Remiză urâtă pe „Ilie Oană” între Petrolul și CS Mioveni! „Lupii” rămân fără victorie pe teren propriu, iar argeșenii continuă să fie neînvinși în acest sezon

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 19:43 Campionat
Remiză urâtă pe

Petrolul și CS Mioveni au încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul desfășurat marți seară la Ploiești, pe „Ilie Oană”, în încheierea etapei a 9-a a Ligii 2. După o primă repriză în care „lupii” au avut două mari ocazii de gol, iar argeșenii au avut două șuturi pe poartă, în partea secundă nu s-a mai jucat aproape nimic. Mioveniul s-a retras în propria jumătate și a avut scopul doar să distrugă jocul Petrolului, în timp ce jucătorii lui Flavius Stoican s-au chinuit să-și creeze ocazii și au cerșit două lovituri de la 11 metri, fără însă să le primească.

Dacă argeșenii au avut două șuturi bune pe poartă în prima repriză, ale lui Hergheligiu (2) și Anghelina (26), parate de Avram, prahovenii au replicat prin două mari situații de gol. După o minge trimite pe poartă de Șaim Tudor (26), Croitoru a salvat din fața lui Ianis Stoica (27), care a reluat cu capul din plonjon, din 6 metri, iar Hamza Younes (34) a trimis cu călcâiul razant pe lângă bara colțului lung.

În partea secundă, ritmul jocului a scăzut mult, prima situație la poartă având-o Ianis Stoica în minutul 55, când a reluat prost din întoarcere, din 7 metri, mult pe lângă. Mihăescu (59) a cerut penalty la o centrare a sa în mâna lipită de corp a lui Beța, fără să-l primească, în timp ce în partea opusă Raul Costin (63, 64) a avut două șuturi puternice, care au fost însă respinge de Raul Avram.

Cu un public încontinuu revoltat, Petrolul a dominat finalul jocului, însă a făcut-o steril, fără să aibă forță. Croitoru a respins în față la șutul lui Țicu (80), iar mingea șutată și deviază a lui Deac (83) s-a dus pe lângă. Younes Hamza (84) a căzut prea ușor la un contact cu Celea și nu a primit penalty, iar în ultimul minut, după un contraatac, Coșereanu (90+4) a reluat pe lângă poartă din 6 metri.

Cu al doilea egal obținut pe teren propriu în acest sezon, după ce începuse cu o înfrângere, Petrolul rămâne fără victorie acasă și cu 12 puncte se situează pe locul 11, sub CSM Reșița, Farul și Chiajna, care au același punctaj.

CS Mioveni ajunge la a patra remiză consecutivă, însă rămâne în continuare singura echipă din Liga 2 invincibilă, după nouă etape. Cu 17 puncte se află pe locul 4.

La acest meci, Petrolul nu a avut suportul celor două galerii, care, prin absența lor, au vrut să tragă un semnal de alarmă despre care am scris AICI. La cele două peluze, în timpul jocului au fost afișate următoarele bannere:

„Degeaba cerșiți ajutorul fanilor, când jucătorii voștri știu doar mirosul banilor”

„Digi schimbă săptămâna, weekendul începe lunea!”

„Petrolul a renăscut și trăiește doar prin noi!
Ne-am săturat de mercenari fără suflet ca voi!”

––––––––––––––––––––––

Petrolul și CS Mioveni joacă în această seară, de la ora 18:45, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, în meciul care încheie etapa a 9-a a Ligii 2. Echipa antrenată de Flavius Stoican o va întâlni pe ultima formație invincibilă rămasă în acest sezon și care are cinci puncte avans în fața ei.

Flavius Stoican: „Mioveniul va dori să-și vândă scump pielea, dar și noi abordăm partida cu un moral bun”

Petrolul încearcă împotriva Mioveniului să obțină primul succes pe teren propriu în acest sezon, după înfrângerea cu UTA (0-3) și egalul cu Sportul Snagov (1-1). Cu un meci mai puțin disputat, echipa ploieșteană are 11 puncte acumulate în șapte jocuri și nu își permite noi pași greșiți, având în vedere că liderul se află la 11 puncte distanță, iar al doilea loc promovabil este la opt puncte în față. Flavius Stoican se leagă de victoria cu echipa de Liga 3 Industria Galda (1-0), în 16-imile Cupei României, și spune că jucătorii săi au un moral bun.

