Avertismentul lansat de Ioan Becali: ”Din Liga 2 vor dispărea multe cluburi”. Fostul impresar prevede un viitor sumbru pentru echipele din eșalonul secund

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2020, 13:17 Liga 2
Avertismentul lansat de Ioan Becali: ”Din Liga 2 vor dispărea multe cluburi”. Fostul impresar prevede un viitor sumbru pentru echipele din eșalonul secund

Fotbalul românesc va avea probleme financiare din cauza pandemiei care s-a instaurat în țară, dar amplitudinea lor va fi mare, crede Ioan Becali (67 de ani). Fostul impresar este de părere că Liga 2 va avea foarte mult de suferit, iar prelungirea situației va duce la dispariția mai multor cluburi.

Și Liga 1 va avea probleme, consideră Ioan Becali. Câteva formații care au dificultăți din punct de vedere fiananciar și în acest moment riscă să declare falimentul.

”Din Divizia B vor dispărea multe cluburi. Patru, cinci, şase din Liga 1. Să se ia o decizie să rămână cele 14 echipe, să mai vină încă două din B şi să facă 16 echipe cu tur-retur sau cu play off-out, cu punctele pe care le au deja, fără să se împartă, şi ar fi o soluţie ca anumite cluburi să nu dispară”, a spus Ioan Becali pentru TelekomSport.

Jucătorii Rapidului ar fi neplătiți, spune Ioan Becali

În Liga 2 au apărut deja primele probleme. Câteva dintre echipele din fruntea clasamentului au redus la jumătate salariile jucătorilor, așa cum este cazul Petrolului sau celor de la ”U” Cluj, iar unele nu au mai achitat remunerațiile de câteva luni. Printre acestea s-ar număra și Rapid.

”Zilele trecute m-a sunat un jucător că nu mai are bani de chirie. Am vorbit cu Burcă şi a spus că în două-trei zile le vor da jumătate din salariul pe ianuarie jucătorilor, cât şi lui Pancu, care este în continuare angajatul lor. Pancu nu a fost demis şi este în continuare plătit. Le vor plăti chiriile, asta a fost înţelegerea. Când se vor linişti aceste probleme ale lumii, probabil clubul şi Pancu vor ajunge la o înţelegere, până acum nu s-a rezolvat”, a punctat Ioan Becali.

Liga 2 ar putea avea patru echipe promovate la finalul sezonului

Promovarea a patru echipe din Liga 2 la finalul sezonului este o ipoteză luată în calcul, a declarat Cristian Bivolaru, director general la Viitorul Constanța. Pentru a crește numărul echipelor din Liga 1 la 18, oficialul clubului de la malul mării are informații că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) plănuiește să aducă din eșalonul secund un număr mai mare de formații. După suspendarea campionatelor, Liga Profesionistă de Fotbal și cluburile au creat un grup. Lucrează zilnic, s-au adus în discuție mai multe variante, iar una dintre ele este aceea ca din Liga 1 să nu retrogradeze nimeni la finalul stagiunii.

”Scenariul cu 18 echipe de la anul și fără retrogradare în acest sezon este posibil. De la întreruperea campionatului am creat un grup al cluburilor, împreună cu LPF, în care facem schimb de idei, de informații și, din tot ce a apărut, ca variante comentate pe acest grup, au rezultat trei scenarii.

Scenariul optimist, în care campionatul se încheie cu disputarea tuturor meciurilor, scenariul mai realist, în care se vor putea disputa câteva meciuri atât în campionat, cât și în Cupă, dar pe un alt format agreat, și scenariul pesimist, în care nu se vor mai disputa meciuri sezonul acesta”, preciza oficialul Viitorului.

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2020, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă