Laurențiu Roșu și spanionul Felipe Franco, prezentanți oficial la CS Mioveni. Cum au comentat cei doi numirea la echipa argeșeană

Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 13:54 Campionat
Laurențiu Roșu și spanionul Felipe Franco, prezentanți oficial la CS Mioveni.** Cum au comentat cei doi numirea la echipa argeșeană

Laurențiu Roșu este noul antrenor al CS Mioveni, fostul jucător al Stelei semnând pentru un an și jumătate cu gruparea galben-verde. Ieri, tehni­cianul a fost prezentat oficial de conducerea echi­pei, alături de preparatorul fizic Felipe Franco, spaniolul fiind adus și el să întărească stafful tehnic al argeșenilor.

Roșu este al cincilea antrenor principal al Mioveniului din acest sezon, însă, dintre aceștia, doar unul a fost demis, restul plecând sau renunțându-se la ei din varii motive. Galben-verzii au început sezonul cu Florin Marin, tehnician adus încă din finalul sezonului trecut. După primele etape însă, s-a decis renunțarea la serviciile sale, deoarece echipa nu era acolo unde se dorea la început a fi. Imediat a fost adus Adrian Mihalcea, însă după trei etape acesta a renunțat, deoarece a fost cooptat în stafful echipei naționale. Nedorind a bulversa prea mult lucrurile, conducerea a hotărât să-i dea credit în continuare lui Gică Mihali, cel care venise la Mioveni ca secund al lui Mihalcea. Înfrângerile lui Chindia și Metaloglobus i-au fost însă fatale fostului fundaș și s-a hotărât să se renunțe la el. Apoi s-a încercat aducerea lui Eugen Neagoe, însă, deși acesta a venit la antrenamente și apoi a urmărit din tribune jocul de la Clinceni, a declinat oferta argeșenilor și s-a dus în Liga 1, la Sepsi. Timp de două etape, antrenor principal al Mioveniului a fost secundul Mihai Olteanu, iar în această săptămână, s-a bătut pal­ma cu Laurențiu Roșu.

Noul tehnician a venit împreună cu spaniolul Felipe Franco, ibericul urmând a fi preparator fizic. Roșu a semnat pentru un an și jumătate, și în acest sezon are ca obiectiv o clasare în primele șase, dar și formarea unui lot competitiv, o reconstrucție a echipei, pentru ca la anul să se promoveze în Liga 1.

Olteanu: „Reconstrucție și promovare”

Tehnicianul și obiectivele sale au fost, ieri, prezentate de președintele Consiliului Director Dumitru Olteanu.

„Îi urez baftă și să aibă cât mai multe victorii. După cum știți, ultimul lucru pe care ni-l dorim este schimbarea antrenorului, pentru că e greu să ai rezultate cu multe schimbări pe bancă. Am început cu Florin Marin, dar, după 4-5 etape, am constatat că lucrurile nu merg bine. Atmosfera nu era bună, iar rezultatele nu apăreau. El a fost singurul schimbat de noi! Ne-am orientat la Adrian Mihalcea și ne doream să stea cât mai mult și să facem performanță împreună, însă, din păcate pentru noi și din fericire pentru el, a fost cooptat în stafful echipei naționale de fotbal, iar noi nu ne-am putut opune, chiar dacă nu ne-a picat bine. Era greu în scurt timp să găsim variante, așa că am optat pentru Gică Mihali și Mihai Olteanu, ambii fiind secunzii predecesorului. Lucrurile nu au mers însă cum trebuie, am tot respectul pentru el, dar noi nu l-am adus la principal… A fost o conjunctură și a rămas pe acest post, dar, repet, lucrurile nu au mers cum ne-am așteptat. Am căutat, așadar, alte variante și ne-am oprit la Laurențiu Roșu. A semnat cu noi pentru un an și jumătate și are ca obiectiv să facă o echipă competitivă, să terminăm pe locurile 1-6 , și în anul următor să promovăm dacă lucrurile merg bine. Vă reamintesc că în vară am schimbat lotul, au plecat 10 jucători, am urcat fotbaliști tineri de la echipa a doua și am făcut cinci transferuri. Din păcate, nu toți dintre nou-veniți au dat randament, dar sper ca în continuare conducerea tehnică să facă treabă bună”, a spus Dumitru Olteanu.

Roșu: „Fac tot posibilul să motivez jucătorii”

Laurențiu Roșu a vorbit în cadrul con­ferinței de presă despre starea de spirit pe care a găsit-o la echipă.

„Nu am stat prea mult pe gânduri când mi s-a propus preluarea echipei. Am observat Mioveniul anul acesta în niște meciuri și știam echipa de anul trecut, când am jucat contra lor. Anul trecut, Mioveniul a fost o echipă puternică, ce s-a luptat pentru locurile 1-3 până în ultimele momente, dorind să promoveze, dar nu a reușit. Au schimbat în vară mulți jucători, au venit alții, s-au promovat mulți tineri. În momentul acesta sunt și accidentați în lot și ne dorim cu toții să facem performanță. Vom face tot posibilul să aducem echipa în Liga 1. Mă va ajuta Felipe Franco și sper să îmbunătățim multe aspecte la echipă. Sunt jucători valoroși în lot, care pot face față în Liga a 2-a. Jucătorii sunt într-adevăr demoralizați acum, pentru că de șase etape nu s-a câștigat, iar la ultimul meci s-a ratat victoria la ultima fază, când s-a ratat penalty-ul. Și-au dorit însă să câștige acest meci… Toate aceste aspecte nu înseamnă că nu vom reveni, iar eu fac tot posibilul să motivez jucătorii. Am văzut jucători talentați la echipă, care pot face față cu bine, ca să fim în partea de sus a clasamentului. La fel și jucătorii tineri. Sunt mulți fotbaliști în lot cărora trebuie să le dăm încredere pentru a face față în Liga a 2-a, tinerii au nevoie de acest lucru!”, a spus Laurențiu Roșu.

„Mulțumesc pentru încrederea acordată. Am venit să ajut echipa să schimbăm lucrurile în pozitiv și să îmbunătățim toate aspectele ce țin de noi. Vrem să facem treabă cât mai bună”, a spus și preparatorul fizic Felipe Franco.

Meciul de debut al lui Laurențiu Roșu la CS Mioveni se va produce luni, 20 noiembrie, pe teren propriu, de la ora 18:00, împotriva liderului AFC Hermannstadt.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb CS Mioveni

Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 13:54 Campionat
Pe aceeași temă