„Întâlnim o echipă cu un lot competitiv, care are în componență jucători cu experiență în Liga 1 și care a obținut multe puncte până acum în această ediție de campionat. Cu siguranță, Mioveniul va dori, așa cum se spune, să-și vândă scump pielea, dar și noi venim după un succes în Cupa României și abordăm partida cu un moral bun. Avem încredere și important va fi să obținem o victorie, în fața propriilor suporteri, pe care ne-o dorim foarte mult! Cred că este momentul să ne descătușăm, pentru că avem un lot cu jucători valoroși și sunt convins că ne vom atinge obiectivul propus. Nu vreau să existe presiune, vreau să fie doar plăcere pe teren, să fim responabili și să facem un meci mare, pentru că avem nevoie de această victorie!”, a declarat antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, în conferința de presă premergătoare meciului cu CS Mioveni.

Stoican nu a scăpat de problemele de efectiv, Walace, Racu și Gavrilă fiind accidentați, însă revine după suspendare căpitanul Laurențiu Marinescu.

Portarul Raul Avram spune că se așteaptă, la rândul său, de un meci dificil și că el și coechipierii săi trebuie să joace în primul rând cu inima pentru Petrolul. „Ne așteaptă o partidă foarte grea. Au în lot jucători care au evoluat în primul eșalon, cu unii dintre ei am fost coechipier, îi cunosc foarte bine și știu că or să fie foarte concentrați, mai ales că au și un moral bun. Însă, avem nevoie de victorie, trebuie să fim concentrați, să intrăm pe teren fără presiune și să fim dezinvolți. În primul rând, trebuie să jucăm cu inima iar, apoi, vor veni, cu siguranță, satisfacțiile”, a spus și Raul Avram.

La acest meci, Petrolul nu va fi susținută de cele două galerii, după ce Peluza I „Ilie Oană” și Peluza Latină au anunțat, printr-un comunicat comun, că vor să tragă un semnat de alarmă, deoarece sunt nemulțumite de ambiția și mândria arătată de jucători în tricoul echipei ploieștene, dar și din cauza programării meciurilor, cât și a faptului că partidele „lupilor” sunt a doua obțiune pe „Ilie Oană”, după cele ale chiriașei Chindia.

Marius Stoica: „Nu avem de ce să ne temem de asemenea jocuri. Ne plac astfel de partide”

De partea cealaltă, CS Mioveni a rămas ultima echipă invincibilă în acest sezon de Liga 2, după ce Turris-Oltul Turnu Măgurele a pierdut sâmbătă la Pitești, 2-3 cu Campionii FC Argeș, și o întâlnește pe Petrolul într-un moment nu foarte bun. În campionat, echipa lui Flavius Stoican a remizat cu ultima clasată (1-1 cu Sportul Snagov) și a pierdut cu penultima (0-4 la U Cluj). Însă nici argeșenii conduși de Marius Stoica n-au câștigat în ultimele trei jocuri, remizând cu Metaloglobus (2-2), UTA (1-1) și Dunărea Călărași (1-1).

Înaintea partidei cu Petrolul, antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, așteaptă de le elevii săi un nou rezultat pozitiv în campionat, precizând că nu se teme de echipa lui Flavius Stoican. „Jucăm cu o echipă care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Petrolul, o echipă cu istorie în spate, cu un antrenor de Liga 1, care nici el nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ne așteaptă un joc foarte dificil! Știm de problemele lor, dar noi suntem într-o situație destul de bună și nu avem de ce să ne temem de asemenea jocuri. Ne plac astfel de partide, cu echipe de tradiții, unde atmosfera pe stadion cu siguranță îi va ajuta în momentele grele. Ca la Arad, ne dorim astfel de atmosfere… Petrolul are jucători buni, care pot rezolva foarte ușor jocul. Venim după opt jocuri de campionat cu victorii și remize, plus două de Cupă, plus alte patru din sezonul trecut. Suntem pregătiți pentru orice, avem un sezon foarte foarte dificil. Dacă privim ce jucători are adversarul, aceștia pot oricând să intre într-o formă sportivă bună și să câștige orice joc. Antrenorul știe să îi motiveze foarte bine, dar noi ne dorim ca și la această partidă să mergem bine, să aveam aceeași evoluție ca până acum și să câștigăm puncte pe teren. Și ei își doresc același lucru, să ia punctele și sperăm să fie un joc frumos, plăcut spectatorilor și telespectatorilor pentru că se întâlnesc două echipe foarte bune”, a declarat Marius Stoica înaintea meciului cu Petrolul.

