Campionii FC Argeș face ”colecție” de fundași centrali! Eugen Neagoe a adus un apărător legitimat în SuperLiga sezonul trecut

Andrei PASCU 02 Nov. 2023, 14:48 Liga 2
Campionii FC Argeș face ”colecție” de fundași centrali! Eugen Neagoe a adus un apărător legitimat în SuperLiga sezonul trecut

Campionii FC Argeș a făcut o achiziție în plin sezon de Liga 2. După ce a renunțat la fundașul stânga argentinian Facundo Rizzi (26 de ani), antrenorul Eugen Neagoe a convins conducerea să îi fie adus un apărător central, dar care poate evolua și pe poziția de apărător dreapta.

Esteban Orozco (24 de ani), cu dublă naționalitate (Spania și Guineea Ecuatorială), ultima dată la Chindia Târgoviște, a fost prezentat joi, 2 noiembrie, de clubul din Pitești.

Campionii FC Argeș a mai luat un fundaș, pe Esteban Orozco

Esteban Orozco (1.86 m) are poziția de bază de fundaș central, iar ultima dată a evoluat la Chindia Târgoviște, pe întreaga durată a sezonului trecut. A bifat 29 de meciuri pentru formația care în stagiunea precedentă a evoluat în SuperLiga României și a marcat un gol. Acesta încă este în litigiu cu clubul dâmbovițean, pe care l-a reclamat fiindcă nu i-a achitat toate salariile și primele.

Anterior, fundașul a fost legitimat la Antequera CF (la acel moment în liga a patra Spania) și are 21 de partide pentru echipa națională a statului Guineea Ecuatorială, pentru care a și marcat un gol.

Până să ajungă în România, Esteban Orozco a evoluat doar în Spania, la echipe din ligile inferioare.

Noul jucător al CFC Argeș a fost integralist în trei meciuri disputate de naționala țării sale în martie și iunie la Cupa Africii, în faza grupelor.

Bine ai venit, Esteban Orozco Fernandez!

Esteban Orozco Fernandez este noul nostru jucător. Fundașul din Guineea Ecuatorială are 25 de ani și a jucat ultima oară pentru Chindia Târgoviște.

Născut în Zaragoza (Spania) aceasta joacă în centrul defensivei, dar poate juca și fundaș dreapta. În anumite surse pe internet îl veți găsi cu numele de Esteban Obiang Obono, acesta fiind numele de familie al părinților săi biologici, ulterior Esteban fiind adoptat de o familie spaniolă la scurt timp după naștere și luând numele de Orozco Fernandez.

A început fotbalul la Club Deportivo Utrera, iar apoi și-a continuat formarea la academia celor de la Real Betis Balompié. Până să ajungă la Chindia, în sezonul trecut, activase doar în Spania. A îmbrăcat tricourile celor de la CD Utrera, Ibiza, San Rafael și Antequera. A debutat la seniori în tricoul celor de la CD Utrera, formație din orașul unde a copilărit, într-o partidă disputată pe 7 februarie 2016.

În sezonul trecut, a jucat 29 de meciuri și a marcat 1 gol în toate competițiile pentru Chindia Târgoviște.

A ales să reprezinte Guineea Ecuatorială, țara de origine a părinților săi. A debutat pe 9 octombrie 2017 într-o victorie cu 3-1 împotriva celor din Mauritius, înlocuindu-l pe Diosdado Mbele în repriza secundă. Are și un gol marcat pentru statul african, cel al victoriei cu Algeria de la Cupa Africii pe Națiuni 2021. În total a adunat 21 de meciuri pentru Los Elefantes, echipă calificată la următoarea ediție a Cupei Africii pe Națiuni.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, l-a prezentat CFC Argeș pe fundaș.

Campionii FC Argeș, ”colecție” de fundași

Campionii FC Argeș îngroașă numărul fundașilor centrali, până la venirea lui Esteban Orozco mai având șase! L-a adus acum pe al șaptelea, deși în lotul lui Eugen Neagoe mai sunt și Grigore Turda, Ionuț Balaur, Adrian Scarlatache, Mario Tudose, Bogdan Lazăr, Adrian Grigore-Huideș.

În aceste condiții, se pare că Eugen Neagoe plănuiește ca în iarnă să renunțe la câțiva fundași, fiind greu de crezut că toți vor continua și pentru a doua parte a sezonului, după pauza competițională.

Până acum, în cele 11 etape de Liga 2, CFC Argeș a mizat pe Mario Tudose și Grigore Turda în zona fundașilor centrali. Balaur a primit primele minutele în acest sezon abia în meciul din ultima etapă a Ligii 2, în deplasare la Gloria Buzău.

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/joi-au-loc-3-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291216

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-dan-stupar-si-danut-coman-dupa-progresul-pecica-fc-hermannstadt-0-6-19291189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/mesajele-transmise-de-galerii-in-steaua-rapid-19291158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/concluziile-despre-joc-ale-lui-oprita-dupa-steaua-rapid-0-0-19291155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/miercuri-se-joaca-5-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-si-luca-mitrica-concluzii-dupa-cs-tunari-fc-voluntari-1-1-19291050

Andrei PASCU 02 Nov. 2023, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă