Goga și Gavra, golgheterii Universității Cluj nu au preferințe în privința adversarului de la baraj. „Important e cum vom arăta noi pe teren. Acasă avem un avantaj foarte mare”

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 11:33 Campionat

Universitatea Cluj a câștigat, sâmbătă, cu 2-0 meciul de pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu, ultimul din sezonul regulat al Ligii 2, și va juca barajul pentru promovare. FC Hermannstadt sau Dunărea Călărași îi va fi adversar într-o dublă manșă programată în zilele de 8, respectiv 12 iunie.

Peste 5.000 de spectatori au împins-o de la spate pe Universitatea Cluj spre victoria care i-a asigurat menținerea pe locul 3, necesar pentru a avea încă o șansă la promovare. Căpitanul Dorin Goga și-a arătat din nou clasa și a marcat cele două goluri ale jocului. Ambele au venit după faze în care a primit mingea în fața careului, a pătruns în interior cu dribling și a șutat plasat pe lângă portar, în minutele 10, respectiv 58.

La fel ca antrenorul Bogdan Lobonț, și Dorin Goga a spus că nu are preferințe în privința adversarului pe care Universitatea îl va întâlni la baraj.

„Trebuie să fim echilibrați. Sunt două meciuri grele, ne-am mobilizat tot timpul contra echipelor bune, dar nu am câștigat. Cred că e momentul să o facem. Avem șansa noastră și vom profita de ea cât putem de mult, vom da totul pe teren și sperăm să promovăm. Nu am nicio preferință la baraj, important e cum vom arăta noi pe teren. Trebuie să avem o dorință mult mai mare decât ei, să nu ne pierdem capul, să fim organizați foarte bine și să avem și puțin noroc. Vom face toate sacrificiile necesare pentru a fi în formă maximă la ora jocurilor”, a spus Goga la finalul meciului cu Pandurii, citat de site-ul oficial al clubului clujean.

Gavra: „Ar fi ideal dacă am juca prima partidă în deplasare”

În schimb, golgheterul echipei, Cristian Gavra, vrea ca primul meci de la baraj să îl joace în deplasare, pentru a putea beneficia de suportul fanilor la jocul retur.

„Ne bucurăm că am câștigat acest meci, iar de acum putem să pregătim în liniște barajul. Au trecut cele 38 de partide din campionat, ne doream să promovăm direct, dar nu mai privim în spate. Nu am nicio preferință în privința viitorului adversar, însă ar fi ideal dacă am juca prima partidă în deplasare. Va fi un meci cu o echipă de Liga 1, dar noi avem acasă un avantaj foarte mare: acești suporteri incredibili, minunați, care sunt sigur că ne vor împinge de la spate. Avem jucători cu experiență, cu multe apariții pe prima scenă, care au evoluat la un nivel înalt, deci și noi putem să facem diferența. În astfel de jocuri, ei pot să fie decisivi. Am visat de mic să evoluez la un club de tradiție, cu fani numeroși și sunt fericit că azi am cântat alături de ei, în peluză”, a spus atacantul Universității Cluj.

Cristian Gavra a înscris 22 de goluri în acest sezon pentru „U” Cluj, în 37 de meciuri, în timp ce Dorin Goga are 19 goluri marcate în 30 de partide.

Meciul de pe Cluj Arena a avut și o conotație sentimentală. Jucătorii Universității au evoluat împotriva celor de la Pandurii în tricouri speciale, negre complet, imprimate pe față cu chipul, iar pe spate cu numele lui Radu Țenter, ultrasul din Peluza Șepcile Roșii dispărut mult prea devreme dintre noi.

„Ne bucurăm că am jucat cu aceste tricouri speciale, dar regretăm dispariția lui Radu Țenter. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Gavra.

Dacă astăzi seară își află adversarul de la baraj, în schimb, luni, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului are loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de desfășurare a celor două meciuri.

Universitatea Cluj a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 3, cu 82 de puncte acumulate în 38 de meciuri. 25 de victorii, 7 egaluri, 6 înfrângeri și un golaveraj de 85 de goluri marcate și 26 primite sunt cifrele echipei ardelene în acest campionat. Chindia, cu 88 de puncte, și Academica Clinceni, cu 87 de puncte, au promovat direct.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Silviu CRISTEA / FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 11:33 Campionat
Pe aceeași temă