Transferul la FC Argeș, considerat un pas în față făcut de Robert Popa: „Sunt conștient că nu aveam cum să apăr acum la Liga 1. Indiferent câte jocuri voi apăra, va fi un bonus”

Portarul vâlcean Robert Popa (16 ani) a semnat pentru trei ani cu FC Argeș, echipă care săptămâna trecută și-a rezolvat situația juridică și va avea drept de promovare în Liga 1 dacă va reuși să termine pe una dintre pozițiile care să-i asigure acest lucru.

Internațional Under 16, Robert Popa este cel mai talentat portar apărut la Vâlcea după Laurențiu Brănescu. După un sezon bun la Flacăra Horezu, unde a fost împrumutat de SCM Râmnicu Vâlcea, ofertele nu au întârziat să apară și de tânărul jucător au fost interesate chiar cluburi de Liga 1.

Robert a preferat să meargă în Trivale, unde va juca la formația care activează în Liga a 2-a și va fi antrenat de Nicolae Dică. Portarul vâlcean a semnat pe 3 ani cu FC Argeș și a debutat vineri pentru piteșteni într-un amical cu Chindia.

„Am avut mai multe oferte, echipe de Liga 1, precum FC Voluntari, U Craiova sau CFR Cluj, dar și Turris Turnu Măgurele. Dar sunt bucuros că am făcut un pas în față și am ajuns la FC Argeș. Sunt conștient că nu aveam cum să apăr acum la Liga 1. Pentru mine, indiferent câte jocuri voi apăra în sezonul viitor la Argeș, va fi un bonus. Concurența este mare, va conta mult și evoluția mea din amicale, dar mă voi lupta pentru titularizare. Sunt sigur că Flacăra Horezu va rămâne o forță în Liga a 3-a”, a anunțat Robert Popa pentru Liga2.ProSport.ro.

Și fostul antrenor al lui Robert de la Horezu, Adrian Popa, mizează pe ascensiunea tânărului portar. „Mă gândeam că ne va fi greu să îl păstrăm, știam că are multe oferte. Robi va ajunge în doi-trei ani să apere la Liga 1. Mă bucur că a făcut un pas înainte, poate să apere fără probleme la Liga a 2-a. Nu are teamă de nimic, deși are doar 16 ani, el dă siguranță apărării, este un portar foarte talentat”, a spus Adrian Popa.

Robert Popa este însă sub contract cu SCM Râmnicu Vâlcea și, conform normelor FRF, clubul care îl transferă trebuie să plătească o grilă de formare a jucătorului, după care mutarea devine oficială.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă