Petrolul, făcută KO la Timișoara! ASU Politehnica a învins echipa ploieșteană la scor de neprezentare

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 21:47 Campionat
  • ASU Politehnica a răzbunat ocaziile ratate în meciurile disputate în 2019, și nu în orice meci, ci chiar în cel cu Petrolul Ploiești, pe care a învins-o cu 3-0, după un joc foarte slab al „lupilor galbeni”. În prima repriză, Ioan Mera a reușit o „dublă” după două cornere identice, pentru ca, în a doua jumătate a partidei, Octavian Ursu să marcheze golul care a făcut victoria mai dulce pentru bănățeni. O revenire cu noroc pentru timișoreni pe „Dan Păltinișanu”, la un meci la care, înainte de fluierul de start, handbaliștii de la Poli au prezentat trofeul Cupei României, câștigat acum două săptămâni.

 

Cei de la Petrolul, care au avut și 60 de fani la Timișoara, au început meciul în atac, dar s-au stins imediat. După o lovitură liberă reluată de Arnăutu pe lângă poartă, timișorenii au mutat „acțiunea” la poarta lui Cezar Lungu. Primul gol a venit în minutul 8, după ce Ignea a bătut un corner pentru lovitura de cap a lui Mera, iar căpitanul a trimis balonul în transversal[, de unde mingea a căzut în poartă. ASU Poli putea să-și mărească avantajul imediat, dar Mihai Ene a reluat cu capul pe lângă poartă o minge din careu. Presiunea gazdelor a continuat cu o reluare peste poartă a lui Mera, din 7 metri.

Alb-violeții au trăit periculos unele faze, dar Mera a fost de nebătut

În minutul 22, petroliștii au avut o ocazie mare. Pușcaș a tras pe jos după un atac construit al oaspeților, iar Murariu a intervenit greșit, dar, în ultimul moment, Scutaru a scos mingea de pe linia porții. În rest, deși era echipa mult mai bine clasată, acest lucru nu s-a văzut în jocul Petrolului. În minutul 35, timișorenii au marcat din nou după un corner bătut de pe stânga de Ignea, tot cu Mera la finalizare. Până la pauză, Poli mai putea specula bine o fază, dar Ursu a avut o finalizare slabă.

Cornățeanu a făcut schimbările prea târziu

După 2-0 la pauză, Cornățeanu l-a schimbat pe Sarris, cel care a greșit la golurile lui Mera și care nu a oferit siguranță defensivei oaspeților. Timișorenii au pus pericol iar, după un corner bătut de același Ignea, dar, de data aceasta, mingea a ajuns la Scutaru, pe care l-a blocat Ghinga. Petrolul a încercat în zadar să revină, dar nu au putut să încrie. În minutul 73, Murariu a respins reluarea cu capul a lui Arnăutu din 3 metri, iar peste un minut a reținut o reluare slabă a lui Tudor Șaim.

Ursu a semnat sentința finală

Și Poli a avut ocazia ei, după o centrare a lui Ursu pentru Cristian Ene, care a trimis din 5 metri pe lângă poartă. În minutul 82, a fost un nou corner periculos al bănățenilor, dar Cristian Ene a reluat cu capul în bară. Scorul final s-a stabilit în minutul 87, când Ursu i-a driblat pe Pușcaș și Ghinga și a lobat peste Lungu, din 8 metri, pentru scorul de neprezentare. În prelungiri, nou-intratul Vidrăsan a scăpat spre poartă, a trecut de Ghinga, a tras, dar Lungu a parat.

La final, galeria Petrolului i-a certat pe jucătorii Petrolului, destul de dur, cu obiectivul promovării serios afectat.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – PETROLUL PLOIEȘTI  3-0
Ioan Mera 8′, 35′, Octavian Ursu 87′

Murariu – Motreanu (C. Jurj 61′), Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Bg. Vasile, A. Ignea – Alin Manea (Bedea 82′), Oct. Ursu, Mih. Ene – Cr. Ene (Vidrășan 90′)
Rezerve neutilizate: Bordei – F. Trip, Al. Gașpar, D. Radu
Antrenor: Cosmin Petruescu

C. Lungu – Borța, Ghinga, Sarris (N. Popescu 46′), Țicu – Bucșa, Cr. Pușcaș – Bg. Rusu (Șaim Tudor 63′), Laur. Marinescu (cpt.), Rob. Moldoveanu (Ștefănescu 74′) – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Malakyan, L. Cazan, Țigănașu
Antrenor: Mugurel Cornățeanu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 4.000; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Galați); Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Cu acest rezultat, ASU Poli a urcat pe locul 14, cu 30 de puncte. Runda viitoare va juca la Mioveni, vineri, de la ora 18:00. Petrolul rămâne pe 5, cu 53 de puncte, iar etapa viitoare are derby-ul pe teren propriu cu „U” Cluj, sâmbătă, de la ora 18:30.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 21:47 Campionat
Pe aceeași temă