ASU Poli începe să cunoască gustul victoriei. Sfaturile lui Brîndescu pentru jucătorii săi după ce au scăpat de locul retrogradabil

Marius ANGHEL 06 Nov. 2016, 10:48 Campionat

ASU Politehnica a câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, încă un meci cu o contracandidată la retrogradare, a bifat al treilea meci consecutiv în care obține puncte și s-a ridicat deasupra liniei roșii, motivându-se și mai mult înaintea derby-ului Vestului cu UTA Bătrâna Doamnă. Timișorenii au trecut cu 2-0 de Unirea Tărlungeni, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2, au acumulat 12 puncte și au urcat pe poziția a 15-a, salvatoare, în campionat.

Mai mereu la conducerea jocului desfășurat pe stadionul Știința, desprinderea pe taleba de marcaj a „Băieților în ghete” a venit destul de greu, abia în ultimul minut al primei părți a meciului, însă perfect pentru moralul lui Gălan și compania. Cornerul bătut scurt și centrarea din stânga în fața porții a fost o decizie inspirată a timișorenilor, dacă e să analizăm că așa au fost pentru prima dată învinși ilfovenii. Mărgărit (45) a plonjat în 6 metri după minge și a împins-o în plasă pe lângă Iustin Popescu, portarul împrumutat de la Dinamo care vrea să revină în Liga 1.

În partea secundă, Mbabi (65) și-a ieșit din nou din minți și n-a mai fost iertat de arbitrul arădean Mircea Ardelean de al doilea cartonaș galben. Camerunezul a fost eliminat și și-a lăsat echipa în inferioritate aproape o jumătate de oră. A fost suficient pentru poliști, care imediat și-au mărit avantajul pe tabelă și și-au asigurat victoria. Simțindu-se vizat de o schimbare, Bădăuță (73) a prins un șut superb din marginea careului în vinclul din dreapta lui Popescu și l-a lăsat pe portar fără reacție. Dar atacantul lui ASU tot n-a scăpat de înlocuirea cu Ștefan Blănaru.

La final, după ce ASU Poli s-a văzut cu toate punctele în cont, antrenorul Sorin Brîndescu își avertiza jucătorii să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece meciurile contra adversarelor la retrogradare abia au început. După partida cu UTA, pentru timișoreni urmează dueluri cu Clinceni, Balotești și Berceni.

„A fost un meci de luptă, cu o contracandidată la retrogradare. Ne bucură faptul că am câștigat acest joc, dar și faptul că am avut consistență și am jucat bine. Sper ca băieții să conștientizeze că trebuie să ne preocupe calitatea jocului nostru, pentru că numai așa putem aduce victorii. Dacă vom reuși să ne păstrăm această concepție, probabil că vom lega mai multe victorii. Foarte important e să nu ne fie frică de adversar. Startul de campionat ne-a prins cu foarte, foarte mare teamă. E adevărat, am întâlnit adversari foarte puternici, dar și cu astfel de echipe trebuie să ne luăm la luptă. Încercăm să eliminăm greșelile, dar dacă ne gândim la meciul de la Călărași, l-am început de la 1-0 pentru adversar, chiar pe fondul unei greșeli. Știam că nu putem aduce jucători experimentați, ci doar să creștem nivelul jucătorilor noștri, pentru ca în timp să devină ei jucători cu experiență pentru Liga a II-a. Faptul că legăm rezultatele bune ne dă încredere și sperăm să se vadă și în continuare acest lucru”, a declarat, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu.

Antrenorul Politehnicii își îndeamnă elevii la prudență după ce în ultimele trei etapei au obținut șapte puncte. „Nu trebuie să fim prea euforici după această victorie. Adevărul e că, după ce am văzut cum sunt programate jocurile, mă așteptam să avem o viață grea în startul campionatului, chiar în primele două treimi ale turului, dar în ultimele etape sunt meciurile mai accesibile. E o presiune în plus pe umerii noștri, deoarece trebuie să câștigăm aceste jocuri, astfel că nu avem timp prea mult de sărbătorit. Trebuie să rămânem modești și să ne facem punctele de care avem nevoie în continuare”, a mai spus Brîndescu.

Pentru ASU Poli urmează cel mai așteptat joc din acest campionat, derby-ul cu rivala arădeană UTA Bătrâna Doamnă. Sorin Brândescu a spus câteva cuvinte și despre acest meci care e programat duminică, de la ora 14:00. „Va fi un meci frumos, interesant, care pe care. Vom vedea ce va ieși. Încă nu am discutat despre acest joc, pentru a nu pune presiune pe băieți. Vom avea timp săptămâna viitoare să îl pregătim. Am înțeles că domnul Laurențiu Roșu a fost la meci, voi fi și eu mâine, la Arad, la meciul lor cu Clinceni… Vom vedea, cel mai bun să câștige”, a încheiat Sorin Brîndescu, citat de druckeria.ro.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 06 Nov. 2016, 10:48 Campionat
Pe aceeași temă