Un fost dinamovist, cea mai nouă achiziție a Rapidului! „Sunt aici pentru a-i face fericiți pe minunații suporteri”

La o săptămână după ce a început pregătirea sezonului de Liga 2, Rapid a bifat al șaselea transfer pentru campionatul următor. Luni, 24 mai, echipa antrenată de Daniel Pancu a semnat pentru un an cu fundașul uruguayan Facundo Mallo Blanco (24 de ani), ultima dată jucător la Dinamo.

Mallo, care în țara sa natală a jucat pentru Liverpool și Torque, în prima ligă, a fost achiziționat de Dinamo în primăvara acestui an, însă a fost utilizat în doar trei meciuri, totalizând 203 minute jucate pentru „câini”. Impresariat de Florin Manea, la fel ca argentinianul Matias Roun apropiat al Rapidului, fundașul a semnat acum cu alb-vișiniii.

„Sunt foarte fericit să ajung la Rapid. Este un club mare, cunoscut în lume, care a avut performanțe în Europa, și sunt sigur că putem să revenim în fruntea fotbalului românesc. Sunt aici pentru a pune umărul la obiectivul de a ajunge în Liga 1 și să fac tot posibilul pentru a-i face fericiți pe minunații suporteri ai Rapidului”, a spus Mallo, potrivit fcrapid.ro.

„Rapid își întărește defensiva prin transferul unui fundaș uruguayan ce a evoluat pentru naționala U20 a țării sale.
Facundo Mallo (24 de ani) este un fundaș central, născut la Montevideo, unde și-a început și activitatea în fotbalul mare, în 2014, la Liverpool Montevideo, formație cu care a câștigat liga secundă uruguayană, fiind remarcat de către antrenorul naționalei U20.
După trei ani petrecuți la formația din Montevideo, Mallo s-a transferat la Torque, unde a fost coleg cu argentinianul Matias Roskopf, noul atacant al Rapidului, reușind să înscrie două goluri, în 26 de meciuri jucate în prima ligă uruguayană, în 2018.
În primăvară, Facundo Mallo Blanco a semnat cu Dinamo București, pentru care a evoluat în trei meciuri, toate câștigate de „câini”, fără gol primit.
Venit prin intermediul lui Florin Manea, Mallo va juca în tricoul alb-vișiniu pentru următorul sezon, alăturându-se unei linii de fundași centrali din care mai fac parte Alex Iacob, Bogdan Manole, Alex Catrici și Adrian Neacșu”
, sună comunicatul prin care Rapid îl prezintă pe Facundo Mallo.

La capitolul achiziții pentru noul sezon, Rapid a mai semnat până acum cu mijlocașul George Tudoran (23 de ani), achiziționat încă din iarnă, cu atacanții Matias Roskopf (21 de ani) și Gabriel Dodoi (20 de ani) și mijlocașii Alexandru Dulca (21 de ani) și Rareș Lazăr (20 de ani).

În plus, dintre jucătorii din lotul care a obținut promovarea, s-a semnat contract nou pe un sezon cu Marian Vlada și Alexandru Iacob, în timp ce Guilherme Fagundes „Robinho”, Adrian Grigore și Alexandru Duriță nu vor mai continua cu giuleștenii.

Pe aceeași temă