Younes Hamza o califică pe Petrolul în optimile Cupei României. Tunisianul, la primul gol în tricoul „lupilor” după revenirea la Ploiești

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 19:01 Stiri

Mai puțin de un meci petrecut pe teren a avut nevoie Younes Hamza (33 de ani) pentru a marca din nou pentru Petrolul. Atacantul tunisian legitimat săptămâna trecută de formația ploieșteană a reușit să înscrie chiar golul decisiv în deplasarea de la Galda de Jos, din județul Alba, acolo unde Petrolul a jucat în 16-imile Cupei României, a câștigat cu 1-0 meciul cu Industria Galda și a obținut calificarea în optimile competiției.

Younes Hamza a redebutat pentru Petrolul în meciul dezastruos de la Cluj-Napoca, acolo unde echipa ploieșteană a cedat vinerea trecută cu 0-4 cu „U” Cluj. Atacantul a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul ratangiului Ștefan Blănaru, dar nu a avut prilejul să demonstreze ceva, având în vedere că în perioada în care a fost pe teren jocul s-a desfășurat în jumătatea echipei sale.

Astăzi, în meciul cu Industria Galda din 16-imile Cupei României, Younes Hamza a fost utilizat de Flavius Stoican ca titular, iar tunisianul a marcat după 32 de minute cu un șut plasat, din 16 metri, în stânga portarului.

Hamza a mai avut o situație bună de a înscrie în minutul 7, când a trecut de doi adversari și a trimis din 14 metri lateral dreapta puțin pe lângă bara colțului lung, dar și în minutul 66 mai putea marca o dată. Atunci, scăpat singur spre poartă, Younes a ratat ținta, trimițând mult peste, după ce mingea i-a sărit dintr-un smoc de iarbă exact în momentul șutului.

Aceeași problemă ca în campionat: ocazii ratate pe bandă rulantă

Petrolul a controlat autoritar meciul cu echipa din Liga 3, însă a avut aceeași problemă pe care o întâmpină și în campionat: nu poate înscrie.

Cu Industria Galda, au irosit situații de gol Blănaru (19 – cap din 8 metri pe direcția portarului), Meza Colli (29 – șut moale de la 22 de metri), Bratu (38 – șut direct din lovitură liberă din colțul dreapta al careului), Cioinac (54 – cap din apropiere puțin pe lângă poartă) și Șaim Tudor (76 – șut bun de la 25 de metri pe lângă bara din stânga).

Galda a avut o mare ocazie în acest meci, la șutul de la 25 de metri al lui Costea, în minutul 10, iar mingea a lovit transversala.

Petrolul n-a avut galerie la Galda de Jos și nici la meciul cu CS Mioveni nu va fi încurajată, ca semn de protest

În acest meci, Petrolul a fost susținută de 10 fani, care nu au încurajat echipa, ci doar au privit.

Galeriile nu au făcut deplasarea și au anunțat astăzi că nu vor susține echipa la acest joc și nici la următorul, cu CS Mioveni, în etapa a 9-a, ca semn de protest față de rezultatele obținute în campionat de echipa lui Flavius Stoican.

Aproximativ 800 de spectatori au asistat la meciul de la Galda de Jos, printre spectatori luând locul și Marius Stan și Flavius Stoican, președintele și antrenorul Petrolului. Stoican este suspendat după ce a fost eliminat la meciul cu „U” Cluj.

INDUSTRIA GALDA – PETROLUL PLOIEȘTI    0-1
Younes Hamza 32′

Ct. Suciu – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Circov – Lupșan (cpt.) – Ov. Truță (Adam 65′), Al. Costea, Goronea (Lăcătuș 73′), Gergely – Cioară (Sil. Mureșan 65′)
Rezerve neutilizate: Lepădat – Hăprian, Baghiu, Petruse
Antrenor Paul Ciucă

R. Avram (cpt) – Alb. Olaru, Racu (Șt. Blănaru 11′, Arnăutu 71′), Sîrghi, Țicu – D. Meza Colli, Cioinac – Șaim Tudor (Ștefănescu 78′), M. Bratu, Al. Zaharia – Younes
Rezerve neutilizate: Apostolachi – I. Stoica, Al. Munteanu, Rob. Enache
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Galda Arena (Galda de Jos – Alba); Spectatori: 800; Arbitru: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni – Vâlcea); Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu) și Ioan Orosfoian (Târgu Mureș).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 19:01 Stiri
Pe aceeași temă