Petrolul și CS Mioveni vin după victorii obținute în Cupa României

Ambele echipe vin după meciuri desfășurate la mijlocul săptămânii trecute în faza 16-imilor de finală ale Cupei României. CS Mioveni a trecut cu 5-1 de CS Făurei, în timp ce Petrolul a învins-o cu 1-0 pe Industria Galda.

Sezonul trecut, în tur, pe „Ilie Oană”, cele două echipe au remizat fără goluri, scor 0-0, iar în retur, la Mioveni, Petrolul a câștigat cu 2-1, după ce a întors scorul în repriza secundă.

În acest moment, după desfășurarea tuturor celorlalte meciuri ale etapei a 9-a a Ligii 2, Petrolul se află pe locul 12, cu 11 puncte, dar și cu un joc mai puțin disputat, iar CS Mioveni se află pe poziția a 5-a, cu 16 puncte.

Meciul de la Ploiești, de pe „Ilie Oană”, programat de la ora 17:45, va fi arbitrat de centralul Florin Andrei (Târgu Mureș) și asistenții Mihai Marius Marica (Bistrița) și Petruța Iugulescu (Târgoviște). Rezervă este Sergiu Mavriche (Bacău), iar observatori sunt delegați Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Marian Lumânare (București).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 9

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: R. Avram (cpt.) – Bărboianu, Sîrghi, Cioinac, Țicu – Șaim Tudor (Gab. Deac 61‘), D. Meza Colli, Mihăescu (Alb. Olaru 78′), I. Stoica – Younes, Arnăutu (Al. Munteanu 61‘)
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Al. Zaharia, Ant. Manolache, Rob. Enache
Antrenor: Flavius Stoican

â–ºCS Mioveni: F. Croitoru – Rob. Ghiță, Celea, Beța, Burnea (cpt.) – Anghelina (M. Șerban 80′), R. Costin – Ișfan (Ct. Alexe 88′), Coșereanu, Hergheligiu – Val. Balint (Măzărache 66′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Ed. Stoica, Cioargă, Massaro
Antrenor: Marius Stoica

â–ºMin 90+5 Final de partidă. După o a doua repriză foarte slabă, în special a Mioveniului, care s-a retras în propria jumătate și doar s-a apărat, Petrolul nu marchează și jocul se termină la egalitate, scor 0-0. Petrolul rămâne fără victorie pe teren propriu în acest sezon, în trei meciuri jucate, iar CS Mioveni rămâne în continuare singura echipă invincibilă rămasă în Liga 2, iar în ultimele patru etape are doar egaluri.

â–ºMin 90+4 Mioveniul scapă pe contraatac, se centrează pentru a doua oară din stânga, iar Coșereanu reia din 6 metri, de la colțul scurt, pe lângă poartă

â–ºMin 90+3 Bărboianu centrează prost dintr-o lovitură liberă din stânga, se respinge, mingea îi revine și trimite din nou în careu, iar de această dată reține Croitoru

â–ºMin 90+1 Younes Hamza îl lovește cu cotul în săritură, în față, pe Marian Șerban și primește cartonașul galben

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 89 Gabriel Deac cade în careu din duelul pentru minge cu Burnea și arbitrul dă simulare și cartonaș galben

â–ºMin 88 Cătălin Alexe intră pe teren în locul lui Mihai Ișfan, care se trântise pe jos pentru a fi schimbat, deoarece jocul a fost cursiv

