Noi mișcări de trupe la Poli Iași. Încă două plecări de la echipă și tinerii care l-au împresionat pe Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 15 Jan. 2023, 16:49 Liga 2
Noi mișcări de trupe la Poli Iași. Încă două plecări de la echipă și tinerii care l-au împresionat pe Leo Grozavu

Politehnica Iași a disputat, sâmbătă, un meci amical în familie, în care au evoluat în special jucătorii tineri și cei veniți în probe. În urma acestui meci-test, antrenorul Leo Grozavu a luat o decizie finală în privința mai multor tineri pe care i-a avut în probe în ultima perioadă.

A renunțat la majoritatea jucătorilor pe care i-a testat, dar și la doi tineri din vechea gardă, în schimb a decis să-i mai țină la pregătire pe Alexandru Gău și Bogdan Istrătie.

Gău și Istrătie mai rămân la pregătire cu Poli Iași

În meciul-școală disputat sâmbătă pe terenul sintetic din Copou, Leo Grozavu i-a trimis pe teren pe jucătorii tineri, iar cei care nu au evoluat au făcut un antrenament separat.

Antrenorul a urmărit mai mulți jucători la lucru, iar la final a decis să-i mai țină la pregătire pe doi dintre aceștia, Alexandru Gău (Viitorul Darabani) și Bogdan Istrătie (Jiul Petroșani).

Cei doi l-au impresionat pe Grozavu și ar putea fi legitimați în zilele următoare. Cum șansele de a prinde echipa mare sunt însă minime, cel mai probabil cei doi vor fi împrumutați în cazul în care vor semna cu Poli.

La portarii Paul Cosma (Șimleu Silvaniei) și Denis Ciofu (Știința Miroslava) s-a renunțat, iar jucătorii împrumutați în prima parte a campionatului vor merge la alte formații. Dragoș Ungurenașu și Darius Deac trec de la Rapid Brodoc la Știința Miroslava, iar Alexandru Azoiței va lăsa Miroslava pentru a juca la Brodoc.

Ungurenașu și Deac vor continua pregătirea cu Poli Iași până pe 23 ianuarie, data la care Știința va relua antrenamentele.

Bujor și Anton au plecat din Copou

După amicalul de sâmbătă, antrenorul Leo Grozavu a decis să renunțe și la alți doi jucători pe care Poli i-a adus în vară, sub formă de împrumut.

Denis Bujor va reveni la Farul Constanța, iar Alexandru Anton face cale întoarsă la Ceahlăul Piatra Neamț, în Liga a 3-a, echipă de la care a venit în Copou.

De asemenea, Octavian Cracea ar putea părăsi și el Iașiul dacă i se va găsi o echipă pentru a fi împrumutat.

  • Denis Bujor a fost utilizat în prima parte a sezonului în 13 din cele 16 meciuri din Liga 2, acumulând pe teren 496 de minute. Anton a fost folosit în 8 partide și a strâns 468 minute. Crancea nu a fost utilizat deloc în campionat.
  • Anton Karachanakov, Torino Hunte, Mykhaylo Plokhotnyuk și Nicolas Del Priore sunt alți jucători de care Poli Iași s-a despărțit de la numirea lui Leo Grozavu.

Echipele care au evoluat în amicalul în familie:

Poli I: Cosma – Martac, Paul Mensah, Ciaun, Finica – Fărcaș, Buterchi – Ant. Dumitru, Hrib, Istrătie – D. Deac.

Poli II: Ciofu – Kouadio, Ungurenașu, Azoiței, Ștefanovici – Gău, Fr. Cristea – Anton, Rob. Ion, Musi – Tomczyk (Niamțu 46).

Hrib a marcat unicul gol al meciului, în prima repriză.

Jucătorii care nu au evoluat în acest meci, Jankovic, Brînză, Plămadă, Lică, Tincu, Katanec, Vașvari, Telcean, Roman, Hlistei, Harisson și Marchioni, au făcut antrenament separat.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/despartirea-de-tobias-knoflach-este-iminenta-croatul-katanec-mai-are-de-trecut-doar-testele-medicale-la-poli-iasi-situatia-lui-fosu-mensah-si-tomczyk-19257869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-politehnicii-iasi-au-trecut-cu-bine-de-testele-fizice-au-fost-responsabili-fotbalistul-numit-usain-bolt-dupa-ce-a-dat-testul-yo-yo-19257775

https://liga2.prosport.ro/liga-3/franck-tchassem-a-ratat-transferul-la-poli-iasi-dupa-ce-nu-l-a-convins-pe-leo-grozavu-dar-nu-continua-nici-cu-stiinta-miroslava-africanul-merge-la-alta-echipa-din-liga-3-19257721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/suporterul-politehnicii-iasi-a-castigat-meciul-vietii-paul-tanase-dupa-ce-a-fost-operat-cu-succes-medicii-mi-au-spus-ca-incep-o-viata-normala-mesajul-emotionant-transmis-celor-ca-19257504

Narcis POHOAȚĂ 15 Jan. 2023, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă