Calvarul de la ”U” Cluj, aproape să se termine. Jucătorii se simt bine și se pot întoarce la antrenamente în câteva zile

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2020, 14:56 Liga 2
Calvarul de la ”U” Cluj, aproape să se termine. Jucătorii se simt bine și se pot întoarce la antrenamente în câteva zile

Universitatea Cluj a fost grav lovită de COVID-19, după ce zeci de jucători au fost testați pozitiv. Ardelenii au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că toți cei în cauză nu au probleme și se află în acest moment în izolare la domiciliu. Dat fiind faptul că simptomele au fost ușor suportabile, fotbaliștii, dar și câțiva oameni din cadrul clubului care au contractat la rândul lor virusul, au petrecut/ petrec cele 14 zile acasă.

”U” Cluj: ”Colaborăm îndeaproape cu Direcția de Sănătate Publică Cluj”

În această perioadă, Universitatea Cluj colaborează periodic cu Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru ca cei pozitivi să fie siguri că au scăpat de COVID-19, urmând să facă teste la finalul celor două săptămâni de izolare.

FC Universitatea Cluj anunță că jucătorii și membrii staff-ului tehnic auxiliar depistați pozitiv cu SARS-CoV-19 au dezvoltat o formă ușoară și au prezentat doar simptome minore, nefiind necesară internarea. Aceștia au urmat, în izolare, tratamentul recomandat de medici, iar starea lor de sănătate este una bună.

Jucătorii si membrii staff-ului auxiliar depistati pozitiv, ca de altfel și ceilalți sportivi și angajați ai clubului, sunt monitorizați permanent de echipa medicală a clubului, în colaborare cu medici infecționiști.

Pentru reintegrarea lor în programul competițional, la finalul celor 14 zile de izolare, FC Universitatea Cluj colaborează îndeaproape cu Directia de Sănătate Publică Cluj, conform reglementărilor în vigoare și a protocolului dintre FRF si Ministerul Sănătății.

Clubul le mulțumește medicilor clujeni pentru profesionalismul și pasiunea cu care iși fac datoria, dar și suporterilor, pe care i-am simțit aproape în toată această perioadă complicată.

Ne dorim să revenim cât mai repede pe teren si să ne bucurăm împreună de fotbal.

Până atunci, vă rugăm să aveți grijă de voi, să purtați mască și să respectați toate măsurile de protecție”, se arată în comunicatul emis de FC Universitatea Cluj.

”U” Cluj nu a mai jucat din 26 octombrie, cu CS Mioveni 

”U” Cluj a trecut prin momente delicate din cauza coronavirusului și semnala la un moment peste 20 de cazuri pozitive în cadrul echipei. După partida cu Rapid, apoi trupa din Ardeal a obținut amânarea întâlnirii cu Farul Constanța, din etapa a 11-a a Ligii 2, stabilită inițial să aibă loc pentru ziua de marți, 10 noiembrie, de la ora 19:30, pe Cluj Arena.

Cu majoritatea jucătorilor și membrilor staffului tehnic izolați din cauza faptului că au ieșit pozitivi la COVID-19 și cu foarte puțini fotbaliști rămași apți, ”U” Cluj s-a văzut în imposibilitatea de a juca în campionatul Ligii 2.

Acum, Universitatea Cluj are posibilitatea să joace primul meci, după mai bine de două săptămâni de pauză. Ultima partidă a avut loc pe 26 octombrie, cu CS Mioveni, în deplasare, în care s-a impus cu 1-0. ”Studenții” au următorul duel în Liga 2, sâmbătă, de la 14:30, cu CSM Reșița, în deplasare.

”U” Cluj, la cinci puncte de liderul Ligii a 2-a

Universitatea Cluj e pe locul 6 în Liga 2. După nouă meciuri jucate, ardelenii au acumulat 17 puncte, cu trei mai puțin decât locul 3, ASU Poli, 20 puncte în 11 partide, și cu cinci mai puțin decât liderul U Craiova 1948 SA, 22 de puncte în 10 meciuri.

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-florescu-a-facut-lumina-cu-privire-la-situatia-sa-de-la-u-cluj-mi-s-a-transmis-ca-nu-mai-sunt-in-vederile-lor-ca-urmeaza-o-reconstructie-dupa-doar-cateva-19156878

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/u-cluj-merge-la-husi-pentru-meciul-din-16-imile-cupei-romaniei-gabriel-tamas-e-incantat-e-o-zona-viticola-foarte-buna-nu-de-ce-se-bucura-fundasul-ca-echipa-sa-v-19156822

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/tragerea-la-sorti-a-meciurilor-16-imilor-cupei-romaniei-are-loc-astazi-de-la-ora-1530-in-aceasta-faza-a-competitiei-sunt-16-echipe-din-liga-1-12-din-liga-2-si-4-din-liga-3-19156771

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2020, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă