Todea o vede favorită pe Poli în derby-ul Vestului, dar are încredere în jucătorii săi. „E prilejul să mai spălăm din imaginea meciurilor slabe”. Satisfacția suporterilor, alt obiectiv

Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 18:34 Campionat
Todea o vede favorită pe Poli în derby-ul Vestului, dar are încredere în jucătorii săi.**

UTA are șansa, marți, să mai îndulcească din amărăciunea gustată de suporteri pe aproape întreaga durată a acestui sezon de Liga 2. „Bătrâna Doamnă” a început campionatul cu gândul la o promovare directă în Liga 1, însă a dezamăgit crunt. A petrecut etape pe locuri retrogradabile, iar acum a ajuns la doar șase puncte peste prima echipă care ar pica în Liga 3. Marius Curtuiuș și compania joacă derby-ul Vestului mâine seară, la Șiria, împotriva Politehnicii care a dus-o mai bine pe întreaga durată a acestui sezon, însă acum a căzut într-o stare de automulțumire și nu mai are niciun obiectiv, scăpată fiind de orice grijă.

O victorie cu ASU ar șterge multe dintre păcate, iar antrenorul Cristian Todea spune că cele trei puncte le-ar aduce satisfacție suporterilor arădeni.

„Un meci la fel de important ca și celelalte, având în vedere poziția noastră în clasament, care nu e foarte sigură, nu suntem sută la sută salvați de griji. Mental și emoțional, jocul are o încărcătură specială față de restul, tot timpul a fost simțit și trăit cu o anumită intensitate. Poate a mai scăzut această intensitate în ultimul timp, atât noi cât și Timișoara am avut anumite fluctuații care nu prea ar fi normale la echipe cu tradiții. Ne dorim să facem un meci bun și să le oferim o satisfacție suporterilor care vor veni să vadă această partidă. Toți băieții știu importanța meciului și tradiția sa”, a prefațat, în conferința de presă de astăzi, meciul cu ASU Poli antrenorul Cristian Todea.

Meciul UTA Arad – ASU Politenica Timișoara e programat să se desfășoare marți, de la ora 17:00, la Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”. Înaintea desfășurării etapei a 31-a și a derby-ului Vestului, UTA ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu doar 35 de puncte, în timp ce ASU Poli se află pe locul 7, cu 47 de puncte.

În tur, pe „Dan Păltinișanu”, în fața a circa 8.000 de spectatori și a două galerii splendide, ASU Poli a câștigat cu 2-1 meciul cu UTA. Cornel Predescu (3) și Dănuț Bilia (62) au marcat pentru alb-violeți, în timp ce Bujamin Asani (9) a înscris pentru alb-roșii.

Acum, Todea vorbește despre motivația care vine singură în asemenea dueluri: „Tot timpul un meci cu Poli te motivează suplimentar, asta vine mai ușor decât, probabil, la un meci cu Snagovul, unde, din păcate, nu am fost montați. Din punct de vedere mental, acum cred că jucătorii vor fi pregătiți. E un prilej pentru toți cei care suntem implicați să mai spălăm din imaginea meciurilor mai slabe din acest an competițional”.

Cât despre rivali, Todea spune că pornesc cu prima șansă în acest derby. „Formează o echipă omogenă, cu jucători de calitate de la mijloc în sus și oameni experimentați în apărare. O echipă bună de liga a doua, care poate să pună probleme oricui în campionat. Pe hârtie, pornesc favoriți, dar la un astfel de meci se echilibrează valorile. Pentru noi punctele sunt mult mai importante decât pentru ei, cu o victorie, în mare parte, putem să zicem că celelalte meciuri le putem gestiona mai ușor”, a mai declarat Todea, care nu va conta pe Ionuț Tănase și Mihai Petra, suspendați.

Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 18:34 Campionat
Pe aceeași temă