Gafele i-au costat scump! Piteștenii au pierdut șansa de a urca pe podium după ce ASA Târgu Mureș a profitat de două greșeli majore

Marius ANGHEL 09 Sep. 2017, 09:56 Campionat

FC Argeș a irosit șansa de a învinge pe teren propriu pe ASA Târgu Mureș și de a-i lua locul pe podiumul Ligii 2. Vineri seară, la Pitești, în debutul etapei a 7-a, jucătorii lui Iordan Eftimie au fost prea încrezători că pot profita de faptul că adversarii au rămas fără antrenor principal și manager general în timpul săptămânii, însă pe teren nu au arătat acest lucru. Au pierdut cu 1-2 după ce au fost conduși și reușiseră să egaleze printr-un autogol, însă o nouă gafă mare în defensivă i-a privat de toate punctele.

Cu Carol Fekete în locul lui Laszlo Balint, ASA Târgu Mureș nu a arătat deloc teamă în startul meciului de la Pitești. Petriș și-a încercat primul norocul cu un șut pe jos de la 23 de metri, însă mingea a fost deviată în corner. Însă nici piteștenii nu s-au lăsat mai prejos și l-au pus la încercare pe Florin Iacob cu un șut la nivelul gazonului de la 20 de metri. Ionuț Șerban l-a expediat, însă portarul a făcut față cu brio și a reușit să respingă în lateral mingea ce a mușcat și pâmântul în fața sa.

Trecuseră doar 10 minute din joc și Paul Iacob a dat lovitura după o fază fixă. Mijlocașul s-a demarcat bine la cornerul bătut de Stoica, a scăpat de marcajul lui Cătălin Stan și din fața careului mic a trimis pe lângă Octavian Popescu pentru 1-0. Golgheterul ASA-ului a „vânat” camera de filmat și i-a dedicat reușita mamei sale, care probabil își sărbătorea numele sfintei Maria: „Mama, pentru tine mama!”, s-a citit pe buzele jucătorului.

Piteștenii au simțit din plin șocul primirii golului și au fost pe punctul de a mai încasa unul. Fâșnețul Alexandru Stoica (12) a primit pe culoar în careu, a tras din unghi către colțul lung, însă mingea s-a dus puțin pe lângă bară, astfel că spectatorii au răsuflat ușurați. Pe contră, Năstăsie (20) a trag bine de la 35 de metri, însă balonul s-a dus puțin pe lângă vinclul din dreapta, iar o țintă mai bună nu a avut nici Paul Iacob (22), la reluarea sa din careu care a trecut puțin pe lângă.

FC Argeș a reușit însă să revină în cele din urmă în joc, însă și cu noroc. Un contraatac purtat în flancul stâng de Robert Grecu s-a finalizat cu autogolul lui Dan Panait (22). Fostul fcsb-ist revenit la Pitești a pătruns în careu, l-a fentat pe Candrea, a centrat la prima bară pentru Alin Popa, acesta a luftat, însă l-a păcălit pe portar, care nu a intervenit, iar mingea s-a lovit de Panait și a intrat în plasă. Și dintr-o fază pornită tot dintr-un contraatac, Grecu a deviat pentru Stan, acesta a avansat singur în careu, pe stânga, a centrat în centru, acolo de unde Năstăsie (37) a reluat din prima, însă Florin Iacob a fost de această dată salvator și a respins peste transversală. A fost șansa piteștenilor de a trece în avantaj, pentru că în restul reprizei nu s-a mai întâmplat nimic.

Gafă de începători și gol victorios

În partea secundă, tabela a mai fost modificată o singură dată, după o mare gafă în defensiva gazdelor. Bogdan Vișa a fost sigur că liniștește jocul la un atac stins al adversarilor, a trimis către propriul portar, însă Cosmin Sîrbu (53) a fost pe fază, a țâșnit și a deviat în plasă pe lângă portarul Octavian Popescu care parcă adomise și aștepta să-i vină mingea la picior.

Imediat apoi, Șerbănică (54) a fost aproape să înscrie și el un autogol, însă a fost mai norocos decât Dan Panait. A deviat mingea centrată de Stoica din stânga careului, l-a surprins pe Popescu, dar balonul s-a dus de această dată puțin pe lângă bară. Același Șerbănică (65) l-a pus serios la încercare pe Florin Iacob cu un șut de la distanță, portarul a scăpat mingea în față, Șerban a urmărit și a ajuns înaintea goalkeeperului, însă, din apropiere, a trimis direct în el și nu a putut egala.

O singură ocazie s-a mai consumat apoi în ultima jumătate de oră și ASA Târgu Mureș a obținut o victorie importantă, pe terenul unei adversare puternice din campionat. Florin Iacob a fost din nou pe fază la șutul lui Șerban (90+4) din marginea careului și a prins în dreapta sa, aproape de bară, irosind emoțiile coechipierilor și asigurând toate punctele din această deplasare.

Cu această victorie, ASA a urcat pentru o zi pe prima treaptă a podiumului Ligii 2 și așteaptă înfrângeri pentru AFC Hermannstadt și Ripensia Timișoara pentru a și-o păstra. În schimb, FC Argeș a rămas cu 11 puncte și cu siguranță își va pierde poziția a cincea.

FC ARGEȘ – ASA TÂRGU MUREȘ   1-2
Dan Panait 22′ – autogol / Paul Iacob 10′, Cosmin Sîrbu 53′

Oct. Popescu – Toriște, Șerbănică, Vișa, Ct. Stan – I. Șerban, R. Costin, Alin Popa (D. Andrei 56′), I. Năstăsie (cpt.)(Nilă 69′) – R. Grecu (D. Oancea 77′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Andr. Panait, Ct. Barbu, Cotigă
Antrenor: Iordan Eftimie

Fl. Iacob – Băjan, Candrea (cpt.), Fl. Ilie, D. Panait – Licu, P. Iacob, Petra (Al. Neagu 46′), Schieb (C. Sîrbu 36′) – Petriș, Al. Stoica (Mijokovic 73′)
Rezerve neutilizate: Moga – Cherteș, R. Iliescu, Mendy
Antrenor: Carol Fekete

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Cosmin Vătămanu (București).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 09 Sep. 2017, 09:56 Campionat
Pe aceeași temă