Emil Săndoi preia FC Argeș. „M-am înțeles. Obiectivul este să facem o echipă competitivă pentru sezonul viitor, când la Pitești se dorește promovarea”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 16:02 Campionat

FC Argeș a încheiat anul 2017 cu o victorie în fața Politehnicii Timișoara, scor 2-0, pe teren propriu, după un nou meci câștigat în inferioritate numerică, la fel ca precedentele două, cu UTA și Pandurii. A fost al patrulea succes consecutiv pentru piteșteni, care se clasează astfel la finalul primei părți a sezonului pe locul 7, cu 34 de puncte. Totodată, a fost și ultimul joc în care FC Argeș a fost condusă de interimarii Augustin Eduard și Paul Ciobanu, cei care au preluat echipa din etapa a 16-a și au condus-o în ultimele șase meciuri, perioadă în care au obținut cinci victorii (2-1 cu Afumați, 2-1 cu Olimpia, 1-0 cu UTA, 5-1 cu Pandurii și 2-0 cu ASU Poli) și o înfrângere (2-1 cu Dunărea Călărași).

Chiar dacă au avut rezultate bune cât au asigurat interimatul, Augustin Eduard și Paul Ciobanu nu vor fi păstrați în funcție la prima echipă, ci se vor întoarce la grupele de juniori ale FC Argeș pe care le pregăteau înainte de a veni să asigure locul lăsat liber de Iordan Eftimie. Noul antrenor principal al echipei piteștene va fi Emil Săndoi (52 de ani), cel despre care s-a vorbit că va veni la FC Argeș și după demiterea lui Eftimie. S-a așteptat însă pauza de iarnă.

Săndoi preia echipa din această iarnă: „M-am înțeles”

Săndoi a luat loc în tribuna oficială a stadionului „Nicolae Dobrin” la meciul FC Argeș – ASU Poli Timișoara și a fost însoțit de președintele clubului alb-violet, Cristian Gentea, și primarul Piteștiului, Cornel Ionică. Cei trei au purtat discuția finală de numire pe banca tehnică la pauza meciului și au bătut palma pentru un acord de principiu. Înțelegerea nu a fost însă comunicată nici până acum pe site-ul echipei, însă acolo regăsim un comunicat în care se anunță că interimatul asigurat de Augustin Eduard și Paul Ciobanu a luat sfârșit.

„După discuțiile apărute în ultimele zile în mediul on-line privind o eventuală colaborare între antrenorii interimari Augustin Eduard și Paul Ciobanu și FC Argeș, conducerea clubului FC Argeș are de făcut următoarele precizări: Â«Încă de la numirea celor doi în funcția de antrenori ai echipei s-a stabilit ca perioada de interimat să ia sfârșit după ultimul meci oficial din 2017, cel cu ASU Politehnica Timișoara din data de 9 decembrie 2017. Augustin Eduard și Paul Ciobanu au asigurat interimatul cu rezultate destul de bune și pe această cale ținem să le mulțumit pentru munca depusă. Pentru echipa noastră va urma o nouă etapă în drumul spre marea performanță. În scurt timp, la echipă va fi numit un nou antrenor cu care se va încerca promovarea în Liga 1 în sezonul viitor. Asigurăm piteștenii de cele mai bune intenții și vom face tot posibilul ca fotbalul argeșean să revină acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc»”, anunță conducerea clubului piteștean.

În schimb, Emil Săndoi a vorbit la DigiSport despre planurile pe care le are cu FC Argeș. „M-am înțeles cu FC Argeș, așa că nu știu ce ar mai putea să intervină. Obiectivul este să facem o echipă competitivă pentru sezonul viitor, când la Pitești se dorește promovarea. Echipa a terminat pe locul 7, este la distanță mare de primele două locuri, așa că nu îmi fac iluzii. Ne dorim însă promovarea în sezonul viitor, iar eu mă bucur că o pot antrena pe FC Argeș, singura echipă unde am jucat în România în afara Universității Craiova”, a afirmat Săndoi, care ultima dată a antrenat-o pe Concordia Chiajna, în 2016.

Fostul mare fotbalist al Universității Craiova o va antrena astfel pe FC Argeș, echipă pentru care a jucat între 1996 și 1998. În cariera sa de antrenor, Săndoi a pregătit de două ori Universitatea Craiova, de două ori Pandurii Târgu Jiu, a fost selecționerul naționalei de tineret a României și a mai condus și echipele FC Vaslui, CS U Craiova și Concordia Chiajna.

