Probleme la Farul, după ce autoritățile locale au sistat finanțarea: ”Suntem într-o situaţie dificilă, trebuie să recunosc”. Ciprian Marica așteaptă ajutor prin Ordonanța de Guvern

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 12:34 Liga 2
Probleme la Farul, după ce autoritățile locale au sistat finanțarea: ”Suntem într-o situaţie dificilă, trebuie să recunosc”. Ciprian Marica așteaptă ajutor prin Ordonanța de Guvern

Ciprian Marica (34 de ani), principalul acționar al echipei Farul Constanța, a recunoscut că echipa lui trece prin momente dificile din punct de vedere financiar, din cauza pandemiei de coronavirus. ”Marinarii” nu mai au susținerea autorităților locale, acestea sistând finanțarea.

Marica așteaptă să vadă ce se rezolvă cu Ordonanța de Guvern, prin care cluburile pot să primească 75 la sută din salariu mediu brut pentru fotbaliști.

”Deocamdată este prematur să facem planuri, nu ştim ce se va întampla şi când ne vom reputea întoarce la antrenamente, nu cred că se va întampla în cel mai scurt timp. Mi-e greu să cred că se va mai putea relua campionatul în situaţia de astăzi.

La club suntem într-o situaţie dificilă, trebuie să recunosc. Cautăm soluţii, finanţările de la bugetul local au fost sistate. Aşteptăm O.G. şi vom vedea ce putem face. Ianis Zicu a discutat cu jucătorii şi le-a explicat situaţia, au înţeles”, a declarat Ciprian Marica la Pro X.

  • Ordonanța de Guvern prevede faptul că ”se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”. La solicitarea AFAN s-au introdus si contractele de activitate sportiva în această Ordonanță de Urgență. Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echivalentul a 800 de euro.

Ciprian Marica: ”Campionatul nu poate începe prea curând. Nu cred că se va mai juca”

În ceea ce privește reluarea campionatului, Ciprian Marica este destul de pesimist. În contextul actual, e greu de crezut că acesta se mai poate relua, iar în sezonul următor ar putea să apară câteva modificări importante. Cea mai vizibilă, spune Marica, este aceea a posibilității ca Liga 2 să revină la un campionat cu două serii.

”Din păcate, pandemia ne-a afectat foarte mult. Fotbalul nu poate să-şi reia activitatea, campionatul nu poate începe prea curând. Nu cred că se va mai juca. E posibil ca la anul să avem două serii în Liga 2. Astea sunt spectulaţiile pe care le aud, nu ştiu dacă e adevărat, FRF ar putea să vă confirme. Mi-e greu să cred că vor promova patru echipe, nu de alta, dar auzeam discursul preşedintelui Burleanu, care zicea că maximum două echipe vor promova, deci 16 echipe la anul. Eu sunt adeptul a 18 echipe în Liga 1”, a mai precizat Marica.

Ciprian Marica susține sistemul play-off/ play-out 

Dacă se va mai relua Liga 2, atunci există posibilitatea ca sistemul prin care se decide ierarhia finală să fie unul de tipul play-off/ play-out. Fostul atacant este un susținător al acestuia și crede că FRF nu greșește dacă îl implementează.

Cred că e o soluție bună și rapidă. În situația în care suntem astăzi, dacă lucrurile vor continua așa, atunci este o soluție bună. Nu sunt de acord cu înghețarea competiției, a anului. Cred că este o idee bună a Federației Române de Fotbal, mai ales dacă se va desfășura într-o singură manșă. N-am o problemă cu asta”, a declarat Marica pentru Liga2.ro.

CITEȘTE și: Ianis Zicu s-a săturat de autoizolare și face glume. ”Îmi este dor să ies din casă fără să scriu pe o hârtie unde merg, îmi este dor de copilărie”

Foto: FC Farul Constanța 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă