Campanie de achiziții închisă la Poli Iași: au plecat opt jucători, au fost aduși nouă. Leo Grozavu: ”Eu sunt mulțumit cu ce avem la dispoziție”

Narcis POHOAȚĂ 03 Feb. 2023, 12:33 Liga 2
Campanie de achiziții închisă la Poli Iași: au plecat opt jucători, au fost aduși nouă. Leo Grozavu: ”Eu sunt mulțumit cu ce avem la dispoziție”

Prin aducerea portarului Ionuț Ailenei, de la Sporting Juniorul Vaslui, fost la Dante Botoșani, campania de achiziții din această iarnă a Politehnicii Iași s-a încheiat.

În total, moldovenii au adus nouă jucători, patru dintre aceștia fiind însă tineri, cu șanse minime de titularizare.

Ionuț Ailenei va semna până în vară cu Poli Iași

Ionuț Ailenei (22 de ani) a fost adus de Politehnica Iași pentru a acoperi locul lăsat liber prin plecarea austriacului Tobias Knoflach. Acesta va fi a treia soluție pentru postul de portar, după nord-macedoneanul Risto Jankov și basarabeanul Ianoș Brînză.

Ailenei a și debutat pentru Poli în meciul amical cu Ceahlăul Piatra Neamț (scor 2-0), intrând pe teren în repriza a doua, în locul lui Brînză. Goalkeeperul de 22 de ani aparține de Sporting Juniorul Vaslui, dar în prima parte a sezonului a apărat la Dante Botoșani, în Liga 3.

Tot în aceste zile va semna contractul cu clubul și mijlocașul Alexandru Mogoș (20 de ani), fost la Ripensia Timișoara. Acesta va semna un angajament pe trei sau patru sezoane cu Iașiul.

Antrenorul Leo Grozavu, mulțumit de campania de achiziții

Antrenorul Leo Grozavu s-a declarat mulțumit de campania de achiziții din această iarnă, afirmând că Poli va mai aduce un jucător doar în cazul în care va apărea o soluție foarte bună.

”Din punctul meu de vedere, sunt mulțumit cu ce avem în momentul de față la nivel de lot, dar asta nu înseamnă că dacă mai apare vreo oportunitate, vreun jucător care poate să ridice nivelul lotului, nu putem să-i facem loc. Dar în momentul de față eu sunt mulțumit cu ce avem la dispoziție”, a precizat antrenorul Leo Grozavu.

Achizițiile făcute de Poli Iași în această iarnă:

1. Ionuț Ailenei (portar, 22 de ani, împrumut de la Sporting Juniorul Vaslui)
2. Matija Katanec (fundaș central croat, 32 de ani, fost la Varazdin)
3. Alexandru Musi (mijlocaș ofensiv, 18 ani, împrumut de la FCSB)
4. Robert Ion (mijlocaș ofensiv, 22 de ani, fost la Farul Constanța)
5. Cătălin Itu (mijlocaș central, 23 de ani, împrumut de la CFR Cluj, cu opțiune de transfer definitiv)
6. Alexandru Mogoș (mijlocaș central, 20 de ani, fost la Ripensia Timișoara)
7. Alexandru Gău (mijlocaș stânga, 19 ani, Viitorul Darabani)
8. Jakub Vojtus (atacant, 29 de ani, fost la Rapid București)
9. Andrei Istratie (atacant, 19 ani, Jiul Petroșani)

Opt plecări de la Poli Iași în pauza competițională

Poli a adus nouă jucători, în schimb a renunțat la alții opt, dintre care cinci străini.

Antrenorul Leo Grozavu s-a ținut de cuvânt și a renunțat astfel la mai mulți străini fără statut de titulari. După ce ucraineanul Plokhotnyuk a plecat încă din luna decembrie, în ianuarie au fost oficializate despărțirile de olandezul Mensah, argentinianul Del Priore, austriacul Knoflach, iar polonezul Tomczyl își caută și el echipă.

Pe lângă cei cinci, Leo Grozavu a renunțat la alți trei tineri, Anton, Cracea și Bujor.

Jucătorii de care Poli s-a despărțit în această iarnă: Mykhaylo Plokhotnyuk, Paul Fosu-Mensah, Nicolas Del Priore, Tobias Knoflach (contracte reziliate), Pawel Tomczyk (pus pe liber, își caută echipă), Alexandru Anton (împrumut la Ceahlăul), Octavian Cracea (revenit la Sporting Juniorul Vaslui), Denis Bujor (întors la Farul și împrumutat la Unirea Slobozia).

Foto: Politehnica Iași

 

Narcis POHOAȚĂ 03 Feb. 2023, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă