Călin Cojocaru, spectaculos înainte de jocul de debut cu Argeș: ”Sunt favoriți, dar vom fi prezenți și noi pe stadion, și nu să ne uităm la meci, ci să le dăm o replică cât mai bună.” Viitorul Pandurii a legitimat un portar căruia i-a dat șapte goluri la ultima întâlnire!

Marius ANGHEL 04 Aug. 2023, 19:02 Liga 2
Călin Cojocaru, spectaculos înainte de jocul de debut cu Argeș: ”Sunt favoriți, dar vom fi prezenți și noi pe stadion, și nu să ne uităm la meci, ci să le dăm o replică cât mai bună.” Viitorul Pandurii a legitimat un portar căruia i-a dat șapte goluri la ultima întâlnire!

Viitorul Pandurii Târgu Jiu începe noul sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, cu un meci pe teren propriu, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, cu toate că în această vară echipa a fost aproape de o mutare la Drobeta Turnu Severin.

Sâmbătă, de la ora 11:00, singura echipa din Târgu Jiu rămasă la nivel național, al primelor trei ligi, va primi vizita retrogradatei din SuperLigă Campionii FC Argeș, una dintre favoritele la promovare.

Călin Cojocaru vede Argeșul favorit în meciul contra echipei sale, Viitorul Pandurii

Atât Viitorul Pandurii, cât și Campionii FC Argeș au schimbat major în lot în această vară, însă trupa din Pitești a avut o campanie de achiziții mult mai importantă. Din acest motiv, alb-violeții pornesc ca favoriți în acest joc din prima etapă a Ligii 2. E de această părere inclusiv Călin Cojocaru, antrenorul formației gazdă.

”E normal acest lucru. Ei coboară din SuperLigă și au menținut foarte mulți jucători din lotul acela (n.r. – Complet greșit ceea ce spune. Au rămas foarte puțin, drept dovadă că achizițiileau ajuns până acum la un număr de 18). Au un antrenor foarte bun, un buget pentru promovare, din ce am înțeles, și e clar că pornesc cu prima șansă. Cu siguranță, vom fi prezenți și noi pe stadion, la ora 11:00, și nu să ne uităm la meci, ci să le dăm o replică cât mai bună. Am încredere în băieții mei și vom fi montați sută la sută pentru acest meci. Nu ne temem deloc de FC Argeș, așteptăm cu încredere meciul și o să dăm totul pe teren”, a declarat Călin Cojocaru în cadrul emisiunii Sportul Gorjean de la Accent TV, unde a fost invitat zilele trecute.

Obiectivul lui Cojocaru în noul sezon: meci cu meci, punct cu punct!

Dacă despre motivele pentru care Viitorul Pandurii s-a mutat la Drobeta Turnu Severin pentru ultimele jocuri amicale, vorbindu-se chiar de o mutare acolo și cu jocurile oficiale, Călin Cojocaru nu a dorit să ”dezvolte”, spunând doar că echipa sa este singura rămasă din Târgu Jiu în Liga 2 și că merită mai mult respect și susținere pe plan local, nici obiectivul pe care îl are impus clubul în noul sezon nu a fost un subiect pe care antrenorul să-l comunice public.

S-a rezumat la un clișeu. ”Trebuie să fiu realist, să luăm meciurile în parte și să nu ne hazardăm să dăm un pronostic în ceea ce privește obiectivul pentru acest sezon. Cel mai bine este să ne focusăm pe fiecare meci, să câștigăm cele trei puncte și vedem la final unde suntem”, a spus Cojocaru, care a preluat Viitorul Pandurii în ianuarie 2023 și care în Liga 2 a mai antrenat-o doar pe Pandurii Târgu Jiu, în sezonul retrogradării.

Dragoș Lupescu, a 10-a achiziție din această vară a echipei din Târgu Jiu

Cu două zile înainte de primul joc oficial din noul sezon, Viitorul Pandurii a mai prezentat o achiziție perfectată în această vară, a zecea.

Este vorba despre portarul Dragoș Lupescu (24 de ani), care în sezonul trecut a fost la divizionarele secunde Progresul Spartac și Unirea Constanța, ambele retrogradate sportiv, dar doar pentru a doua a jucat în trei meciuri. Unul a fost chiar la Târgu Jiu, unde echipa sa a cedat cu scorul de 2-7.

”Bine ai venit, Dragoș Lupescu!
Echipa noastră a realizat încă o achiziție înaintea startului de campionat. Dragoș este un portar în vârstă de 23 de ani, format la academia celor de la FCSB, care are experiență și în fotbalul italian, evoluând în „cizmă” pentru Fiorenzola și Nibbiano e Valtidone, în Serie D.
În România, acesta a mai jucat pentru Progresul Spartac, alături de care a promovat la finele sezonului 2021-2022 în Liga 2, și pentru Unirea Constanța.
Îți urăm multă baftă la Târgu Jiu, Dragoș!”, a transmis Viitorul Pandurii.

Călin Cojocaru, despre schimbările din lot și ce jucător își mai dorește

În această vară, Viitorul Pandurii i-a mai prezentat oficial ca achiziții pe David Savu (CS Dinamo), Onni Tiihonen (Poli Timișoara), Claudiu Moisie (Campionii FC Argeș), Davide Jozic (KNK Fuzinar – Slovenia), Patrick Andreaș (Ripensia), Dragoș Popa (U Craiova), Marian Cristea (CSȘ Craiova), Ianis Mihart (Metaloglobus) și Arian Mrsulja (OFK Vrsac – liga secundă din Serbia).

”La sfârșitul campionatului trecut li s-a încheiat contractele mai multor jucători pe care i-am avut în lot. Normal și firesc era să construim altă echipă, să facem un lot competitiv. Pentru asta, stafful tehnic și stafful administrativ au muncit foarte mult și cred eu și sunt sigur că am făcut un lot bun, cu jucători tineri, cu dorință de muncă și de afirmare”, a spus Cojocaru despre schimbările din lot.

Antrenorul a enumerat doar trei jucători menținuți din lotul vechi, pe Denis Brînzan, Charles Acolatse și Adelin Pîrcălabu, și a spus că aceștia sunt un ”bonus”.

Cojocaru își mai dorește cel puțin un atacant, dar unul care să aibă experiență și să fie un marcator. ”Pot să spun că îmi mai doresc un atacant și lucrăm la acest aspect. Sper să vină cât mai repede. Avem atacanți în lot, dar sunt jucători tineri, lipsiți de experiență la nivelul ăsta, al Ligii a 2-a. Avem nevoie de un marcator, cu experiență. Nu doar noi căutăm, toată lumea caută, fiindcă sunt foarte rari la momentul ăsta jucători de calitate care să și marcheze mult”, a declarat Călin Cojocaru la Accent TV.

Ediția Sportul Gorjean de la Accent TV cu Călin Cojocaru invitat:

https://www.youtube.com/watch?v=jHGzxrH459s

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-cu-gandul-la-victorie-inaintea-duelului-cu-viitorul-pandurii-alexandru-pelici-a-analizat-partida-cu-gorjenii-sunt-o-echipa-agresiva-periculoasa-pe-tranzitie-19278771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-phoenix-buzias-19278520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

Marius ANGHEL 04 Aug. 2023, 19:02 Liga 2
Pe aceeași temă