Eduard voia să continue ca principal: „În șase etape am luat 15 puncte”

La finalul jocului câștigat cu ASU Politehnica, interimarul Augustin Eduard a mulțumit jucătorilor și conducerii care a decis să apeleze la el în această perioadă, însă a transmis și că este dispus să continue la prima echipă, dar doar ca principal. Fostul jucător al FC Argeș i-a pus pe conducători să analizeze evoluția formației de când a preluat-o el.

„Perioada petrecută la echipă a fost o întreagă aventură cu istoria ei. Sunt extrem de fericit și cred că în afară de căsătoria fiicei mele n-am mai trăit asemenea sentimente. Probabil decât atunci când jucam fotbal și aveam performanțe. La un moment dat, acestor jucători li se insuflase faptul că n-au valoare sau că nu sunt receptivi. Mie mi-au demonstrat cu vârf și îndesat că atunci când vor și când primesc indicații corecte, lucide și reale despre fotbal, ei știu să reacționeze. Vreau să le mulțumesc din suflet jucătorilor pentru că au dorit să-și arate atașamentul față de modul meu de a colabora cu ei și de a crea o puncte traversabilă între mine și ei. Nu există nici un secret, există multă muncă, multă determinare, multă voință din partea mea și a lor. Există această legătură sufletească pe care dacă nu o ai cu jucătorul de fotbal sau în general cu sportivul, este greu să-ți și respecte ideea de joc și să se respecte pe ei însăși, valoarea lor, cota lor. Vreau să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine. Sper că i-am făcut să se simtă fericiți că au fost inspirați să mă numească antrenor principal. Le mulțumesc lui Vasile Popa, Jean Barbu și domnului Gentea Cristi. Nu știu ce va fi în continuare. Dacă cineva vrea să apeleze la serviciile mele, va trebui să aibe o discuție foarte serioasă cu mine. În șase etape am luat 15 puncte, iar acum îi las pe cei care analizează să vedem la ce concluzie ajung. Nu iau în calcul varianta de secund sub nicio formă. Antrenor principal sau deloc”, a spus Eduard la finalul jocului cu ASU Poli, unul dintre cele cinci câștigate din șase din scurtul său mandat la FC Argeș.

Ulterior, astăzi, Augustin Eduard a transmis că ca rămâne în cadrul clubului și va ajuta de fiecare dată când va fi nevoie. „Dacă nu am fost bine înțeles la conferința de presă de după meciul cu ASU Poli Timișoara, vreau să explic mai clar ca lucrurile să fie știute de toată lumea. Înțelegerea mea cu clubul a fost să ajut echipa de seniori până la ultimul meci oficial din 2017. Mă bucur din suflet că am reușit să scot echipa din zona unde valoarea jucătorilor nu era conformă cu locul din clasament. Mulțumesc atât jucătorilor, colegilor mei din staff, cât și celor din conducerea clubului care au avut încredere în mine. Eu rămân în continuare la club și voi ajuta FC Argeș de câte ori va fi nevoie, atât la juniori, ca șef al Centrului de Copii, cât și la echipa de seniori, dacă se va apela la serviciile mele”, a spus Augustin Eduard, citat de site-ul clubului piteștean. Probabil că declarația dată la finalul meciului cu ASU Poli nu le-a picat prea bine conducătorilor clubului.

Ciobanu: „Perioada de interimat pentru care am fost investiți s-a încheiat”

Secundul lui Augustin Eduard, Paul Ciobanu, era mulțumit că a încheiat perioada de interimat cu o victorie și a anunțat că își va continua munca la Centrul de Copii și Juniori al clubului din Trivale. Ciobanu nu iese din cuvântul conducătorilor și spune că interimatul lor s-a terminat.

„Mă bucur că am avut șansa de a pregăti echipa de seniori a clubului FC Argeș. A fost o perioadă grea, o perioadă dificilă. După jocul de sâmbătă cu ASU Politehnica Timișoara, perioada de interimat pentru care am fost investiți s-a încheiat. Am fost informați de la bun început că mandatul nostru se va termina după ultimul meci oficial din 2017, indiferent de rezultatele avute urmând să ne reluăm activitatea la Centrul de Copii și Juniori al clubului FC Argeș. Mulțumim conducerii clubului pentru încrederea acordată”, a spus Ciobanu.

După 21 de etape desfășurate în Liga 2, FC Argeș se clasează pe locul 7, cu 34 de puncte, dintre care trei a obținut la „masa verde”, cu Luceafărul Oradea. Piteștenii au 9 victorii, 7 egaluri, 5 înfrângeri și un golaveraj pozitiv: 28-16.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto principal: Jurnalul de Argeș

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă