Continuă duelul de la distanță dintre Pancu și Niculae. Antrenorul Rapidului și-a taxat fostul coleg: „Este un atac la adresa mea”

Octavian Vasilescu 09 Jul. 2019, 08:44 Campionat
Continuă duelul de la distanță dintre Pancu și Niculae.** Antrenorul Rapidului și-a taxat fostul coleg:

Antrenorul Rapidului, Daniel Pancu, s-a arătat extrem de deranjat, la plecarea în cantonamentul din Turcia, de comentariul lui Daniel Niculae, care a spus că se aștepta să vadă transferuri mai bune la Rapid și că se teme ca echipa să nu ajungă în subsolul clasamentului în Liga 2.

Pancu spune că fostul său coleg a greșit când a făcut declarația respectivă. „Cred că a greșit cu declarația asta. Nu ne rămâne decât să-l contrazicem prin evoluțiile noastre. Mă deranjează cuvântul retrogradare. Este un atac indirect la adresa mea. Dacă el crede că o echipă antrenată de Daniel Pancu poate retrograda, se înșală amarnic. Obiectivul nu poate fi decât promovarea. Am avut și o discuție cu jucătorii în acest sens”, a spus Daniel Pancu, la DigiSport.

Pancu și Niculae s-au certat în urmă cu un an. La momentul respectiv, Daniel Niculae a spus că prietenia lui cu Pancu a luat sfârșit, după mai multe dispute în interiorul clubului. „Din păcate, prietenia mea cu idolul pe care l-am apreciat tot timpul și prietenul pe care l-am avut peste 15 ani s-a terminat. Pancu o să rămână o cunoștință. Un nume greu din istoria Rapidului, dar prietenia noastră a luat sfârșit. Probabil și pentru el a fost o decizie grea. A luat-o, asta e, mergem mai departe. Dacă pleci la luptă cu cineva și îți dă dreptate, dar continuă să meargă pe altă cale, cum ați vedea lucrurile? Și eu iubesc clubul ăsta, sunt de la 13 ani la clubul ăsta și mi-am rupt genunchii pentru el. Nu o să mă dezic niciodată de acest club și de suporterii minunați ai Rapidului, pentru că și eu fac parte dintre ei”, a spus Daniel Pancu în 2018, după ce echipa a reușit promovarea în Liga 3.

Totul a început în toamna de acum doi ani, când Academia Rapid a pierdut la tribunal primele încercări de a obține personalitate juridică. Daniel Niculae și Daniel Pancu au acuzat conducerea (Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu), spunând că sunt puse în pericol eforturile din teren. Conflictul s-a aplanat, dar a rămas mocnit. La finalul sezonului 2017/2018, nemulțumit de faptul că primarul Dan Tudorache, adevăratul decident executiv, merge pe mâna cuplului Burcă-Nicolescu, Niculae a răbufnit din nou și a decis să se despartă de Rapid. Daniel Pancu a rămas la club, lucru la care nu se aștepta Niculae. După acest episod, fostul atacant de la AS Monaco a confirmat „ruptura” de Pancu.

Ulterior, la ProSport Live, managerul sportiv al echipei, Florin Manea, a spus că Daniel Niculae voia să controleze tot la echipă, iar acest lucru n-a fost posibil. „Toate astea au pornit de la echipamentul pe care urma să-l poarte Rapidul. Daniel Niculae voia unul, ceilalți voiau altul. Toate deciziile, toate, au fost luate de Niculae. Pe mine, acum, mă interesează echipamentul, unde mâncăm? Din ce am înțeles, Daniel voia să facă tot. E un tip inimos, era și președinte, și administrator, și jucător. Eu îi spun în față, nu poți face asta! Nu mai suntem pe vremea lui Ceaușescu să fim buni și la chimie, și la agricultură. Cu tot respectul pentru Daniel Niculae, nu poți, fizic, să fii și jucător, și președinte, și administrator”, a declarat Florin Manea, la ProSport Live.

Rapid a plecat luni, la prânz, în cantonament în Turcia, la Bolu, cu 26 de jucători. Acolo se vor pregăti până pe 18 iulie, perioadă în care vor susține și trei meciuri amicale.

Octavian Vasilescu 09 Jul. 2019, 08:44 Campionat
Pe aceeași temă