OFICIAL | Cornățeanu și-a reziliat contractul, Gheorghe Mulțescu e noul antrenor al Petrolului. Celelalte trei variante avute de ploieșteni pentru postul de „principal”

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 18:45 Campionat

Mugurel Cornățeanu va rămâne un „trecător prin viața Petrolului„, un antrenor care a condus pregătirile într-o iarnă și care a rezistat pe banca tehnică cinci etape în postura de „principal”, după ce, anterior, i-a fost fost „secund” lui Leo Grozavu și Octavian Grigore și a fost interimar în alte două jocuri. Înfrângerea fără drept de apel înregistrată la Timișoara, 0-3 cu ASU Politehnica, cât și celelalte rezultate slabe obținute sub conducerea sa în 2019, dar și jocul prestat de echipă l-au făcut să cedeze presiunii, să își atace din nou jucătorii și apoi să anunțe că e disponibil să își rezilieze amiabil contractul.

Astăzi, Cornățeanu a semnat actele pentru rezilierea amiabilă de Petrolul, iar locul său va fi luat de Gheorghe Mulțescu (67 de ani), un experimentat antrenor care a mai stat de trei ori pe banca echipei ploieștene și care a tot fost solicitat de suporteri în postările de pe rețelele de socializare.

Mulțescu a câștigat lupta pentru postul de antrenor al Petrolului în fața lui Claudiu Niculescu, Dorinel Munteanu și Emil Săndoi, celelalte trei variante ale conducerii. Cel poreclit SMURD va conduce primul antrenament al echipei ploieștene marți după-amiază, atunci când va fi, totodată, prezentat oficial. Acesta va semna un contract valabil până la vară, cu obiectiv clar promovarea în Liga 1. Dacă își va îndeplini misiunea, Mulțescu se va alege automat cu o prelungire pe încă un sezon.

Într-o declarație oferită ziaristului prahovean Cristian Anghelescu, Cornățeanu indică, subtil, că a fost „lucrat” și dă în unul dintre cei mai importanți jucători ai Petrolului, căpitanul Laurențiu Marinescu. „Am luat decizia sa părăsesc Petrolul încă de aseară! Am comunicat președintelui, iar în aceasta dimineața am semnat și hârtiile! Am recomandat și un nume, Gigi Mulțescu, acesta putând sa conducă echipa către obiectiv, imediat! Este opinia mea și știu ca ceva s-a întâmplat imediat după meciul cu Metaloglobus! Observați ca nici Marinescu, cel mai valoros fotbalist al lotului, nu mai este la nivelul pe care-l știau cunoscătorii fenomenului! Ca și lot, Petrolul arata bine dar la nivel individual… nu prea!”, a spus Cornățeanu.

Gheorghe Mulțescu a mai antrenat-o pe Petrolul în trei mandate, în 2003, în 2012 (martie – mai) și în 2014-2015 (septembrie ’14 – ianuarie ’15). Ultima dată a pregătit-o pe Astra, în actualul sezon al Ligii 1, în perioada septembrie – noiembrie 2018, iar în cariera sa a stat pe banca a multe echipe, precum: Dinamo (de trei ori), Dacia Unirea Brăila, Samsunspor (de două ori), Kayserispor, Adanaspor, Ankaragücü, Gaziantepspor (toate din Turcia), Sportul Studențesc (de patru ori), Astra (de trei ori), Politehnica Timișoara, Jiul Petroșani, FC Brașov, FC Vaslui, „U” Cluj, FC Național, Ceahlăul, Al Taawon, Al Ittifaq (ambele din Arabia Saudită),  Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari și CS U Craiova.

Gheorghe Mulțescu, al patrulea antrenor al Petrolului în acest sezon, după Leo Grozavu, Octavian Grigore și Mugurel Cornățeanu, va debuta pe banca noului Petrolului sâmbătă, de la ora 18:30, pe „Ilie Oană”, în meciul important pentru lupta pentru promovare împotriva celor de la „U” Cluj.

După 26 de etape, Petrolul se află pe locul 5, cu 53 de puncte și e prima dintre contracandidatele la promovare care pierde în 2019. Liderul Sportul Snagov e la șase puncte în față, Clinceniul la 5, iar „U” Cluj și Chindia la patru. Etapa viitoare, Petrolul joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18:30, cu „U” Cluj.

Daniel Timofte, Yuksel Yesilova și Cătălin Mulțescu, colaboratorii lui SMURD

UPDATE, 19:15: Petrolul a confirmat pe site-ul oficial rezilierea contractului cu Cornățeanu și numirea lui Gheorghe Mulțescu:

„Gheorghe Mulțescu revine pe banca Petrolului!

După înfrângerea drastică suferită, aseară, în meciul disputat pe terenul lui ACS ASU Politehnica Timișoara, Mugurel Cornățeanu și-a înaintat demisia din funcția de antrenor principal al FC Petrolul Ploiești.

Solicitarea tehnicianului a fost aprobată de către factorii decizionali ai formației ploieștene, iar, în regim de urgență, s-au demarat discuțiile pentru numirea unui nou antrenor principal.

Astfel, în urma discuțiilor purtate de către Cristi Vlad, președintele Clubului FC Petrolul Ploiești, cu antrenorul Gheorghe Multescu (67), s-a ajuns la un acord cu cel care se va afla, cu această ocazie, la cel de-al patrulea său mandat pe banca „galben-albaștrilor”, după cele din 2003-2004, 2012 și 2014.

Experimentatul tehnician va semna un contract valabil până la finalul acestei ediții de campionat, urmând să fie ajutat de către un staff alcătuit din Daniel Timofte (antrenor secund), Yuksel Yesilova (preparator fizic) și Cătălin Mulțescu (antrenor cu portarii).

Bun (re)venit, Gigi Mulțescu!”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 18:45 Campionat
Pe aceeași temă