Derby-ul UTA – Poli s-a terminat în minutul 62, după ce timișorenii au ieșit de pe teren! Motivul gestului extrem. Șase goluri în Clinceni – FC Argeș

Marius ANGHEL 24 Apr. 2018, 18:59 Campionat

Marți, ora 17:00. O zi și o dată total neprotrivite pentru un asemenea meci. La Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”, e programat derby-ul Vestului, unul dintre cele mai așteptate jocuri din campionatul Ligii 2, indiferent de pozițiile pe care le ocupă UTA, respectiv Politehnica. Partida dă start etapei a 31-a, intermediară.

Doar circa 1500 de spectatori vor vedea de la fața locului meciul dintre cele două mari rivale din vestul țării, asta fiindcă nici acum Aradul nu are un stadion care să poată organiza o partidă din campionatul Ligii 2. În pribegie la Șiria de un an, UTA va găzdui derby-ul cu Poli în afara orașului pe care îl reprezintă, iar suporterii nu mai sunt chiar așa de atașați de echipă după ce conducerea a decis să-l aducă director tehnic pe Ionuț Popa. Cu o zi înainte de meci, bilete încă erau la vânzare, iar galeria anunța că, dacă fanii timișoreni cu bilete nu vor fi primiți pe stadion, vor părăsi la rândul lor arena.

A patra întâlnire directă dintre UTA și ASU Poli, de la pornirea noilor proiecte, găsește echipa arădeană abia pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu doar 35 de puncte, în timp ce timișorenii se află pe locul 7, cu 47 de puncte. Utiștii sunt la doar șase puncte peste ultimul loc retrogradabil și au nevoie de victorie pentru a nu avea emoții în acest final de sezon.

În tur, pe „Dan Păltinișanu”, în fața a circa 8.000 de spectatori și a două galerii splendide, ASU Poli a câștigat cu 2-1 meciul cu UTA. Cornel Predescu (3) și Dănuț Bilia (62) au marcat pentru alb-violeți, în timp ce Bujamin Asani (9) a înscris pentru alb-roșii. În timp ce în precedentele două jocuri din sezonul trecut, pe Motorul a fost 1-1, iar la Timișoara utiștii s-au impus cu 3-0.

Clinceni – Argeș, pus la aceeași oră cu derby-ul Vestului

Și tot astăzi, de la ora 17:00, a fost programat încă un meci. La Clinceni se întâlnesc Academica și FC Argeș. Ilfovenii sunt pe locul 6, cu 50 de puncte, și nu mai au nicio grijă în acest sezon, în timp ce piteștenii sunt pe locul 4, cu 55 de puncte, și speră la locul de baraj pe care acum se află Chindia, echipă aflată la șase puncte distanță.

În tur, la Pitești, a fost 1-1. Marian Constantinescu a deschis scorul din penalty, în minutul 27, în timp ce Cristian Balgiu aducea egalarea cu autogolul său din minutul 52.

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

marți, 24 aprilie, ora 17:00
FINAL | UTA ARAD – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA     0-0 – întrerupt în minutul 62
Stadion: „Otto Greffner” (Șiria – Arad);
Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

â–ºUTA: Bodea – D. Dan, R. Iuga, Mih. Roșca, Burlă – Al. Manea, Jorza – Prună (Stahl 53′), Buia, Hlistei – Curtuiuș (cpt.)
Rezerve: Barna – Dinculescu, D. Lazăr, A. Iuga, D. Popa, D. Toma
Director tehnic: Ionuț Popa, Antrenor: Cristian Todea

â–ºASU Poli: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Krausz, Lazea – Motreanu, A. Ignea, Sorescu – I. Plămadă
Rezerve: Dascălu – Vas. Nicolae, Giuricici, Schieb, Coadă, Poparadu, Ghinescu
Antrenor: Antonio Foale

â–ºMin 62 Scene incredibile la Șiria. Arbitrul a fluierat finalul meciului după circa o oră de joc! Marius Cociu, managerul general al Politehnicii, a primit un telefon și a chemat jucătorii la margine. Arbitrul a dat trei minute ca fotbaliștii să revină pe teren, în timp ce Cociu a fost trimis în tribună pentru gestul său. Antrenorul Antonio Foale le face semn jucătorilor să meargă la vestiar, iar imediat arbitrul Florin Mazilu fluieră finalul meciului, în minutul 62!

