Argeșul îi produce prima înfrângere în acest sezon liderului Turris-Oltul. Nicolae Dică face pe modestul: „Nu ne-a surprins cu nimic. Am luat trei puncte. Nu am realizat încă nimic”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 15:57 Campionat
Argeșul îi produce prima înfrângere în acest sezon liderului Turris-Oltul.** Nicolae Dică face pe modestul:

Campionii FC Argeș este prima echipă care o învinge pe Turris-Oltul Turnu Măgurele, liderul Ligii 2, în acest sezon, în etapa a 9-a. Piteștenii s-au impus pe teren propriu în fața formației din Teleorman, cu 3-2, însă succesul vine după ce a marcat dintr-un penalty inventat de arbitru și o fază suspectă de offside.

Cei care au deschis scorul în meciul de astăzi de la Pitești, de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, au fost oaspeții. Sergiu Negruț a punctat cu o lovitură de cap în minutul 6, însă Vasile Buhăescu a egalat destul de repede, în minutul 17, după un penalty scos de Blejdea în fața lui Călințaru. Argeșul a preluat conducerea în partea secundă, după un penalty inventat de arbitru, la un fault comis de Pîrvulescu în marginea careului, asupra lui Grecu. Același Vasile Buhăescu (65) a transformat și acum, cu ceva emoții de această dată. Pe final, partida s-a încins. Silviu Pană (87) a egalat tot cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă a lui Pațurcă, dat jucătorii lui Nicolae Dică au reușit imediat să mai înscrie o dată. Vlad Motroc (90+1) a marcat pentru 3-2 cu o lovitură de cap din 3 metri, după o respingere în față a portarului Rus, fază la care argeșenii au cerut offside pentru poziția fundașului.

Nicolae Dică: „Am avut reacție și am reușit să întoarcem rezultatul”

La finalul partidei din etapa a 9-a, Nicolae Dică a spus că liderul Ligii 2 nu l-a surprins cu nimic în acest meci și că a marcat la două dintre ocaziile pe care și le-a creat la poarta lui Agachi.

„A fost un meci spectaculos. Am început jocul prost, dar, apoi, după ce am primit gol, am fost echipa care a dominat jocul, care și-a creat ocazii. Am reușit să întoarcem rezultatul, să facem 2-1, să ne mai creăm ocazii. Apoi, în ultimele 15 minute, am făcut un joc mai simplu, pentru că nu am vrut să riscăm. Din păcate, a venit acea fază în care am primit și golul doi, am fost egalați, dar am avut reacție și am reușit să întoarcem rezultatul.

Cei de la Turris nu ne-a surprins astăzi cu nimic, pentru că, în afară de cele două goluri, au mai avut o ocazie dintr-o centrare. Atât. Nu cred că ne-au surprins cu ceva”, a spus Nicolae Dică la microfonul DigiSport.

„Nu am găsit niciun adversar care să domine și să spun că își creeză foarte multe ocazii și nu am avut ce să facem”

Întrebat dacă după această victorie în fața liderului, adversarii și-au schimbat percepția despre echipa sa, pe care nu o consideră ca o contracandidată la promovare, managerul – antrenor Nicolae Dică a mers pe poezia cu echipa tânără încă aflată în formare, dar a spus și că până acum nu a întâlnit niciun adversar care să domine.

„Am câștigat un meci cu echipa de pe primul loc, doar atât. Am luat trei puncte. Nu am realizat încă nimic. Am spus de la început că suntem o echipă tânără, o echipă în formare. Am început într-un sistem campionatul, am schimbat pe parcurs, de două etape am schimbat sistemul, pentru că am luat și foate mulți jucători și încercă să găsesc o formulă de joc bună. Deocamdată nu putem să spunem că noi suntem o echipă care să promovăm 100 la sută. Nu. Suntem o echipă care încercăm să facem un joc frumos. Încercăm să facem o posesie bună, să punem probleme tuturor adversarilor pe care îi întâlnim. Până acum, pot spune că nu am găsit niciun adversar care să domine și să spun că își creeză foarte multe ocazii și nu am avut ce să facem. Nu. Am fost echipa care am dominat în proporție de 60-70 la sută toți adversarii. Dar, cum am spus, suntem o echipă tânără și încercăm de la meci la meci să fim mai buni”, a declarat Dică.

„Nu vorbesc despre arbitraj. Eu îmi analizez jocul echipei”

Despre arbitraj, Nicolae Dică n-a vrut să vorbească. Nu avea de ce, având în vedere că deciziile controversate au fost împotriva adversarului, iar acest lucru a avantajat Argeșul.

„Nu vreau să vorbesc despre arbitraj. Am vorbit o singură dată, după meciul cu Chiajna. Atât. Eu îmi analizez jocul echipei și astăzi a fost unul bun, mai ales și pe fază ofensivă, unde am reușit să marcăm trei goluri, să aducem multe mingi în careu, să ne creăm ocazii de gol și adversarului nu i-am dat multe șanse de a marca, chiar dacă este echipa de pe primul loc”, a mai spus managerul – antrenor al echipei Campionii FC Argeș, care s-a lăudat că el l-a urmărit pe Vlad Motroc, marcatorul golului victoriei, și l-a adus la echipă în vară.

După acest succes, Campionii FC Argeș a acumulat 16 puncte și a urcat, pentru moment, pe locul 6 în Liga 2. În etapa a 10-a, formația piteșteană joacă în deplasare, la Timișoara, cu ASU Politehnica.

Reacția lui Erik Lincar o citești AICI.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă