Campionii FC Argeș trimite patru jucători la naționale, doi la echipe de seniori. Anunțurile clubului din Pitești

Andrei PASCU 07 Nov. 2023, 20:03 Liga 2
Campionii FC Argeș trimite patru jucători la naționale, doi la echipe de seniori. Anunțurile clubului din Pitești

Liga 2 se apropie de o nouă pauză competițională, pentru meciurile echipelor naționale, iar Campionii FC Argeș va trimite la loturile de seniori și juniori cel puțin patru jucători.

Piteștenii au anunțat că vor trimite doi fotbaliști chiar și la echipele reprezentative mari, pe extrema Dorian Bertrand (30 de ani) și pe fundașul Esteban Orozco.

Campionii FC Argeș trimite patru jucători la naționale, doi la echipe de seniori

Cei doi, Bertrand și Orozco, au fost convocați pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026, unde vor reprezenta Madagascar, respectiv Guineea Ecuatorială. Jucătorii legitimați la Campionii FC Argeș sunt obișnuiți cu convocările la echipele naționale.

Dorian Bertrand, care a bifat 10 meciuri în acest sezon de Liga 2 pentru clubul din Pitești, are deja cinci selecții pentru Madagascar, în timp ce fundașul Esteban Orozco, care nu a apucat să debuteze pentru Campionii FC Argeș, achiziționat relativ recent, are 21 de meciuri pentru statul african, dar și un gol.

Mario Tudose și Patrick Dulcea, de la Campionii FC Argeș, convocați la acțiunea României U19

Deși selecționerul naționalei României U19, Adrian Dulcea, nu a făcut publică lista convocaților pentru acțiunea din acest final de an, Campionii FC Argeș a anunțat că pe ea se numără și Mario Tudose și Patrick Dulcea.

Tudose este obișnuit cu convocările la reprezentativa României sub 19 ani, făcând parte din lotul care a și reușit calificarea la Turul de Elită de la EURO 2024, în urmă cu o lună.

România U19 s-a calificat la Turul de Elită din preliminariile EURO după ce, în ultimul meci, a remizat cu Cehia U19, scor 1-1, și a terminat Grupa 10 pe locul 2, cu un total de 5 puncte.

Tricolorii mai făcuseră o remiză cu Finlanda U19, scor 0-0, și trecuseră la scor de San Marino U19, 7-0.

România U19 joacă la anul la Turul de Elită pentru EURO

La competiția desfășurată în Cehia, din Liga 2 au mai fost convocați șapte jucători: portarii Adrian Frânculescu (Steaua) și Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc), fundașii Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște) și Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia), mijlocașii Fabiano Cibi (CSC Dumbrăvița), Victor Stancovici (Unirea Dej).

Foto: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-despre-regretul-pe-care-gloria-buzau-l-ar-avea-fata-de-el-19292265

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-13-a-a-ligii-2-antepenultima-din-2023-debuteaza-joi-si-se-incheie-luni-cele-patru-meciuri-alese-pentru-a-fi-televizate-liderul-nu-starneste-interes-19292260

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tiberiu-serediuc-noua-experienta-in-liga-3-la-minaur-baia-mare-19292252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumitrache-a-dat-2-goluri-in-liga-2-a-fost-convocat-la-nationala-u20-si-a-fost-luat-de-val-19292248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-l-a-legitimat-pe-erico-da-silva-si-il-poate-folosi-in-ultimele-trei-meciuri-din-acest-an-ni-l-am-dorit-foarte-mult-19292241

Andrei PASCU 07 Nov. 2023, 20:03 Liga 2
Pe aceeași temă