Din primele informații obținute de ProSport, jucătorii celor de la ASU Poli Timișoara au ieșit de pe teren în semn de protest față de faptul că suporterii bănățeni nu au fost lăsați de către organizatori și de Jandarmi să intre pe stadion, fiindcă erau mai mulți de 70 cât reprezenta 5% din capacitatea arenei de la Șiria. Ionuț Popa, directorul tehnic al UTA-ei, aplaudă gestul poliștilor.

Nici galeria UTA-ei nu a intrat pe stadion la acest meci, din solidaritate cu rivalii timișoreni. De altfel, meciul a început cu 10 minute întârziere, jucătorii luând decizia să protesteze astfel față de lăsarea galeriilor în afara arenei.

Meciul va fi decis la Comisia de Disciplină și Etică. UTA va câștiga la „masa verde”.


â–ºMin 62 Arbitrul Florin Mazilu fluieră finalul meciului

â–ºMin 60 Meciul e întrerupt de trei-patru minute. Antonio Foale le face semne jucătorilor să intre la vestiare

â–ºMin 57 Albert Stahl cade în careul polist din fața lui Taub, care a protejat și a obținut mingea. Arădeanul vede galben pentru simulare

â–ºMin 53 Victor Prună este schimbat cu Albert Stahl

â–ºMin 53 Burlă pătrunde în careu pe stânga, centrează în fața porții, Prună reia cu capul din 7 metri, însă trimite pe lângă bara din dreapta lui Bozoancă

â–ºMin 47 Bodea boxează în față o minge centrată dintr-un corner de pe stânga

â–ºMin 46 A început partea a doua a jocului

â–ºMin 45+2 Pauză

â–ºMin 45+2 Centrare dintr-un corner de pe stânga, minea trece prin fața porții, Scutaru o urmărește la bara a doua și din jumătate de metru ratează ocazia campionatului, trimițând pe lângă

â–ºMin 45+1 Hlistei șutează din careu, de pe dreapta, dar mingea îl lovește pe Curtuiuș și iese în aut de poartă

â–ºMin 39 Contraatac polist, Sorescu îi pasează pe dreapta lui Motreanu, care șutează peste poartă din afara careului

â–ºMin 38 Deian Sorescu bate penalty-ul în stânga jos, Bodea plonjează și respinge în lateral

â–ºMin 38 Motreanu pătrunde în careu pe dreapta și e faultat clar de Burlă, care nu a avut nicio treabă cu mingea și l-a lovit pe mijlocaș direct în coapsă, iar arbitrul dă penalty

â–ºMin 37 Marius Curtuiuș cade în careul advers și vede cartonașul galben pentru simulare

â–ºMin 36 Sorescu bate puternic o lovitură liberă de la 30 de metri, însă mingea se duce pe lângă poartă

â–ºMin 32 Buia pătrunde în careu pe dreapta, cu Krausz umăr la umăr, Bozoancă iese și el, dar mijlocașul polist intră prin alunecare și împinge mingea în corner. Portarul acuză ciocnirea de coechipierul său

â–ºMin 28 Lazea reia cu capul din careu, destul de moale și Bodea reține

â–ºMin 26 Pe contraatac, Hlistei pătrunde în careu, șutează din 14 metri, iar Bozoancă respinge de lângă bară în corner. Ocazie mare pentru utiști

â–ºMin 26 Bodea respinge în lateral mingea șutată din 13 metri de Sorescu

â–ºMin 22 Manea șutează de la 30 de metri, pe lângă poartă. Meci slab în derby-ul Vestului

â–ºMin 21 Buia centrează în careu dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, Ignea respinge cu capul în corner

â–ºDin afara stadionului, galeria UTA-ei strigă: „Libertate pentru suporteri”. Alexandru Meszar, conducătorul arădenilor, este înjurat și el.

â–ºMin 13 Mihai Roșca ia și el cartonașul galben după un fault dur la mijlocul terenului

â–ºMin 11 Jucătorii celor două echipe se împing pe teren și se lovesc după un contrat între Manea și Motreanu. Cei doi jucători văd cartonașele galbene, chiar dacă s-au dat mai multe palme și spiritele se încinseseră rău. Manea a căzut și Motreanu l-a înjurat pe utist, un alt motiv pentru care jucătorii au sărit la bătaie

â–ºMin 8 Curtuiuș pătrunde în careu, primește în 10 metri și trage la colțul lung, pe jos, însă mingea se duce pe lângă bară

â–ºNiciuna dintre galerii nu a intrat pe teren până în acest moment. Arădenii s-au ținut de promisiunea făcută ieri

â–ºMin 2 Buia bate un corner de pe dreapta, însă trimite direct în aut de poartă

â–ºora 17:08 » Min 1 A început meciul de la Șiria

â–ºora 16:59 » Niciuna dintre galerii nu a pătruns pe stadion până în acest moment, cu doar câteva minute înainte de startul jocului.

â–ºora 16:55 » Cei 10 oficiali ai echipei ASU Poli vor să ia loc în tribună între suporterii arădeni, însă aceștia din urmă nu sunt de acord și scandează „Ieși afară, javră ordinară”. Apoi au fost duși lângă sectorul în care stă mass-media.

â–ºora 16:50 » Jandarmeria și conducerea clubului UTA au decis să nu-i lase pe stadion pe toți cei 300 de suporteri timișoreni, ci doar pe 70 dintre ei, atât cât reprezintă 5% din capacitatea stadionului din Șiria. Alb-violeții sunt revoltați și spun că ori intră toți ori nu intră niciunul. Jucătorii Politehnicii vor intra cu 10 minute întârziere în semn de protest. Rămâne de văzut dacă și galeria UTA-ei nu va intra pe stadion, așa cum anunța ieri, în semn de solidaritate cu rivalii.

â–ºora 16:35 » Circa 150 de membrii ai galeriei utiste au ajuns la intrarea în Șiria, de unde au fost însoțiți de jandarmi spre stadion. Simțindu-și rivalii aproape, staționați și ei la marginea localității, utiștii au încercat să se abată din drum spre a-și înfrunta rivalii, scrie Sport Arad, dar jandarmii nu i-au lăsat, astfel că arădenii s-au mulțumit cu scandări la adresa „alb-violeților”.

â–ºora 16:30 » Alin Ignea acuză dureri la încălzire și ar putea fi înlocuit de Vasile Nicolae în primul „11” al timișorenilor

â–ºora 16:06 » Jucătorii Politehnicii sunt deciși, în aceste condiții, în care galeria lor va rămâne în afara stadionului, să protesteze la rândul lor și să înceacă meciul cu 10 minute întârziere. În acest scop vor să anunțe observatorul de decizia pe care vor să o ia.

â–ºora 15:57 » Jandarmeria nu vrea să-i lase pe toți cei 300 de suporteri ai Politehnicii care au venit de la Timișoara să pătrundă pe stadion, cu toate că au bilete. În semn de protest, nici galeria UTA-ei nu vrea să își ocupe locul în tribună, așa cum a comunicat încă de ieri conducerii clubului.

â–ºPorțile arenei „Otto Greffner” se vor deschide la ora 15:30, adică din acel moment și până la startul jocului vor mai fi o oră și jumătate, perioadă în care suporterii sunt așteptați să își ocupe locurile în tribune.

â–ºGaleria Politehnicii face cu trenul deplasarea la Șiria. Din Timișoara au plecat la ora 13:00, iar legătura la Brad au făcut-o în jurul orei 14:15, potrivit Sport Arad. Sunt aproximativ 300 de membrii ai peluzei Curva Sud, mult mai mulți decât așteptau oficialii clubului UTA, care le dăduseră doar 70 de bilete. Bănățenii și-au mai cumpărat și alte tichete și au susținerea galeriei UTA pentru a fi lăsați să intre pe stadion.

â–ºCristian Todea, antrenorul UTA-ei, o vede favorită pe Poli în derby-ul Vestului, dar are încredere în jucătorii săi. „E prilejul să mai spălăm din imaginea meciurilor slabe”. Satisfacția suporterilor, alt obiectiv

â–ºGaleria UTA-ei le ține parte suporterilor marii rivale Politehnica în scandalul biletelor! Ce le transmit conducătorilor clubului și ce vor face dacă nu li se respectă dorința

â–ºSuporterii alb-violeți au anunțat că au profitat de erorile organizatorilor și au cumpărat mult mai multe bilete decât le-ar fi fost atribuite, conform regulamentului.