â–ºMin 87 Ișfan stă pe jos de un minut și jocul e oprit. Publicul îl apostrofează, crezând că trage de timp

â–ºMin 85 Cristian Sîrghi primește cartonașul galben pentru un fault comis la mijlocul terenului asupra lui Măzărache

â–ºMin 84 Younes Hamza preia în careu și pică mult prea ușor în duelul cu Celea, cerând penalty, însă arbitrul nu dă nimic. Deac, care era lângă, s-a oprit și el și nu a atacat mingea, crezând că Petrolul primește penalty. Publicul se inflamează și scandează împotriva federației

â–ºMin 83 Younes primește în careu, așează înapoi pentru șutul lui Deac, care vine și trage din 15 metri, însă mingea e deviată și se duce în corner

â–ºMin 80 Țicu are un șut centrare pe poartă, Croitoru respinge în față, Munteanu recuperează și vrea să pătrunde în careu, însă e deposedat când vrea să tragă

â–ºMin 80 A doua schimbare la Mioveni. Iese Marian Anghelina și intră Marian Șerban

â–ºMin 78 Ultima schimbare la Petrolul. Iese Mădălin Mihăescu și intră Albert Olaru

â–ºMin 78 Munteanu driblează și trage din 18 metri ușor lateral stânga, mingea lovește plasa laterală

â–ºMin 76 David Meza Colli primește cartonașul galben după ce îl faultează din spate pe Măzărache

â–ºMin 73 Mihăescu trage din prima de la 18 metri central mult peste poartă

â–ºMin 72 Robert Ghiță îl ia pe sus pe Deac, în flancul stâng al Petrolului, și primește cartonașul galben

â–ºMin 68 Valentin Țicu îl plachează pe Ișfan la mijlocul terenului și primește cartonașul galben

â–ºMin 66 Mioveniul schimbă și ea în atac. Iese Valentin Balint și intră Simon Măzărache

â–ºMin 64 Costin preia la 23 de metri ușor lateral dreapta și trage din nou la colțul lung. Mingea se ducea pe lângă bară, însă Avram respinge din nou în corner

â–ºMin 63 Raul Costin bate direct pe poartă o lovitură liberă de la 30 de metri ușor lateral dreapta, Avram respinge în lateral

â–ºMin 61 Dublă schimbare la Petrolul: ies Sergiu Arnăutu și Alexandru Șaim Tudor și intră Alexandru Munteanu și Gabriel Deac

â–ºMin 59 Mihăescu primește în dreapta careului și trage, iar din Beța mingea iese în corner. Petrolistul cere penalty, însă arbitrul dă corner. Mingea l-a lovit în mână, însă aceasta era lipită de corp. Ulterior, Croitoru respinge în față, apărarea Mioveniului bâlbâie o minge în propriul careu, Younes protejează la 4 metri, însă niciun coechipier nu trage și se respinge din nou în corner

â–ºMin 59 Bărboianu bate lung o lovitură liberă din dreapta, argeșenii resping din fața lui Mihăescu în corner. Younes bate cornerul din stânga și oaspeții resping de la prima bară

â–ºMin 56 Bărbăianu iese pe margine acuzând o accidentare și primește îngrijiri medicale

â–ºMin 55 Centrare în careu pentru Ianis Stoica, iar acesta, din poziție destul de bună la 7 metri central, reia slab din întoarcere, mult pe lângă poartă

â–ºMin 53 Nu se joacă aproape nimic în acest start de repriză. Jocul a fost întrerupt în repetate rânduri din cauza faulturilor

â–ºMin 48 Ianis Stoica este trimis pe margine pentru a primi îngrijiri medicale din cauza faptului că îi curge sânge din nas

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºMin 45+2  Pauză. Petrolul și CS Mioveni se află la egalitate la pauza meciului de la Ploiești, scor 0-0. Dacă argeșenii au avut două șuturi bune pe poartă, ale lui Hergheligiu (2) și Anghelina (26), prahovenii au replicat prin două mari situații de gol. După o minge trimite pe poartă de Șaim Tudor (26), Croitoru a salvat din fața lui Ianis Stoica (27), care a reluat cu capul din plonjon, din 6 metri, iar Hamza Younes (34) a trimis cu călcâiul razant pe lângă bara colțului lung.

â–ºMin 45+2 Șaim Tudor pătrunde din stânga în centru și șutează de la 23 de metri peste transversala lui Croitoru, iar arbitrul pune punct primei reprize

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu un minut

â–ºMin 45 Șaim Tudor centrează dintr-o lovitură liberă din stânga către colțul lung, Sîrghi urmărește și îl faultează în săritură pe portarul Croitoru

â–ºMin 44 Hergheligiu și Avram se resimt după ce se ciocnesc în careul Petrolului. Stafful medical nu intervine însă

â–ºMin 35 Marian Anghelina primește cartonașul galben după ce îl ia pe sus, la mijlocul terenului, pe Șaim Tudor

â–ºMin 34 Ocazie uriașă pentru Petrolul. Meza Colli pasează pe culoar în față, Croitoru, Celea și Beța se încurcă în propriul careu, Hamza Younes rămâne cu piciorul la minge, dar e cu spatele la poartă și reia din 8 metri lateral stânga cu călcâiul, dar mingea trece razant pe lângă bara colțului lung

â–ºMin 27 Prima mare ocazie pentru Petrolul. Bărboianu centrează bine din dreapta, Younes nu ajunge cu capul, iar mingea îi pică în cap lui Arnăutu, care recentrează în direcția de unde venea. Acolo, Ianis Stoica plonjează și reia cu capul din 6 metri, însă Croitoru respinge

â–ºMin 26 Prima situație a ploieștenilor. Șaim Tudor pătrunde pe centru și trage din marginea careului pe centrul porții, Croitoru boxează în față direct la Șaim Tudor, care pătrunde de această dată în dreapta și trage în blocaj

â–ºMin 26 Anghelina șutează periculos din afara careului, Avram reține. Publicul aplaudă

â–ºMin 21 În lipsa galeriilor, spectatorii de la Tribuna a 2-a au momente când încep să scandeze și să aplaude pentru a asigura atmosferă și a-i împinge de la spate pe jucătorii Petrolului

â–ºLa Petrolul, indicațiile de la marginea terenului sunt date de antrenorul secund Silviu Ion. „Principalul” Flavius Stoican este în tribună, după ce a fost eliminat la meciul cu „U” Cluj, iar cazul său încă nu a fost judecat. Stoican a stat în tribună și la meciul cu Industria Galda, în 16-imile Cupei României.

â–ºMin 18 Burnea intră tare prin spate la mijlocul terenului asupra lui Ianis Stoica, cu genunchiul în spatele petrolistului, arbitrul lasă jocul să continue și apoi revine la Stoica și permite staffului medical să intervină. Însă Burnea nu primește cartonașul galben pentru intervenția sa urâtă

â–ºMin 16 Publicul este destul de iritat de deciziile arbitrului de a da imediat fault la contactele dintre jucători. Burnea a picat în două rânduri cum și-a simțit un adversar lângă el, iar centralul a dictat ușor fault

â–ºMin 14 Șaim Tudor bate o lovitură liberă din stânga, Younes deviază cu capul pe spate, iar Croitoru reține în stânga sa

â–ºMin 4 Meciul se desfășoară într-o atmosferă dezolantă, cum la jocurile de acasă ale Petrolului nu se întâmplă acest lucru. În semn de protest, Peluza I „Ilie Oană” și Peluza Latină nu vor susține Petrolul la acest meci. Sunt totuși 2.000 de spectatori la stadion în acest moment și numărul publicului va mai crește. Publicul aplaudă sau oftează la mingiile jucate de elevii lui Flavius Stoican

â–ºMin 2 Prima ocazie a meciului aparține Mioveniului. Hergheligiu primește în colțul stânga al careului și trage puțin pe lângă bara a doua

â–ºMin 1 A început partida de pe „Ilie Oană”. Mioveniul a avut lovitura de start. Petrolul joacă în galben complet, Mioveni în roșu complet

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 19:43 Campionat
Pe aceeași temă