Suporterii Politehnica, gata de o „invazie” la Șiria pentru derby-ul cu UTA! Alb-violeții anunță că au de trei ori mai multe bilete decât au primit de la organizatori

Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 14:56 Campionat
Suporterii Politehnica, gata de o
  • Marți se marchează o nouă ediție a derby-ului Vestului dintre UTA și ASU Politehnica. Diferența de acum va fi că, pentru prima dată, meciul se va disputa în localitatea natală a lui Ioan Slavici, la Șiria, unde arădenii joacă în pribegie de peste un an de zile. Aparent, presupusa vigilență a organizatorilor, care nu au dorit ca mulți bănățeni să ajungă la meci, a fost „driblată” spectaculos de suporterii poliști.

 

Conform regulamentului, clubul arădean a dat iar 70 de bilete pentru galeria Politehnicii, cât permite stadionul. Mai mult, bilete către proprii spectatori le-au vândut sub forma unui pachet cu trei tichete, dintre care unul pentru derby, iar celelalte pentru două meciuri la alegere dintre următoarele trei rămase de desfășurat pe teren propriu în acest sezon.

În noiembrie 2016, UTA a decis să vândă bilete cu prezentarea documentelui de identitate, dar, acum, nu a mai făcut acest lucru. De data aceasta, măsura de securitatea s-a remuzat la o vizită a primarului cu jandarmii, care i-au avertizat pe șirieni să nu primească fani ai oaspeților în curțile caselor.

Suporterii viola au cumpărat bilete din Arad. Au de trei ori mai multe decât li s-a permis

Bănățenii au anunțat încă pe unul dintre forumuri suporterilor că au făcut rost de 300 de bilete la derby-ul Vestului, de la sediul clubului UTA și de la Old Lady”s Pub, și au anunțat fanii că le pot procura cu un pachet inclusiv cu prețul transportului. Galeria va merge cu o garnitură Regio Trans la Șiria.

Rămâne de văzut dacă fanii vor sta grupați pe stadion toți sau nu. UTA anunță că nu le va permite fanilor alb-violeți să pătrundă pe stadionul mai mulți de 70, adică exact numărul de tichete care le-au fost date în mod oficial.

„În calitate de organizatori ai meciului, îi înștiințăm pe susținătorii clubului ASU Poli Timișoara că vom permite accesul la stadion doar celor 70 de suporteri care au beneficiat de numărul de bilete alocat conform ROAF, adică 5% din capacitatea totală a stadionului „Otto Greffner”, chiar dacă aceștia, prin diverse metode, au intrat în posesia unui număr mai mare de bilete decât cele alocate. Această măsură este luată pentru siguranța tuturor spectatorilor prezenți la meci.

Pentru a evita aglomerația la intrarea la meci sau preîntâmpinarea oricăror situații nedorite, clubul UTA îi invită pe toți spectatorii să vină din timp la stadionul „Otto Greffner”. Porțile se deschid la ora 15:30, iar spectatorii sunt rugați să aibă asupra lor act de identitate”, a anunțat clubului UTA.

În weekend, ASU Poli a avut meci cu gloriile de la AEK Poli. Arădenii au avut meci oficial sâmbătă și au remizat cu 1-1 cu Pandurii.

Foale: „Suntem foarte încrezători. Ne dorim chiar să obținem toate cele trei puncte”

Arădenii îi au suspendați pe titularii Ionuț Tănase și Mihai Petra. Timișoara are tot lotul valid, iar Antonio Foale e optimist. „E un meci greu. Echipa adversă e una cu jucători tineri, care vor să demonstreze, să se promoveze. E o echipă cu tradiție, ca și noi. Jocurile acestea sunt întotdeauna speciale. Dar eu sper. Băieții noștri s-au pregătit foarte bine. Suntem foarte încrezători. Ne dorim chiar să obținem toate cele trei puncte. Darius Buia este un jucător în formă, care marchează. Vom lua măsuri pentru fiecare pe faza de atac și apărare. Domnul Popa eu știu că e director tehnic. Nu știu dacă ne poate surprinde cu altceva decât cu experiența lui. Poate conta că au meci cu Pandurii, pentru că rămân în ritm”, a spus antrenorul bănățenilor.

ASU Politehnica e pe locul 7 în campionat, cu 47 de puncte. UTA e pe 12, cu 35 de puncte. Derby-ul Vestului are loc marți, de la ora 17:00, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria. De la centru va arbitra Florin Mazilu din Satu Mare, ajutat de tușierii Adrian Mărginean din Aiud și Iulian Szekely din Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 14:56 Campionat
Pe aceeași temă