amicale: 4-1 cu Dunărea Giurgiu, la Giurgiu, și 1-1 cu Petrolul, la Câmpina.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 26 Jan. 2022, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă