Președintele AFAN critică Ordonanța de Guvern pentru sprijin financiar pe perioada stării de urgență: „Mi se pare că e dată doar așa, ca să fie dată și că nu se poate aplica”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 14:08 Special
Președintele AFAN critică Ordonanța de Guvern pentru sprijin financiar pe perioada stării de urgență:**

Emilian Hulubei (foto), președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori (AFAN), a criticat, la ProSport LIVE, modul în care Guvernul României a dat Ordonanța de a plăti 75 la sută din salariul mediu chiar și pentru fotbaliști, în această stare de urgență declarată din cauza pandemiei COVID-19.

Hulubei consideră că această lege nu este aplicabilă și se va consulta cu ceilalți membri AFAN în ceea ce privește măsura Guvernului.

„Deocamdată, așteptăm normele de aplicare, pentru că nu este nimic clar în momentul ăsta. Când s-a făcut legea și s-a propus era destul de clară, ce și cum se plătește, de unde și când. Din păcate, când a fost promulgată în Monitorul Oficial, a fost modificată. Astăzi, vom avea și noi o ședință la AFAN, pe Skype, să vedem exact care sunt normele de aplicare, cum se poate aplica și ce anume poți lua de la Stat și cum anume. Mie mi se pare că e dată doar așa, ca să fie dată și că nu se poate aplica, a spus Emilian Hulubei, la ProSport LIVE.

Hulubei: „Am numărat într-o zi peste 100 de apeluri. Toată lumea caută niște explicații”

Președintele AFAN a vorbit și despre situația cluburilor din Liga 1, ce au restanțe salariale, dar și câte apeluri telefonice are pe zi din cauza acestei situații incerte.

„Sunt câteva cluburi de Liga 1, nu vreau să dau nume acum, pentru că în situația în care suntem, probabil că toți sunt disperați că nu au de unde să facă rost de bani. Vor ca data de depunere a documentelor de licențiere să se mute undeva în aprilie-mai. Sunt echipe care stau rău din punct de vedere financiar, dar până la urmă licențierea face referire la datoriile care trebuia să fie achitate până la 31 decembrie anul trecut. Nu are treabă cu ceea ce s-a întâmplat acum, deci cluburile ar fi trebuit să își facă managementul să își plătească salariile până pe 31 decembrie ca să nu aibă niciun fel de problemă la licențiere. Din păcate, sunt multe cluburi în situația asta.

Cu siguranță, litigii vor fi și vom căuta, împreună cu federația și Liga, soluția cea mai bună pentru ca jucătorii și cluburile să ajungă la un consens. E foarte important. Trebuie găsită o situație de compromis, pentru că nici cluburile nici jucătorii nu sunt vinovați de situația actuală.

Am numărat într-o zi peste 100 de apeluri. E mai rău decât perioada în care lucram de la birou. Toată lumea caută niște explicații care să fie cât mai mult în favoarea lor, dar în momentul acesta prioritară este sănătatea”, a mai spus Emilian Hulubei, la ProSport LIVE.

Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 14:08 Special
Pe aceeași temă