Omul fără ajutorul căruia ASA Târgu Mureș era istorie acum, după retrogradarea din Liga 1. „Ne-a susținut efectiv cu tot. Fără el nu puteam să ne continuă activitatea până azi”

Marius ANGHEL 10 Sep. 2017, 09:52 Campionat

ASA Târgu Mureș se află pe podiumul Ligii 2 după șapte etape desfășurate în acest sezon, însă, în ciuda rezultatelor bune obținute până acum, echipa retrogradată din Liga 1 trece prin cele mai grele momente din existența sa. Fără banii din drepturile de televizare ale primului eșalon, gruparea târgumureșeană și-a creat cu greu un lot în această vară și la fel s-a descurcat și în privința organizării meciurilor.

Marți, ASA Târgu Mureș s-a despărțit de antrenorul Laszlo Balint și tot atunci a plecat și managerul general al clubului, Dinu Gheorghe. Conducerea echipei a ascuns această reziliere a contractului cu Dinu Gheorghe, iar directorul general Cristian Cherteș a refuzat să comunice despre acest subiect sau problemele de la echipă. În meciul de vineri seară de la Pitești, cu FC Argeș, câștigat cu 2-1, antrenor principal a fost Carol Fekete.

Fostul manager general al clubului ASA, Dinu Gheorghe, a povestit, joi seară, în emisiunea DigiSport Special, că motivul real pentru care a acceptat să meargă la Târgu Mureș a fost Claudiu Maior, a spus că a plecat de la echipă pentru a fi alături de antrenorul Laszlo Balint și a mai transmis că ASA poate reveni în Liga 1 la finalul acestui sezon dacă este ajutată.

În discursul său, Dinu Gheorghe i-a cerut voie moderatorului emisiunii să facă și o mulțumire publică unei persoane din Târgu Mureș datorită căreia clubul a supraviețuit în această vară, după retrogradarea din Liga 1. Potrivit fostului manager general al echipei ASA, cel care a ținut clubul în viață în ultimele luni, din banii săi, a fost un medic cardiolog. Doctorul profesor Imre Benedek este „omul”, așa cum i-a spus în mai multe rânduri Dinu Gheorghe, care s-a implicat cu bani la ASA Târgu Mureș și a susținut financiar clubul.

„Vreau să mulțumesc public unui om care, fără ajutorul său, echipa aceasta nu ar fi putut să continue din vară până acum. E vorba despre profesorul Imre Benedek, un medic cardiolog renumit în Târgu Mureș și nu numai acolo. Domnul Benedek efectiv ne-a susținut în această perioadă. Datorită lui echipa a putut să ajungă la acest nivel la care este acum, un nivel foarte bun, o echipă tânără, în grafic, pe locul 3, la un punct de locul 2, deci se bate la promovare fără nicio problemă. Ne-a ajutat efectiv cu tot. Fără ajutorul lui nu puteam să ne continuă activitatea până azi. Nu te gândi că a avut bugetul Stelei. La o echipă de Liga a 2-a, banii care vin sunt un ajutor foarte important”, a spus, cu multă emoție în glas și aproape cu lacrimi în ochi, Dinu Gheorghe.

  • Imre Sandor Benedek (67 de ani), originar din Odorheiu Secuiesc, este un foarte cunoscut profesor doctor, medic primar cardiolog și medicină internă, doctor în științe medicale, șeful Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș și profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

 

„Sunt mulțumit ce am făcut acolo, am construit în astea două luni și jumătate o echipă foarte tânără, foarte greu, nu a fost deloc ușor. Când am ajuns acolo erau patru jucători în lot, unii erau rămași acolo pentru că nu aveau altă soluție.
Ce să mai. Am început greu de tot”
, a mai spus Dinu Gheorghe.

Cât o privește pe ASA Târgu Mureș, echipa se află pe locul 2 în clasamentul Ligii 2 după șapte etape desfășurate în noul sezon, are 16 puncte și e la două puncte în spatele liderului AFC Hermannstadt. Până acum a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Știința Miroslava (a), 6-0 cu Foresta Suceava (d), 3-2 cu Luceafărul Oradea (a), 2-3 cu Ripensia Timișoara (d), 1-1 cu Sportul Snagov (a), 2-1 cu Dacia Unirea Brăila (a) și 2-1 cu FC Argeș (d). În runda următoare va juca pe teren propriu cu Chindia Târgoviște.

ASA Târgu Mureș a revenit în în Liga 2 după trei sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc. În acest interval, mureșenii au fost aproape de câștigarea unui titlu istoric, în 2015, când echipa lui Liviu Ciobotariu a fost la un pas să triumfe în fața FCSB. Tot în 2015, ASA a câștigat Supercupa României, cu Dan Petrescu pe bancă, după un succes cu FCSB. În acel an a participat și în Europa League, fiind eliminată de Saint-Etienne.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Sep. 2017, 09:52 Campionat
Pe aceeași temă