OFICIAL | Bogdan Andone a demisionat de la ASU Politehnica: „E o decizie grea, dificilă, dar care, poate, e pentru binele echipei”. Primul mare polist pe care conducerea l-a ofertat

Marius ANGHEL 14 Mar. 2018, 12:19 Campionat
OFICIAL | Bogdan Andone a demisionat de la ASU Politehnica:

Miercuri dimineața a devenit oficială despărțirea dintre Bogdan Andone și ASU Politehnica, așa cum Liga2.ro anunțase în exclusivitate în urmă cu două zile. Practic, lucrurile erau în mare parte clare de sâmbătă. Andone nu va pleca singur, ci și cu secundul Gabriel Vochin, antrenorul cu portarii Mihai Ștețca și team-managerul Aurelian Băbuțan.

Dorința de despărțirea a venit din partea lui Bogdan Andone, după o perioadă în care au fost mai multe discuții între conducere și tehnician, dar și alți membrii din staff.

Andone spune că cei echipă au încercat să îl convingă să revină asupra deciziei. „Din păcate, aceasta a fost decizia pe care am luat-o, chiar înaintea meciului cu Clinceni. A fost decizia mea, am avut discuții cu băieții, care au încercat să mă convingă să rămân, însă, în cele din urmă, pe cale amiabilă, am rămas la prima mea hotărâre. E o decizie grea, dificilă, dar care, poate, e pentru binele echipei și pentru binele clubului pe viitor”, a precizat tehnicianul, citat de druckeria.ro. Contactat telefonic de reporterul Liga2.ro acum două zile, Andone a infirmat atunci că pleacă de la ASU Politehnica, spunea că marți are antrenament și că nu știe de nicio ședință în cadrul clubului. Acum spune că decizia o luase înainte de meciul cu Clinceni și mulțumește atât celor implicați direct, cât și Universității Politehnice și suporterilor.

Locul 3, obiectiv stabilit de Andone

Tehnicianul spune că locul care duce la baraj a fost un obiectiv stabilit de el, nu de club. „Obiectivul acesta, de clasare a echipei în primele trei locuri, mi l-am impus eu. Noi, oamenii apropiați echipei și jucătorii am încercat să ne batem acolo, în față, dar, probabil, că încă nu eram pregătiți pentru această luptă. În același timp, sunt foarte mulțumit de munca depusă aici. Obiectivul inițial era clasarea în primele zece locuri, care apoi a devenit 1-8, iar în momentul de față suntem în grafic. Echipa joacă ofensiv, plăcut, un stil de joc apreciat de mulți din lumea fotbalului. Cel mai important lucru e că lumea vine și ne susține, iar la finalul unor jocuri fără victorie, cum au fost cele cu Chindia și Clinceni, suporterii au plecat mulțumiți acasă de jocul echipei. Până la urmă, Dumnezeu le aranjează pe toate și mi-aș dori să revin peste câțiva ani la Timișoara pentru a antrena Politehnica în Liga 1”, a adăugat Andone, citat de aceeași sursă.

Găsirea unui înlocuitor, nu tocmai o misiune ușoară

Pentru a-l înlocui pe Andone, cei de la ASU Poli au negociat cu Romulus Buia, fostul jucător al Politehnicii. Buia nu ar fi zis nu, dar este legat contractual de echipa de Liga a 3-a ACS Comuna Recea. Aparent, edilul comunei maramureșene nu e de acord cu rezilierea contractului. Nu ar fi exclus chiar ca până în vară, prima echipă să fie preluată de antrenorul de la juniori, Iulian Prodana.

23 de meciuri a antrenat Bogdan Andone echipa ASU Politehnica Timișoara în campionatul Ligii 2, pe care a preluat-o în vara trecută. 11 victorii, patru remize și opt eșecuri este bilanțul lui Andone la Timișoara.

După 23 de meciuri jucate în acest sezon, ASU Poli se clasează pe locul 7, cu 37 de puncte, la 11 puncte în spatele Chindiei, ocupanta locului 3, cel care duce la barajul de promovare.

Ultimul meci al lui Bogdan Andone pe banca tehnică a echipei ASU Poli a fost cel de pe 10 martie, de pe teren propriu, cu Academica Clinceni (scor 2-2). Următorul joc în campionat al echipei timișorene are loc luni, 19 martie, de la ora 18:00, la CS Mioveni.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 14 Mar. 2018, 12:19 Campionat
Pe aceeași temă