CALCULE | UTA a pierdut șansa de a promova matematic la finalul meciului cu Rapid, însă o poate face tot în această etapă, în funcție de rezultatele de la Turnu Măgurele și Ploiești. Laszlo Balint nu s-ar bucura: ”Nu aș putea să sărbătoresc.” Când s-ar putea disputa cele trei partide ale rundei a 5-a a play-off-ului

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 19:53 Liga 2
CALCULE | UTA a pierdut șansa de a promova matematic la finalul meciului cu Rapid, însă o poate face tot în această etapă, în funcție de rezultatele de la Turnu Măgurele și Ploiești. Laszlo Balint nu s-ar bucura: ”Nu aș putea să sărbătoresc.” Când s-ar putea disputa cele trei partide ale rundei a 5-a a play-off-ului

UTA a ratat șansa de a promova matematic în Liga 1 cu ocazia meciului cu Rapid, din care avea nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate și pe care l-a încheiat cu o înfrângere, scor 1-2, după ce a primit gol în minutul 78. Accederea în elită după o pauză de 12 ani s-ar putea realiza însă în această etapă a 4-a a play-off-ului Ligii 2, marți seară, prin jocul rezultatelor. ”Bătrâna Doamnă” a irosit însă ocazia de a-și face fanii fericiți chiar cu ocazia ultimul joc desfășurat pe teren propriu, iar acest lucru i-a atras apostrofări din partea suporterilor care au uitat, totuși, că echipa e pe locul 1.

În ciuda înfrângerii cu Rapid și a rezultatelor dezastroase obținute pe teren propriu în cele trei jocuri desfășurate în play-off (2-3 cu Turris Oltul, 1-1 cu Petrolul și 1-2 cu Rapid), de altfel un avantaj pentru primele trei clasate la startul acestui mini-turneu de promovare, UTA păstrează prima șansă la accederea în Liga 1 fiindcă nici contracandidatele nu s-au descurcat mai bine. Mai mult, marți seară ar putea chiar promova matematic în prima ligă, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, tocmai prin jocul rezultatelor adversarelor.

Egalul între Turris Oltul și CS Mioveni trimite UTA automat în Liga 1

În ultimele două jocuri ale etapei a 4-a, programate marți, se întâlnesc Turris Oltul și CS Mioveni (ora 17:00, la Turnu Măgurele), respectiv Petrolul și Campionii FC Argeș (ora 19:00, la Ploiești). În funcție de ce rezultate se înregistrează în aceste meciuri, UTA poate promova matematic sau trebuie să mai aștepte și ultima rundă.

În partida de la Turnu Măgurele, UTA ar fi avantajată dacă Turris Oltul și CS Mioveni ar remiza, lucru care i-ar aduce automat promovarea matematică. Chiar dacă trupa lui Erik Lincar s-ar afla la final la egalitate cu ”Bătrâna Doamnă”, aceasta din urmă ar fi avantajată de faptul că nu a pornit play-off-ul cu rotunjire de puncte, ceea ce în cazul Turrisului s-a întâmplat.

Ori UTA ar avantajată dacă teleormănenii ar câștiga, însă doar în situația în care Argeșul nu ar obține trei puncte la Ploiești, fiindcă în ultima rundă arădenii merg la Pitești și în cazul unei înfrângeri ar putea pica pe locul 3. ”Campionii” nu au beneficiat de rotunjire, astfel că va conta rezultatul direct.

UTA vrea o victorie a Petrolului sau o remiză în meciul ”lupilor” cu Argeșul

În partida de pe ”Ilie Oană”, UTA ține pumnii Petrolului, pentru ca ploieștenii să câștige, ori rezultatul să fie unul de egalitate.

Chiar cu două victorii în ultimele două etape, Petrolul nu mai poate ajunge UTA din urmă. Situația cu Argeșul e descrisă mai sus. Până să ajungă la un meci decisiv cu arădenii, trupa lui Ionuț Badea ar avea nevoie neapărat de un succes la Ploiești.

Laszlo Balint: ”Eu nu aș putea să sărbătoresc, știind că nu am făcut ceea ce depindea de noi”

Antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, nu vrea însă ca echipa sa să beneficieze din nou de rezultatul adversarelor, ci vrea ca promovarea matematică să fie obținută pe teren, adică în ultimul meci al play-off-ului, la Pitești.

