România U19, calificare cu mari emoții la Turul de Elită din preliminariile EURO! Cum s-au descurcat jucătorii din Liga 2 și Liga 3

Andrei PASCU 17 Oct. 2023, 19:53 Naționale
România U19, calificare cu mari emoții la Turul de Elită din preliminariile EURO! Cum s-au descurcat jucătorii din Liga 2 și Liga 3

România U19 s-a calificat la Turul de Elită din preliminariile EURO! A remizat cu Cehia U19 în ultimul meci al turului 1 de calificare, scor 1-1, și a terminat Grupa 10 pe locul 2, cu un total de 5 puncte. Duelul, care a avut loc marți, a fost unul cu emoții pentru tricolori.

Naționala pregătită de Adrian Dulcea a fost condusă, a revenit în partea secundă, dar a terminat partida în inferioritate numerică.

România U19, calificare la Turul de Elită, după 1-1 cu Cehia U19

România U19 nu a început bine confruntarea și a încasat gol în minutul 8, când a punctat Matous Krulich. Așa s-a terminat prima repriză, dar tricolorii au revenit în partea secundă, în minutul 48, în urma reușitei lui Rareș Pop (UTA).

Cu toate acestea, finalul a fost unul cu mari emoții, pentru că România U19 a rămas în inferioritate numerică din minutul 71. Andrei Florea (Juventus U19) a văzut al doilea cartonaș galben, la numai patru minute după primul avertisment, și a fost trimis mai repede la cabine.

România U19 a terminat grupa cu un punct peste Finlanda U19

S-a terminat însă 1-1, iar România U19 a reușit să se califice la Turul de Elită, cu un punct peste locul 3, Finlanda U19, care în această ultimă etapă a grupei a învins la scor San Marino U19, scor 7-0.

  • Din Liga 2, s-au aflat la competiția din Cehia opt jucători: portarii Adrian Frânculescu (Steaua, șase meciuri în Liga 2, în acest sezon) și Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc, trei meciuri), fundașii Mario Aioanei (Unirea Slobozia, opt meciuri), Mario Tudose (Campionii FC Argeș, opt meciuri), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște, cinci meciuri) și Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia, opt meciuri), mijlocașii Fabiano Cibi (CSC Dumbrăvița, șase meciuri), Victor Stancovici (Unirea Dej, opt meciuri).
  • A fost convocat și un jucător din Liga 3, Vlad Răfăilă, legitimat la Dunărea Călărași.

În duelul contra Cehia U19 nu s-au aflat pe teren Adrian Frânculescu, Matyas Becze și Laurențiu Vlăsceanu.

  • România U19, în duelul cu Cehia U19: Răfăilă – Aioanei, Jalade (cpt.), Tudose, Anișorac – Stancovici (Cibi 78’), Gogescu (Duțu 78’), Banu (Florea 55’) – R. Pop, Stan (Sali 55’), Capac (Răducan 60’)
  • Rezerve neutlizate: Frânculescu – Bădescu, Vlăsceanu, Rădulescu

Naționala U19 a României, pregătită de Adrian Dulcea, a încheiat marți, 17 octombrie, jocurile din prima fază a calificărilor la EURO 2024.

Tricolorii au făcut parte dintr-o grupă alături de Finlanda, San Marino și Cehia, aceasta din urmă fiind gazda mini-turneului de calificare.

Marți, România U19 a remizat cu Cehia, scor 1-1, într-un meci în care a evoluat, în ultimele 20 de minute, cu un om în minus. Andrei Florea a fost eliminat după ce a încasat al doilea cartonaș galben în minutul 71.

După ce gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 8, prin Krulich, juniorii noștri au reușit să egaleze după pauză, prin golul lui Rareș Pop din minutul 47. Rezultatul i-a menținut pe tricolori pe locul secund în grupă, care le asigură prezența în următoarea fază a calificărilor, Turul de Elită, în primăvara anului viitor”, a transmis FRF despre partida disputată de România U19 în compania Cehiei U19.

Clasamentul final al Grupei 10:

  1. Cehia U19 – 7 puncte
  2. ROMÂNIA U19 – 5 puncte
  3. Finlanda U19 – 4 punct
  4. San Marino U19 – 0 puncte

Lotul convocat de Adrian Dulcea pentru turul 1 preliminar al EURO:

Portari: Adrian Frânculescu (Steaua), Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași)

Fundași: Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (Campionii FC Argeș), Roberto Jalade (Sevilla / Spania), Matteo Duțu (Lazio / Italia), Robert Bădescu (Rapid), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște), Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia)

Mijlocași: Fabiano Cibi (CSC Dumbrăvița), Luca Banu (Farul Constanța), Victor Stancovici (Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA Arad), George Gogescu (FCSB), Enes Sali (Farul Constanța), Alexandru Capac (Atalanta / Italia), Mihnea Rădulescu (Petrolul)

Atacanți: Alexandru Stan (Rapid), Iustin Răducan (Petrolul)

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-memoriu-dupa-jocul-cu-csm-olimpia-satu-mare-19288819

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-bacau-are-un-nou-manager-la-sectia-de-fotbal-19288833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-despre-steaua-concordia-si-cariera-sa-viitoare-19288826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-va-antrena-in-liga-3-unirea-alba-iulia-19288812

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-ese-categoric-contra-norvegia-u20-scor-0-5-19288813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-despartit-de-presedintele-executiv-gabriel-magdas-19288807

Andrei PASCU 17 Oct. 2023, 19:53 Naționale
Pe aceeași temă