Nicolae Dică vrea să facă la Pitești o echipă așa cum era în copilăria sa: „Dar nu se poate așa, bătând din palme”. Ce spune despre jocul cu ASU Poli și relansarea campionatului

Marius ANGHEL 03 Oct. 2019, 16:36 Campionat
Nicolae Dică vrea să facă la Pitești o echipă așa cum era în copilăria sa:

Argeșul pregătit de Nicolae Dică a reușit ceea ce nu a putut nimeni în primele opt etape: a învins pentru prima dată în acest sezon echipa fiului lui Liviu Dragnea, Turris Oltul Turnu Măgurele (scor 3-2), liderul Ligii 2, într-un meci în care două dintre goluri au venit din faze controversate, una, cel puțin, dintr-un penalty inventat de arbitrul Andrei Antonie. Acum, pentru formația piteșteană urmează un joc mai lejer, în deplasare la Timișoara, cu ASU Politehnica, o formație care abia în runda trecută a obținut a doua victorie în acest sezon (4-1 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu), după o serie de șapte meciuri în care nu marcase niciun gol. Partida are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Știința, deoarece pe „Dan Păltinișanu” are loc o competiție de juniori.

Nicolae Dică se așteaptă la un meci greu cu ASU Politehnica, considerând că de când formația timișoreană a fost preluată de Mugur Gușatu a început să arate bine.

„Întâlnim o echipă bună, care a obținut un rezultat pozitiv în ultima etapă. A reușit să câștige, 4-1, în deplasare. De la venirea lui Gușatu, echipa arată bine. Au jucători cu experiență , și mă refer aici la Mera, Scutaru, Axente, fotbaliști cu multe jocuri la Liga 1. O echipă care mie, în ultima perioadă, mi-a plăcut. Face un presing sus, agresivă pe faza defensivă, organizată bine pe faza ofensivă. Încearcă să aibă o posesie bună, să-și creeze ocazii. Va fi o partidă foarte dificilă. Noi trebuie să fim pregătiți pentru acest joc, să fim concentrați 100 la sută. Moralul nostru trebuie să fie bun, pentru că în ultimele cinci etape am pierdut doar un singur joc. Echipa arată bine. Chiar dacă suntem o formație tânără, putem să creștem în valoare. Trebuie să avem încredere în acești jucători pe care îi avem. (…) De la începutul acestui sezon am avut și meciuri în care am jucat foarte bine. Suntem o echipă care își crează foarte multe ocazii de gol, o echipă care am dominat toți adversarii pe care i-am întâlnit. Întotdeauna îmi doresc mai mult de la jucătorii mei pentru că știu că pot. Trebuie timp și răbdare cu ei pentru că sunt tineri”, a spus Nicolae Dică în conferința de presă premergătoare jocului de la Timișoara.

Nicolae Dică: „Am relansat puțin campionatul”

Managerul-antrenor al echipei Campionii FC Argeș e de părere că oricine poate bate pe oricine în acest sezon de Liga 2 și e de părere că jucătorii său au relansat campionatul prin înfrângerea administrată liderului în runda trecută.

„Prin victoria cu Turris am relansat practic și campionatul. Ați văzut că în acest tur de campionat, oricine poate să piardă cu oricine. Se întâmplă și la echipele care au adus jucători cu experiență la Liga 1. Și nu 1-2, ci 7-8-10 jucători. Nu reușesc să se impună meci de meci. Mă bucur că am reușit să câștigăm meciul cu Turris. Am relansat puțin campionatul. Este un lucru pozitiv pentru competiție, dar și pentru noi, că avem un moral bun pentru jocurile următoare. Important este să luăm ce am făcut pozitiv la meciul cu Turris. Am câștigat doar un joc și nu am realizat nimic. Trebuie să rămânem modești, să muncim în continuare și să facem jocuri cât mai bune”, e de părere fostul antrenor al FCSB.

„Îmi doresc să fac la FC Argeș o echipă pe care oamenii, atunci când vin la stadion, să o știe pe dinafară”

Nicolae Dică a explicat și desele schimbări pe care le face în echipă în privința primului „11”.

„Pe linia de fund am tot schimbat și nu am folosit un „11” la fel trei-patru etape la rând. Am jucat cu un jucător născut 2000, unul 1999 și încă doi născuți 1996. Nu știu dacă mai este vreo echipă cu media asta de vârstă pe linia de fund. Eu risc și îmi place să le dau încredere jucătorilor tineri. Ei trebuie să înțeleagă că eu am încredere în ei. Atunci când intră pe teren trebuie să dea totul. Deocamdată, nu am găsit acel „11” ideal pe care să-l folosesc mai multe etape și să pot să scot un jucător doar atunci când este accidentat sau suspendat. Îmi doresc să fac la FC Argeș o echipă pe care oamenii, atunci când vin la stadion, să o știe pe dinafară. Eu îmi aduc aminte când eram copil, că veneam la stadion și știam primul „11”. Așa îmi doresc să fac și eu, dar nu se poate așa, bătând din palme. Trebuie să avem răbdare. Ne trebuie timp pentru acest lucru”, a spus Nicolae Dică.

Înaintea desfășurării etapei a 10-a a Ligii 2, ASU Politehnica Timișoara se află pe locul 15, primul de deasupra pozițiilor retrogradabile, cu 9 puncte, iar Campionii FC Argeș are 16 puncte și e pe locul 6.

Meciul dintre cele două echipe care îmbracă echipament alb-violet are loc sâmbătă, de la ora 14:00, la Timișoara, pe micuța arenă Știința.

Marius ANGHEL 03 Oct. 2019, 16:36 Campionat
Pe aceeași temă