Noi probleme la Dinamo. Șase jucători au fost depistați cu COVID-19. Și echipele din Liga 2 sunt afectate. Justin Ștefan: ”Data barajului va fi și ea modificată”

Noi probleme la Dinamo. Șase jucători au fost depistați cu COVID-19. Și echipele din Liga 2 sunt afectate. Justin Ștefan: ”Data barajului va fi și ea modificată”

Dinamo tremură serios pentru evitarea retrogradării și, pe lângă asta, mai primește o lovitură! Șase jucători ai clubului bucureștean au fost depistați cu coronavirus, iar partida restantă cu Chindia, programată pentru astăzi, de la ora 19:00, va fi din nou amânată. Modificarea încă o dată a programului play-out-ului Ligii 1 dă peste cap inclusiv barajul pentru promovare/menținere în Liga 1.

Justin Ștefan, despre noile cazuri de COCID-19 de la Dinamo: ”Va avea un impact destul de mare asupra programului play-out-ului”

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), organizatoarea Ligii 1, va lua o decizie în cursul zilei de azi asupra situației create la Dinamo și a reprogramării partidelor pentru finalul play-out-ului. Secretarul general Justin Ștefan spune că inclusiv datele de desfășurare ale celor două meciuri ale barajului vor suferi din nou modificări, după ce și săptămâna trecută fuseseră schimbate.

Fotbaliștii lui Dinamo se vor retesta. Va începe o anchetă epidemiologică, foarte probabil. Dacă rezultatele se vor confirma și la testele următoare, vom stabili exact ce se întâmplă. Este clar că acest caz va avea un impact destul de mare asupra programului din zona de play-out, pentru că nu prea sunt date libere.

În această situație, data barajului va fi și ea modificată. Așteptăm să vedem rezultatele testelor și mergem mai departe. Există precedentul de la Petrolul, suntem pregătiți pentru orice situație”, a declarat Justin Ștefan pentru ProSport.

Șase jucători ai lui Dinamo, depistați pozitiv cu noul coronavirus

Jucătorii lui Dinamo și-au făcut testul pentru COVID-19 în urmă cu două zile, iar azi au primit rezultatele. Valentin Lazăr, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Filip Mrzljak, Ștefan Fara (portar, 18 ani) și Alexandru Răuță sunt cei șase jucători depistați pozitiv cu COVID-19. Partida de joi ar fi reprezentat debutul lui Gigi Mulțescu într-o nouă aventură la Dinamo, aflată acum pe loc retrogradabil în play-out-ul Ligii 1.

Dinamo are două restanțe fiindcă la începutul play-out-ului magazionerul clubului a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

La începutul lunii iulie, Petrolul a avut șapte cazuri de COVID-19, printre care șase jucători. Aceștia au intrat în izolare și au ratat primele două meciuri din play-off, cu Rapid și UTA.

Dinamo ocupă penultimul loc în play-out-ul Ligii 1, 7, cu 21 de puncte și două meciuri mai puțin disputate față de primele două echipe din fața sa, Academica Clinceni (26 puncte), respectiv Poli Iași (22 puncte). Dinamo și-a schimbat din nou antrenorul, numindu-l pe Gheorghe Mulțescu în locul lui Adrian Mihalcea.

Datele de desfășurare a meciurilor de baraj fuseseră modificate săptămâna trecută. Se va discuta din nou despre un baraj într-o singură manșă

În urmă cu o săptămână, Federația Română de Fotbal stabilea noi date de desfășurare a meciurilor de baraj pentru promovarea/menținerea în Liga 1, după ce programul play-out-ului Ligii 1 a suferit modificări din cauza jocurilor amânate ale celor de la Dinamo.

Pentru ultimul loc în noua ediție a Ligii 1, 2020/2021, se stabilise că cele două echipe participante la acest baraj nu vor mai juca în datele de 5, respectiv 9 august, ci în datele de 9, respectiv 12 august.

În urma discuțiilor dintre FRF, care voia un baraj într-o singură manșă, și LPF, care voia păstrarea regulii cu manșă dublă, cei care au avut câștig de cauză au fost cei din urmă, adică organizatorii Ligii 1. Baraj pentru promovarea/menținerea în Liga 1 a rămas în dublă manșă.

Acum, cu noile cazuri de COVID-19 de la Dinamo și cu o nouă amânare a cel puțin a unui meci, play-out-ul Ligii 1 va fi împins și mai mult în luna august, astfel că nici datele barajului nu vor mai rămâne la fel și vor trebui schimbare din nou. Probabil va apărea din nou discuția cu disputarea unui singur meci de baraj, așa cum vrea FRF și cluburile din Liga 2, nu în dublă manșă, fiindcă nu vor mai fi date disponibile în august, deoarece noul sezon a fost programat să înceapă în a doua jumătate a lunii respective.

Rezultatele înregistrate până acum la baraje de promovare/menținere în Liga 1

În precedentele patru baraje de promovare/menținere în Liga 1, până acum au avut câștig de cauză doar echipele din prima ligă:

sezon 2015-2016: FC Voluntari – UTA Bătrâna Doamnă 3-0
UTA Bătrâna Doamnă – FC Voluntari 1-0
sezon 2016-2017: ACS Poli Timișoara – UTA Bătrâna Doamnă 2-1
UTA Bătrâna Doamnă – ACS Poli Timișoara 1-3
sezon 2017-2018: FC Voluntari – Chindia Târgoviște 1-0
Chindia Târgoviște – FC Voluntari 1-0 (0-0 după prelungiri, 0-3 la loviturile de departajare)
sezon 2018-2019: Universitatea Cluj – FC Hermannstadt 0-2
FC Hermannstadt – Universitatea Cluj 0-1

* UTA (de două ori), Chindia și ”U” Cluj au fost reprezentantele Ligii 2.

Pe aceeași temă