”Eu nu aș putea să sărbătoresc, știind că nu am făcut ceea ce depindea de noi. Nu știu, dacă vrea cineva să sărbătorească, să sărbătorească, eu sunt altfel. Trebuia să atingem niște lucruri… Cu toate că noi am ajuns pe primul loc și să avem o anumită diferență de puncte care ne conferă un ușor confort. Ideea este că trebuie să ne schimbăm mentalitatea și, din nou, atitudinea și să facem pași către punctele care ne sunt la îndemână, până la urmă”, a spus, citat de Sport Arad, Balint la finalul jocului cu Rapid.

Balint susține că nu ar vrea ca UTA să promoveze matematic pe baza rezultatelor indirecte, după ce echipa sa a pierdut acasă cu Rapid și a ratat această șansă pe teren.

Meciurile din etapa a 5-a, programate duminică, de la ora 18:30

Cât privește programul ultimei etape a play-off-ului Ligii 2, acesta încă nu a fost stabilit în mod oficial, fiindcă se așteaptă rezultatele meciurilor de marți seară. Orice s-ar întâmpla însă, cele trei partide ale rundei a 5-a vor putea produce schimbări importante în clasament, astfel că se vor desfășura, mai mult ca sigur, în aceeași zi, la aceeași oră.

Televiziunile deținătoare de drepturi în Liga 2 și FRF au ajuns deja la un acord pentru ca cele trei meciuri din etapa a 5-a să se joace duminică, 2 august, de la ora 18:30. Este vorba despre: CS Mioveni – Petrolul Ploiești, Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș – UTA.

Această informație privind ziua și ora celor trei partide a fost anunțată pe pagina de socializare și de Rapid.


Clasamentul actual al play-off-ului Ligii 2:

  1. UTA Arad 4 1 1 2 7-7 (0) 29 pct.
  2. Turris Oltul Turnu Măgurele 3 1 2 0 4-3 (1) 25*
  3. Rapid 4 1 2 1 3-3 (0) 24*
  4. CS Mioveni 3 1 1 1 3-4 (-1) 24*
  5. Campionii FC Argeş 3 1 1 1 4-4 (0) 23
  6. Petrolul Ploieşti 3 0 3 0 1-1 (0) 22

*echipele au beneficiat de o rotunjire în plus cu 0,5, la startul play-off-ului
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.


Program complet și rezultate play-off Liga 2:

Etapa 1

3 iulie, ora 17:00 / Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș 0-0
7 iulie, ora 20:00 / CS Mioveni – Rapid 0-0
15 iulie, ora 18:30 (reprogramat) / UTA Arad – Petrolul Ploiești 1-1
Romario Rus 49′ – penalty / Gabriel Deac 23′

Etapa 2

9 iulie, ora 17:30 / UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele 3-4
Romario Moise 3′, Valentin Buhăcianu 31′, Cristian Bustea 58′ / Dragoș Tescan 21′, Silviu Pană 45′, Albert Voinea 54′ – penalty, Florian Haită 89′
11 iulie, ora 20:15 / Petrolul Ploiești – Rapid 0-0
24 iulie, ora 19:30 (reprogramat) / Campionii FC Argeș – CS Mioveni 2-3
Ionuț Năstăsie 32′, Nini Popescu 40′ / Cătălin Alexe 11′, Ionuț Rădescu 68′, Marian Anghelina 89

Etapa 3

20 iulie, ora 17:30 / CS Mioveni – UTA Arad 0-2
Octavian Ursu 4′, Ciprian Rus 86′ – penalty
21 iulie, ora 18:30 / Rapid – Campionii FC Argeș 1-2
Marian Drăghiceanu 85′ / Daniel Șerbănică 56′, Ionuț Șerban 90+1
21 iulie, ora 21:00 / Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești 0-0

Etapa 4

26 iulie, ora 17:00 / UTA Arad – Rapid 1-2
David Miculescu 38′ / Facundo Mallo 57′, 78′
28 iulie, ora 17:00 / Turris Oltul Turnu Măgurele – CS Mioveni
28 iulie, ora 19:00 / Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș

Etapa 5

2 august, ora 18:30 / CS Mioveni – Petrolul Ploiești
2 august, ora 18:30 / Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele
2 august, ora 18:30/ Campionii FC Argeș – UTA Arad

Barajul de promovare/menținere în Liga 1 e programat în datele de 9 și 12 august, însă ar putea fi din nou reprogramat, după ce play-out-ul Ligii 1 are din nou de suferit din cauza unor noi rezultate pozitive de COVID-19 la Dinamo.

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 19:53 Liga 2
Pe aceeași temă