ASU Poli i-a făcut vânt lui Bogdan Andone, Dacia Unirea le predă o lecție timișorenilor. Ce surpriză i-a făcut „lanterna roșie” a Ligii 2 antrenorului Alin Pânzaru

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 02:28 Campionat
ASU Poli i-a făcut vânt lui Bogdan Andone, Dacia Unirea le predă o lecție timișorenilor.** Ce surpriză i-a făcut

Desfășurarea a două etape din 2018 a dus deja la o primă demisie de pe banca tehnică a uneia dintre cele 18 echipe rămase active în campionatul Ligii 2. Bogdan Andone, antrenorul grupării ASU Politehnica Timișoara, a renunțat la funcția sa, fiindcă în cele două jocuri de până acum a obținut un singur punct dintr-un total de șase, câte își dorea personal pentru a se apropia de locul de baraj pentru promovare. Nemulțumit de înfrângerea cu Chindia (1-2) și remiza cu Clinceni (2-2), Andone, chiar dacă se afla pe o poziție în obiectivul impus de conducere, pe locul 7, a preferat să plece. Șefii clubului nu au încercat să-l facă să revină asupra deciziei luate la cald, cu toate că, sub comanda sa, ASU Poli n-a mai arătat ca o echipă amatoricească și a emis pretenții în acest sezon.

Reconfirmat în funcție, lui Pânzaru i s-a propus chiar prelungirea contractului

Nu la fel stau lucrurile și la Dacia Unirea Brăila, ultima clasată din Liga 2, dacă excludem cele două echipe inactive, Olimpia Satu Mare, respectiv ASA Târgu Mureș. În ciuda celor două înfrângeri înregistrate în etapele desfășurate în acest an (0-1 cu Foresta și 1-2 cu Ripensia), conducerea clubului brăilean a sărit imediat cu un comunicat în care îi arată sprijinul antrenorului Alin Pânzaru, cât și jucătorilor. Ba, mai mult, i s-a propus lui Pânzaru prelungirea contractului scadent în vară pe încă un sezon.

„Consiliul Director a hotărât reconfirmarea în funcție a antrenorului principal Alin Pânzaru, precum și propunerea de prelungire a contractului scadent în vară pentru încă un sezon, indiferent de eșalonul în care va activa echipa”, anunță conducerea clubului Dacia Unirea Brăila.

Comunicatul nu vine însă din neant, ci după ce Alin Pânzaru își făcea o autocritică la finalul meciului cu Ripensia, pierdut weekendul trecut la Timișoara. „Probabil e antrenorul slab, cu siguranță”, era remarca lui Pânzaru despre sine, iar, acum, conducerea a venit cu propunerea de a-i prelungi contractul. Aceasta consideră că nu este momentul unei schimbări pe banca tehnică, chiar dacă echipa e pe ultimul loc în clasament și distanța față de locurile care o salvează de Liga 3 se tot mărește.

„Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila, întrunit astăzi în ședință de lucru, în urma analizei situației sportive actuale a clubului a hotărât reconfirmarea în funcție a antrenorului principal Alin Pânzaru, precum și propunerea de prelungire a contractului scadent în vară pentru încă un sezon, indiferent de eșalonul în care va activa echipa. Propunerea va fi concretizată în perioada următoare.

De asemenea, adepți fideli ai principiului caracterelor puternice ce se cunosc în momentele grele, reiterăm sprijinul total pentru echipa tehnică și componenții lotului având în continuare un singur țel – îndeplinirea obiectivelor propuse.

ÎMPREUNĂ‚ SUNTEM DACIA UNIREA BRĂ‚ILA!”, a anunțat conducerea clubului Dacia Unirea Brăila pe site-ul oficial al divizionarei secunde.

Alin Pânzaru (42 de ani) a preluat ca antrenor principal echipa Dacia Unirea Brăila, în trecut și sub numele de CF Brăila, în luna iulie a anului 2012. E unul dintre antrenorii cu cel mai lung parcurs pe banca tehnică a unei formații din România. Cel mai lung e deținut de Vasile Neagu, de la CS Afumați, care conduce echipa ilfoveană din Liga 2 încă din luna iulie a anului 2010. Un alt antrenor cu continuitate este Nicolae Croitoru, cel care conduce Chindia Târgoviște din luna iulie a anului 2014.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 02:28 Campionat
Pe aceeași temă