De ce nu a fost încă prezentat oficial Emil Săndoi la FC Argeș. „A rămas stabilit”. Ce spune despre lotul de jucători, pregătire și ce mesaj le transmite suporterilor

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 18:28 Campionat
De ce nu a fost încă prezentat oficial Emil Săndoi la FC Argeș.

La o săptămână și jumătate după încheierea ultimului meci oficial din 2017, acel 2-0 cu ASU Politehnica din 9 decembrie, și tot atât de când jucătorii au intrat în vacanță, FC Argeș nu și-a numit un nou antrenor principal. Imediat după partida cu timișorenii, Emil Săndoi (52 de ani) declara că s-a înțeles cu conducătorii echipei și va prelua banca tehnică a FC Argeș, club nou-promovat în Liga 2 și care a încheiat prima parte a sezonului pe locul 7.

Pentru a afla de ce se întârzie numirea sa oficială la FC Argeș, Liga2.ro l-a contactat pe Emil Săndoi să afle opinia sa. Antrenorul spune că înțelegerea verbală cu șefii echipei piteștene este valabilă și acum, însă instalarea sa se va face la începutul anului următor, după sărbători.

„Eu m-am întâlnit cu dânșii (n.r. – conducătorii FC Argeș), am bătut palma de principiu și mai rămâne ca, imediat după sărbători, să mai stabilim unele mici detalii. Am discutat prima dată cred că acum două luni cu conducerea FC Argeș, chiar două luni și ceva. Și a rămas stabilit că, dacă vin, o să vin din iarnă și atunci discutăm. Am vorbit acum (n.r. – imediat după meciul cu ASU Poli), eu mi-am dat un acord de principiu, urmând ca după sărbători, înainte de începerea pregătirilor, să ne vedem. Eu sunt om serios și cred că prezint încredere în fața tuturor. Atunci când am discutat, acum două luni și jumătate, am spus: «Domnule, discutăm în iarnă, pentru că în momentul de față nu e cazul, e în timpul campionatului. Așa, din iarnă, e altceva». Am discutat, am stabilit. Acum și eu am fost plecat din țară, deci și eu am avut unele probleme. În principiu, toate lucrurile sunt ok. Atâta timp cât am bătut palma, nu cred că ar fi alte probleme”, spune Săndoi, care ultima dată a antrenat Concordia Chiajna, până în luna octombrie a anului 2016.

Viitorul tehnician al FC Argeș mai spune că a stabilit programul de pregătire al echipei. „A fost stabilită perioadă de cantonament, local, semicantonament. Programul îl au conducătorii clubului. Am luat legătura cu președintele clubului, i-am transmis programul: când se face reunire, când se face vizita medicală, program de jocuri amicale, tot”, a declarat Emil Săndoi.

„Nu trebuie să plece niciun jucător, în momentul de față”

Pe actualii jucători ai echipei, fostul selecționer al naționalei de tineret a României îi liniștește și le transmite că îi va păstra în lot în următoarea perioadă. Aceștia vor avea șansa să demonstreze în stagiile de pregătire că merită să rămână la FC Argeș.

„În momentul de față, pot să spun că nu trebuie să plece niciun jucător. Nu trebuie să-și facă probleme niciunul dintre ei. Să vedem după perioada de pregătire. Deocamdată am discutat despre strategia pe care o avem în continuare. În rest, referitor la jucători, trebuie să vedem ce avem în momentul de față, deoarece, pe cei care au jucat, îi cunosc. Mai sunt alții care au jucat foarte puțin. Acolo sunt unele semne de întrebare, pentru că nu am avut posibilitatea să-i văd. În rest, o să văd în perioada de pregătire și după aceea o să stabilit”, a spus, pentru Liga2.ro, Emil Săndoi.

„Toți suporterii să fie convinși că am venit pentru a face performanță cât se poate de repede”

După ce s-a aflat că Emil Săndoi va fi noul antrenor al FC Argeș, membrii Peluzei Nord Pitești, galeria echipei, au publicat două comunicate. În primul se transmitea primăriei Pitești și conducerii clubului să revină asupra deciziei, să facă transferuri în posturile deficitare, să îi lase antrenori pe Augustin Eduard și Paul Ciobanu, deci să nu-l numească pe Săndoi. În cel de-al doilea, fără să primească vreun răspuns oficial, suporterii și-au schimbat atitudinea, au acceptat ca interimarii să nu mai continue și i-au urat bun venit noului antrenor.

Emil Săndoi îi asigură pe suporteri că a acceptat să vină la FC Argeș pentru a face performanță. „Ca fotbalist, pentru că la grupările din țară, în afară de Craiova, unde am și debutat și m-am retras și am fost și antrenor de vreo trei ori, nu am mai jucat, chiar dacă am avut oferte de la echipele din București, decât la FC Argeș o perioadă, un an și jumătate. Am avut o perioadă bună, spun eu, și din punct de vedere individual și al rezultatelor pe care le-am obținut cu echipa. M-am simțit foarte bine în acea perioadă și cred că și eu am fost apreciat la vremea respectivă pentru ce am făcut pentru FC Argeș. Toți suporterii să fie convinși că, dacă mi-am dat acceptul să vin la FC Argeș, am venit pentru a face performanță cât se poate de repede. Deci îmi doresc să fac performanță la FC Argeș și cred că un club de tradiție, cum este el, ar trebui să fie în prima ligă”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Emil Săndoi.

Fostul mare fotbalist al Universității Craiova o va antrena din 2018 pe FC Argeș, echipă pentru care a jucat între 1996 și 1998. În cariera sa de antrenor, Săndoi a pregătit de două ori Universitatea Craiova, de două ori Pandurii Târgu Jiu, a fost selecționerul naționalei de tineret a României și a mai condus și echipele FC Vaslui, CS U Craiova și Concordia Chiajna.

După 21 de etape desfășurate în Liga 2, FC Argeș se clasează pe locul 7, cu 34 de puncte, dintre care trei a obținut la „masa verde”, cu Luceafărul Oradea. Piteștenii au 9 victorii, 7 egaluri, 5 înfrângeri și un golaveraj pozitiv: 28-16.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 18:28 Campionat
Pe aceeași temă