Membrii excluși din conducerea AFC Hermannstadt consideră abuzivă decizia și își probează afirmațiile cu dovezi! Noul președinte CD e pus la colț: ”Nu-i recunoaștem calitatea. Vorbește doar tâmpenii! Declară doar ce i s-a șoptit la ureche!”

Ovidiu BOICA 08 Oct. 2021, 09:13 Liga 2
Membrii excluși din conducerea AFC Hermannstadt consideră abuzivă decizia și își probează afirmațiile cu dovezi! Noul președinte CD e pus la colț: ”Nu-i recunoaștem calitatea. Vorbește doar tâmpenii! Declară doar ce i s-a șoptit la ureche!”

Într-o postare pe pagina de Facebook a clubului, Ciprian Fulea, în calitate de nou președinte al Consiliului Director al AFC Hermannstadt, a vorbit, printre altele, despre excluderea mai multor membri din conducerea administrativă pe motiv că nu și-au plătit mai mult de două luni cotizațiile. ”Curățenia trebuia făcută în urmă cu ceva timp, dar este binevenită și acuma”, a spus Fulea.

Cei în cauză au solicitat un drept la replică, pe care-l vom reda integral mai jos. Prin respectivul drept la replică, aceștia susțin că decizia de a fi îndepărtați a fost luată ilegal. Ei recunosc că nu au mai plătit cotizațiile mai mult de două luni, dar spun – și probează cu acte – că în această situație s-au aflat și alți membri ai Consiliului Director, făcând referire la președintele de la data excluderii, Claudiu Rotar, și ”vicele” Ștefan Băcilă.

Wilhelm, Raica și Cosman: ”Nici domnii Rotar și Băcilă nu și-au plătit cotizațiile, astfel că era cadru legal și pentru excluderea acestora, ceea ce nu s-a întâmplat”

În cauză sunt Albert Wilhelm, Dan Raica și omul de afaceri de naționalitate germană Hans Martin Tekeser, reprezentat legal prin localnicul Dan Cosman, cărora li se alătură alți doi membri din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), printre care și Peter Thomas Muller.

”Suntem deranjați de cele afirmate de domnul Fulea, pentru că prezintă trunchiat informațiile. În primul rând, decizia excluderii a fost luată cu două voturi «pentru» și trei împotrivă. De altfel, noi, ceilalți trei membri, nici nu am semnat procesul verbal al ședinței Consiliului Director de pe 5 august 2021. Ulterior, a apărut un nou proces verbal și s-au făcut presiuni asupra unuia dintre noi să îl semneze, un proces verbal datat tot 5 septembrie, dar faptele se petreceau pe 24 septembrie! Și așa, persoana în cauză, domnul Wilhelm, nu a semnat, drept pentru care secretarul de ședință a notificat, de mână, în finalul noului proces verbal, că deși am participat cu toții la ședință, într-un fel sau altul, noi trei am refuzat să-l semnăm! Am silicitat să ni se prezinte și nouă documentele financiar-contabile ale asociației, să cunoaștem valoarea reală a datoriilor, pentru că nu am mai avut acces la acestea de foartă multă vreme, ori nu ni se pare normal să fie așa. Am văzut că domnii Rotar și Băcilă, prin diverse căi de comunicare, deloc oficiale, susțineau că doar domniile lor finanțează clubul, dar nu este nicidecum așa, noi cei care semnăm acest drept la replică putem proba cu acte că fiecare a creditat clubul cu sume importante. Nu doar noi, cei excluși, nu am plătit cotizațiile. De la 1 ianuarie 2020 până la 30 iunie 2021, în contul 7311, cel al veniturilor «din cotizațiile și taxele de înscriere ale membrilor» au intrat 30.000 de lei. Domnul Wilhelm a plătit 21.000 de lei, drept dovadă stă chitanța. Plata a fost făcută în 2020; în 2021, dacă nu au fost activități pe contul respectiv, nici măcar nu apare în balanță.

Nici domnii Rotar și Băcilă nu și-au plătit cotizațiile, astfel că era cadru legal și pentru excluderea acestora, ceea ce nu s-a întâmplat. Am fi curioși să aflăm care este explicația și suntem siguri că nu doar noi așteptăm cu interes o justificare în acest sens. În plus, cei părtași la aceste manevre ar trebui să recunoască faptul că noi, cei excluși, avem de recuperat de la club sume mult mai importante decât toate cotizațiile restante, sume de aproximativ 5,5 ori mai mari decât toate aceste cotizații la care se fac referire”, susțin, în dreptul la replică Wilhelm, Raica și Cosman, ultimul pentru Tekeser, ca reprezentant legal.

”Avem de primit peste două milioane de lei, bani cu care am creditat clubul”

Albert Wilhelm, Dan Raica și ceilalți au făcut dovada datoriilor pe care le are în momentul de față clubul către ei. La un loc, aceștia au creditat clubul cu o sumă cu șase zerouri, cum se spune.

”Noi am creditat clubul cu sume importante de bani, iar sumele respective ar fi trebuit plătite deja, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Probabil, cei împotriva cărora ne îndreptm acum au crezut că, sub o formă sau alta, pot scăpa și de noi, și de aceste datorii. Atașăm situația datoriilor existente în momentul de față către noi din partea AFC Hermannstdat, este un document contabil, nu sunt vorbe-n vânt, o să vedeți cât de mare este suma pe care trebuie să o primim de la club”, se mai arată în dreptul la replică respectiv.

Însumând, rezultă puțin peste două milioane de lei, mai precis 2.009.703 lei.

Aceștia probează și faptul că datoriile către diverși creditori și către stat sunt de peste 24 de milioane de lei în momentul de față. ”Am vrut să arătăm că nu numai domnii Rotar și Băcilă au băgat bani în acest club. Sunt mult mai mulți creditori, iar sumele sunt foarte mari”, mai susțin cei menționați mai devreme.

”Am fost excluși în momentul în care am cerut să vedem și noi cum s-au cheltuit banii!”

Semnatarii dreptului la replică mai susțin că decizia de a fi excluși a fost luată în momentul în care au cerut să li se prezinte documentele financiar-contabile.

”De foarte mult timp nouă nu ni s-a mai prezentat situația financiară a clubului, ce datorii sunt, cum s-au cheltuit banii. Am solicitat un audit, ceea ce nu s-a întâmplat. Suntem convinși că acesta a și fost motivul pentru care  s-a decis îndepărtarea noastră”, se mai arată în dreptul la replică.

Un milion de lei pentru echipa a doua, șapte grupe de copii și juniori și trei echipe de fete

În plus, Dan Raica a ținut să lămurească și situația în care s-a ajuns ca echipa din Liga 2 să joace meciurile considerate acasă la Mediaș, și nu la Cisnădie.

”Domnul Fulea a acuzat că eu aș fi cerut suma de 400.000 de euro ca FC Hermannstadt să joace la Cisnădie și, mai mult, să administrez echipa a doua și să pun bazele academiei. Nu este adevărat! Am discutat în acest sens, incluzând și echipa feminină a clubului, iar ei mi-au cerut un deviz. Pentru echipa a doua, cea din Liga 3, pentru academia de copii și juniori, echipele feminine de senioare, U15 și U17, plus cheltuielile legate de bazele sportive unde își desfășurau toate acestea activitatea și jucau meciurile oficiale, pe perioada iulie – decembrie suma era puțin peste un milion de lei. Vorbim totuși despre 7 grupe de copii și juniori care participă în campionatele federației, plus trei echipe de fete, de asemenea participante în campionate, precum și de echipa a doua. Cei care se pricep, știu că nu este deloc mult. În deviz era totul prevăzut, de la garanția participării în Liga 3 a echipei a doua, la salarii, deplasări, prime, echipamente de prezentare și de joc, mingi și nu în ultimul rând testele Covid”, susține Raica.

S-a ajuns în instanță

Aceștia au atacat decizia de a fi excluși din Consiliul Director, spunând că o decizie în acest sens, conform statutului AFC Hermannstadt, ar fi trebuit luată de AGA, nu de Consiliul Director.

În plus, ei au dezaprobat afirmațiile făcute în postarea respectivă de pe Facebook de Ciprian Fulea. ”Este regretabil că domnul respectiv, căruia nu-i recunoaștem calitatea de președinte al Consiliului Director, în acest sens atacând decizia respectivă în instanță, s-a hazardat în a se pronunța și a arunca în noi cu noroi, cum se spune. Vorbește doar tâmpenii! Declară doar ce i s-a șoptit la ureche! Este păcat că e trimis în linia întâi și se încearcă scoaterea castanelor din foc cu mâna lui, iar adevărații vinovați de situația actuală a clubului au mimat pasul în spate, dar se așteaptă să profite de pe urma intrării în insolvență a clubului”, mai susțin cei trei oameni de afaceri în dreptul la replică.

Ce a declarat Fulea

”Trebuie făcute câteva lămuriri. Din punctul meu de vedere, nu este normal ca un oraș ca Sibiul, în care majoritatea oamenilor ne cunoaștem și suntem o mână de oameni cărora ne place sportul și mai ales fotbalul, să avem atacuri așa, în cascadă, din diferite direcții. Din păcate, atacurile sunt de la foști conducători și foști membri ai asociației, dar cu ocazia asta va trebui să facem curat și o curățenie generală, este foarte simplu și am și făcut un comunicat în care am spus clar că în statutul asociației se prevede că, dacă nu se achită timp de două luni cotizația, acei membri care nu achită cotizația sunt automat excluși. Curățenia aceasta trebuia făcută în urmă cu ceva timp, din păcate nu s-a făcut, s-a făcut acuma. Este binevenită și acuma și concret, dacă domnul Raica nu a înțeles că trebuie să fie parte din această asociație, contribuind cotizație ca să ne ducem activitatea mai departe și a decis să nu participe, a fost nevoie să fie exclus. Nu ne-am dorit asta, aicea s-a ajuns, este clar că o asociație sportivă cum suntem noi doar din cotizații, creditări, sponsorizări, vânzare de bilete sau de materiale promoționale poate trăi și atuncea oamenii cu banii decid și de aceea (n.r. – pe filmare apare mesajul «S-a facut curatenie (…) Nu poți să iei decizii pe banii altora») oamenii cu banii decid și chiar e nevoie de finanțare la acest club. Nu poți să decizi pe banii altora!”, a declarat Fulea în postarea respectivă, pe Facebook.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-n-a-mai-ajuns-fc-hermannstadt-sa-joace-la-cisnadie-contre-intre-noul-presedinte-cd-al-clubului-sibian-si-primarul-huja-dupa-afirmatiile-facute-de-primul-a-pornit-cu-stangul-19204337

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-fc-hermannstadt-sar-in-ajutorul-echipei-dupa-intrarea-in-insolventa-anuntul-fanilor-si-beneficiile-pe-care-le-vor-avea-cei-care-vor-spijini-clubul-in-aceste-momente-grele-19203625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-primit-unda-verde-pentru-intrarea-in-insolventa-cum-poate-fi-intoarsa-decizia-datorii-pe-care-le-are-clubul-sibian-si-administrator-judiciar-stabilit-19203496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plan-bine-gandit-la-fc-hermannstadt-pentru-intrarea-in-insolventa-danut-coman-socheaza-stopeaza-niste-datorii-mai-vechi-la-niste-jucatori-care-n-au-dat-satisfactie-19201658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-are-o-noua-conducere-care-vrea-sa-bage-clubul-in-insolventa-un-consilier-local-i-a-luat-scaunul-lui-claudiu-rotar-fostul-presedinte-membrii-exclusi-din-consiliul-19201008

Ovidiu BOICA 08 Oct. 2021, 09:13 Liga 2
Pe aceeași temă