Șefii Petrolului, înfuriați după ultima umilință! Mugurel Cornățeanu are orele numărate pe banca ploieștenilor. Posibilii înlocuitori

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 13:19 Campionat
Șefii Petrolului, înfuriați după ultima umilință!** Mugurel Cornățeanu are orele numărate pe banca ploieștenilor. Posibilii înlocuitori

Înfrângerea fără drept de apel înregistrată la Timișoara, 0-3 cu ASU Politehnica, alimentează și mai mult situația tensionată existentă la echipa ploieșteană. „Trecătorul prin viața Petrolului” Mugurel Cornățeanu, așa cum a spus chiar antrenorul la finalul meciului de ieri seară, are orele numărate pe banca tehnică, acesta având șanse mari să fie demis înaintea derby-ului de la finalul săptămânii, când pe „Ilie Oană” ajunge Universitatea Cluj.

Cele două remize (1-1 cu Metaloglobus și 0-0 cu Chindia) și înfrângerea (0-3 cu ASU Poli) înregistrate de Petrolul în cele cinci meciuri desfășurate în 2019, cât și prestația slabă a echipei sub conducerea lui Cornățeanu l-au înfuriat pe Mădălin Mihailovici, reprezentantul principalului finanțator al clubului Petrolul.

Știri actuale scrie că șeful Petrolului va avea astăzi după-amiază o ședință cu Mugurel Cornățeanu, în care șansele ca antrenorul să fie demis sunt aproape de 100 la sută. Același site anunță că noul antrenor principal al clubului ar putea fi Gigi Mulțescu sau Dorinel Munteanu, iar dacă negocierile cu cei doi nu vor ajunge la o finalitate, pe banca tehnică s-ar putea reîntoarce Octavian Grigore.

Potrivit informațiilor Liga2.ro, conducerea Petrolului nu are în acest moment nicio variantă pentru înlocuirea lui Mugurel Cornățeanu, însă șansele ca acesta să fie demis în zilele următoare sunt foarte mari.

Mugurel Cornățeanu se află pe banca Petrolului de la începutul sezonului. A venit odată cu Leo Grozavu, ca antrenor secund, a rămas după demiterea acestuia, i-a fost ajutor interimarului Octavian Grigore, iar apoi a fost numit antrenor principal. Mai întâi interimar, Cornățeanu a convins să fie menținut în funcție după ce echipa a câștigat ultimele două meciuri din 2018, 1-0 cu Sportul Snagov și 5-1 cu CS Balotești. Lotul a fost schimbat aproape în totalitate în iarnă, însă echipa nu a confirmat așteptările nici în acest an, când în cinci jocuri are două victorii, două egaluri și o înfrângere.

Cornățeanu și-a atacat încontinuu jucătorii după meciurile desfășurate în 2019. Iată ce spunea la finalul jocului cu ASU Politehnica: „La 3-0, rușine! Trebuie să mergem acasă, cu capul în pământ. Dezastruos pentru noi e ceea ce s-a întâmplat în seara asta. În primul rând, ca atitudine. Ca să te prezinți la un meci cu Poli, trebuie să ai atitudine, când intri pe teren să dai totul. Noi azi am mimat fotbalul, din punctul meu de vedere. N-am prestat ceea ce trebuia, și ceea ce pregătisem. Rezultatul reflectă ceea ce s-a întâmplat în teren în acest moment. Sperăm să ne revenim, pentru că urmează un meci foarte – foarte dificil, cu o contracandidată la promovare. Dacă mai suntem contracandidați la promovare în acest moment. În momentul când iei două goluri din faze fixe executate identic și același apărător nu știe că trebuie să-i facă marcaj bun lui Mera, că are joc bun de cap, ce să… Mai departe ne-am creat și noi niște ocazii, pe care le-am ratat. N-am avut atitudinea pe care trebuie să o aibă o echipă care se luptă la promovare. Trebuie să arzi pe teren! Să dai totul. O echipă care muncește, care să se bată pentru fiecare minge și pentru fiecare metru de teren. În special la Petrolul, unde presiunea este foarte – foarte mare. La echipele de tradiție, cum este și ASU. În momentul în care intri pe teren și îmbraci tricoul acela și vin oameni după tine 1000 de km, trebui să arzi. Ceea ce noi azi nu… Din păcate, am avut azi mulți absenți nemotivați azi pe teren”.

Mugurel Cornățeanu spunea că nu resimte presiune că va fi schimbat. „Pentru mine e cel mai ușor! Eu sunt un trecător prin viața Petrolului. Pentru Cornățeanu este cel mai ușor. Problema este pentru cei care rămân. Cornățeanu mai are două luni de contract, sau o zi, și pleacă acasă. Ce se întâmplă cu jucătorii care au semnat contracte și reprezintă clubul Petrolul Ploiești? În momentul în care joci la Petrolul Ploiești, trebuie să te bați să arăți. Se poate să ai nereușite, să nu intre mingea în poartă, cum a fost și astăzi la acele ocazii. Dar trebuie să ai atitudine! În momentul în care intri pe teren și lupți la promovare, cu numele pe care le avem în lot, trebuie să ardă. Noi azi am mințit fotbalul. Dacă adversarul se motivează 100%, tu trebuie să te motivezi 200%. La Liga a 2-a este foarte multă încrâncenare, bătaie”, a precizat Cornățeanu.

După 26 de etape, Petrolul se află pe locul 5, cu 53 de puncte și e prima dintre contracandidatele la promovare care pierde în 2019. Liderul Sportul Snagov e la șase puncte în față, Clinceniul la 5, iar „U” Cluj și Chindia la patru. Etapa viitoare, Petrolul joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18:30, cu „U” Cluj.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 13:19 Campionat
Pe aceeași temă