â–ºAntrenorul Politehnicii, Antonio Foale, spune că Ionuț Popa, directorul tehnic al utiștilor, nu-l va surprinde în acest derby, poate doar cu experiența sa.

FINAL | ACADEMICA CLINCENI – FC ARGEȘ   2-4
Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov);
Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș).

â–ºAcademica: Ureche – Fl. Achim, Hreniuc, Găină, Dobrescu – Târșa (S. Moldovan 85‘), Bg. Barbu, Petriș (Vl. Mihalcea 71′), Gliga (Al. Popescu 77′) – C. Gheorghe (cpt.), Blejdea
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Andr. Răuță, Mih. Șandru, Gal
Antrenor: Ilie Poenaru

â–ºFC Argeș: Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă, Șerbănică, Ct. Stan – I. Șerban (Nilă 71), Andr. Panait, R. Costin (cpt.), I. Năstăsie – Bîrzan (Rob. Grecu 62′), Buhăescu (Tăbăcariu 87)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ciucă, D. Andrei, Ct. Barbu
Antrenor: Emil Săndoi

â–ºMin 90+4 Final de partidă. FC Argeș câștigă la Clinceni, după un meci spectaculos, pe contre, și se apropie din nou la trei puncte de Chindia

â–ºMin 90+2 2-4 Tăbăcariu recuperează și avansează în dreapta careului, pătrunde, pasează înapoi către Raul Costin, care preia pe linia de 16 metri, ușor lateral dreapta, și înscrie la colțul lung

â–ºMin 87 Iese Vasile Buhăescu și intră Sorin Tăbăcariu

â–ºMin 86 Robert Grecu scapă singur cu portarul, ușor lateral stânga, trimite lobat din 16 metri, însă mingea lovește transversala și revine pe teren

â–ºMin 85 Iese Marian Târșa și intră Sabin Moldovan

â–ºMin 77 Intră Alexandru Popescu în locul lui Ciprian Gliga

â–ºMin 75 2-3 Centrare din stânga în careul Clinceniului, Buhăescu retrimite cu capul în centru, pentru Andrei Nilă, care trimite plasat pe lângă Ureche și își aduce din nou echipa în avantaj

â–ºMin 71 Iese și Ionuț Șerban și intră Andrei Nilă

â–ºMin 71 Iese Tiberiu Petriș și intră Vlad Mihalcea

â–ºMin 62 Iese Radu Bîrzan și intră Robert Grecu

â–ºMin 54 Buhăescu preia la 15 metri central, e nemarcat, dar trage pe lângă bara din dreapta lui Ureche. Ocazie imensă ratată de piteșteni

â–ºMin 46 A început partea a doua a jocului

â–ºMin 45+1 Pauză

â–ºMin 42 Năstăsie șutează din afara careului, iar Ureche salvează prin devierea sa în bară

â–ºMin 35 Popescu reține fără probleme șutul din fața careului al lui Târșa

â–ºMin 27 2-2 Atac continuu al Clinceniului. Costin Gheorghe centrează în careu din stânga, Tiberiu Petriș îi ia fața lui Șerbănică în 7 metri, ciupește balonul și îl trimite lângă bara colțului lung. Popescu a rămas pe centru nemișcat

â–ºMin 19 Raul Costin șutează în forță de la 35 de metri, însă Ureche respinge

â–ºMin 10 1-2 Crner bătut din stânga de Năstăsie, Vasile Buhăescu urmărește la prima bară, trimite direct în portar din 5 metri și din a doua încercare înscrie

â–ºMin 2 1-1 Costin Gheorghe scapă în flancul stâng, pătrunde în careu și înscrie cu un șut la colțul lung, lângă bară

â–ºMin 1 0-1 Ionuț Șerban îl învinge pe Ureche cu un șut din interiorul careului, la chiar primul atac al meciului

â–ºMin 1 A început partida de la Clinceni

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

 
 
Marius ANGHEL 24 Apr. 2018, 18:59 Campionat
Pe aceeași temă