Debut dificil pentru Roșu pe banca Mioveniului. Fără victorie de șase meciuri, argeșenii speră să întrerupă seria în fața Hermannstadt-ului

Marius ANGHEL 20 Nov. 2017, 14:16 Campionat
Debut dificil pentru Roșu pe banca Mioveniului.** Fără victorie de șase meciuri, argeșenii speră să întrerupă seria în fața Hermannstadt-ului

CS Mioveni primește, astăzi, de la ora 18:00, vizita echipei care înainte de această etapă era liderul clasamentului Ligii a 2-a. Între timp, AFC Hermannstadt a coborât pe 2 (la egalitate cu Dunărea, dar cu un meci mai puțin), iar partida se anunță a fi una foarte interesantă.

Galben-verzii speră să facă un meci bun și să scoată un rezultat pe măsură care să apropie echipa de primele șase locuri ale clasamentului. Gazdele vin și cu un suflu nou, după ce au numit noul antrenor, Laurențiu Roșu debutând pe banca Mioveniului, într-un meci de foc cu una dintre cele mai puternice echipe ale seriei. Oaspeții au și ei un atu în acest joc, fiind pregătiți de fostul antrenor al argeșenilor, Alexandru Pelici, tehnician care cunoaște foarte bine echipa din Mioveni.

CS Mioveni are o serie neagră în campionat în această perioadă, echipa argeșeană nemaicunoscând gustul victoriei de șase etape, în toată această perioadă obținând remize cu Brăila (2-2), FC Argeș (0-0) și Snagov (2-2) și înfrângeri cu Chindia (0-3), Metaloglobus (0-1) și Clinceni (1-3). De partea cealaltă, Hermannstadt are în ultimele cinci partide de campionat trei victorii și două egaluri (0-0 cu Chindia și 0-0 la FC Argeș).

CS Mioveni a disputat în acest sezon nouă meciuri pe propriul teren, în care a câștigat de cinci ori (4-0 cu CS Afumați, 3-0 cu Olimpia Satu Mare, 5-1 cu Știința Miroslava, 3-2 cu Luceafărul Oradea, 2-1 cu ASA Târgu Mureș), a remizat de două ori (0-0 cu FC Argeș, 2-2 cu Sportul Snagov) și a suferit două înfrângeri (0-4 cu Pandurii Târgu Jiu și 0-1 cu Metaloglobus București). Golaverajul galben-verzilor, pe propriul teren, este unul pozitiv 19-11.

Adversara de astăzi, Hermannstadt, are opt jocuri disputate în deplasare în acest sezon, în care a câștigat de patru ori (1-0 la Afumați, 3-1 la Pandurii Tg. Jiu, 3-1 la Știința Miroslava, 3-0 la Metaloglobus București), a remizat de trei ori (0-0 la Luceafărul Oradea, 2-2 la ASA Tg. Mureș, 0-0 la FC Argeș) și a pierdut o dată (0-2 la Olimpia Satu Mare). Oaspeții de astăzi au la partidele din deplasare golaverajul 12-6.

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în istorie, sibienii fiind nou-promovați în acest sezon în Liga a 2-a.

„Sper să obținem maximum în acest meci”

Noul antrenor al CS Mioveni, Laurențiu Roșu, a vorbit imediat după numirea sa la cârma echipei și despre importantul meci pe care îl are astăzi cu Hermannstadt. La Mioveni vine cea mai bun echipă din serie, formația care a fost lider la începutul acestei runde, dar care acum este pe două din cauza jocului rezultatelor. Roșu are încredere în jucătorii săi, însă în același timp este conștient de greutatea meciului din cauza accidentărilor care sunt în lot.

„Hermannstadt este o echipă foarte solidă și puternică. Au jucători valoroși pentru Liga a 2-a, iar până acum nu au pierdut decât un singur meci. Ultimele două partide jucate în campionat le-au câștigat. Antrenorul lor a fost aici, la Mioveni, și cunoaște foarte bine clubul. Noi suntem într-un moment dificil, dar sper să obținem maximum în acest meci, dar și din partidele pe care le mai avem de jucat până în iarnă. Adversar va fi în această partidă dl Pelici, dar e clar că eu doresc să câștig acest meci și orice meci. Mai ales că acum este meciul cu liderul. Voi face tot posibilul să obținem cele trei puncte. Vom încerca să schimbăm lucrurile în bine și sper să urcăm în clasament și să ne menținem aproape de locurile fruntașe. Avem câteva indisponibilități și trebuie să găsim soluțiile cele maibune. Ne dorim să câștigăm acest meci. Trebuie să arătăm pe teren că vrem și să avem atitudine, dar absențele din lot sunt greu de suplinit. Cei care au rămas sper să se ridice la un nivel mare, iar eu să găsesc metodele prin care să căștigăm”, a spus Laurențiu Roșu.

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a vorbit și el despre importanta partidă cu Hermannstadt: „După ce pierzi acasă și ai rezultatele pe care noi le-am avut, e greu. Sper să reușim și să dăm randamentul maxim la meciul cu Sibiu, dar e clar, va fi greu. Noi putem surprinde adversarul cu o atmosferă bună în lot și cu o motivare pe măsură”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 20 Nov. 2017, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă