FOTO | FK Csikszereda și-a prezentat achizițiile, noul echipament și gândurile pentru prima participare în Liga 2. „Suntem gata să începem”

Nou-promovata în Liga 2 FK Csikszereda și-a prezentat, vinerea trecută, într-o conferință de presă susținută în limba maghiară, jucătorii pe care i-a achiziționat în această vară, lotul, noul echipament și a vorbit, prin președintele Szondy Zoltan și antrenorul Valentin Suciu, despre planurile pentru noul sezon.

Nouă jucători și-a adus până acum echipa din Miercurea Ciuc, majoritatea fiind străini, în special din Ungaria, țară căreia formația din centrul României îi vorbește limba și de unde primește sprijin financiar. Dintre aceștia, cel mai cunoscut este Carlo Alex Erdei (foto mic, primul din dreapta), un jucător originar din Satu Mare, care are și cetățenie maghiară și care în cariera sa a jucat pentru Pandurii, „U” Cluj, Olimpia, iar ultima dată la Balmazujvaros.

„Suntem gata să începem. Nu am vrut să renunțăm la principiile noastre în perioada transferurilor, dar, în viitor, vom avea 80 la sută jucătorii crescuți de noi. Vom avea, de asemenea, ajutor de la prietenii noștri din Ungaria. Am adus jucători doar în pozițiile problematice”, a spus președintele Szondy Zoltan, care a stabilit ca obiectivul să fie o clasare în prima jumătate a clasamentului.

„În calitate de echipă nou-promovată, va fi dificil să creștem la standardul campionatului. Mă aștept la un ritm de joc mai rapid decât la Liga a 3-a, iar adversarii vor fi mai duri. În cazul transferurilor, am respectat principiul că cei care sosesc sunt mai buni sau sunt cel puțin la același nivel ca ceilalți din cadrul lotului. Aștept cu nerăbdare primul joc, sper să avem meciuri bune și să obținem maximum”, a declarat și antrenorul Valentin Suciu, care a mai antrenat la nivelul Ligii 2, pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu care a reușit promovarea încă din primul an.

Echipament de la o firmă maghiară

Altfel, în sezonul de Liga 2, FK Csikszereda va îmbrăca un echipament nou de joc de la o firmă maghiară, 2Rule.

2Rule este o firmă din Ungaria înființață în 2018 și care produce echipamente de sport. În prezent furnizează kituri pentru mai multe echipe de fotbal din țara vecină, printre acestea aflându-se Csakvari TK, Diosgyori VTK, Puskas Akademia FC, Szombathelyi Haladas și Tiszakecske FC.

Au stabilit prețurile biletelor și abonamentului

Conducerea clubului a decis și prețurile biletelor sau abonamentului pentru noul sezon.

Astfel, un tichet costă 12 sau 5 lei, în funcție ce cele două posibilități de a lua loc în tribunele stadionului Municipal din Miercurea Ciuc. Acestea pot fi achiziționate fie online, de pe site-ul bilete.ro, ori de la stadion, cu o oră înainte de meci. Clubul nu face reduceri pentru copii, studenți sau pensionari.

Un abonament costă 170 de lei. Vechii abonați au întâietate să își facă noi abonamente, acestea putând fi achiziționate de luni până viner, între orele 15:00 – 17:00, de la secretariatul sediului clubului.

Noile achiziții ale echipei din Miercurea Ciuc sunt:

Damir Ljuljanovic (27 ani, portar, Muntenegru, ex OFK Titograd)
Bonifac Csonka (22 ani, fundaș, Ungaria, ex Csakvar, aparține de Academia Puskas)
Akos Fodor (22 ani, fundaș, Ungaria, ex Dorog)
Raul Palmes (23 ani, fundaș, România, ex Honved)
Takacs Martin (20 ani, mijlocaș, Ungaria, ex Videoton II)
Szilard Kalman (22 ani, mijlocaș, Ungaria, orginar din Odorheiu Secuiesc, ex Pecsi MFC)
Carlo Erdei (23 ani, atacant, România/Ungaria, ex Balmazujvaros)
Raul Julia Olivares (23 ani, atacant, Spaniol, ex  CF San Rafael)
Romaric Logon (27 ani, atacant, Anglia, ex AFC Odorheiu Secuiesc)

Logon s-a accidentat și nu a fost prezent la conferința de presă de prezentare.

Lotul FK Csikszereda pentru Liga 2:

portari: Bordás Dániel, Damir Ljuljanovic, Gyenge Szilárd;
fundași: Majzik Adrián, Raul Palmeș, Aszalos Richárd, Mitra Szilárd, Berde István, Slobodan Lalic, Csonka Bonifác, Fodor Ákos, Simó Csongor;
mijlocași: Veres Szilárd, Csürös Attila, Eder Gonzalez, Takács Martin, Soufiane Jebari, Erdei Carlo, Kálmán Szilárd, Magyari Szilárd, Barta Norbert, Corbu Marius, Bara Levente;
atacanți: Bajkó Barna, Hodgyai László, Logon Romaric, Becze Tamás, Raul Juliá Olivares.

Stafful tehnic: Valentin Suciu (antrenor principal), Lucian Nicolau și Keszler Áron (antrenori secunzi), Fekete Károly și Tiberiu Lung (antrenori de portari), Claudiu Cazan (delegat), Bálint Botond și Kósa Zsombor (masori), Gaál Angyal (fizioterapeut);
Director sportiv: Cseke Szilárd;
Președinte: Szondy Zoltán.

Amicalele cu Olimpic Cetate Râșnov și Sepsi II, câștigate amândouă

Apoi, sâmbătă, Csikszereda a jucat un amical la Râșnov, cu echipa locală Olimpic Cetate, pe care a învins-o cu 2-0, cu două goluri marcate în prima repriză, un autogol și reușita lui Adrian Majzik.

A doua zi, duminică, echipa din Miercurea Ciuc s-a deplasat la Sfântu Gheorghe, acolo unde a întâlnit formația secundă a celor de la Sepsi. De aceasta a trecut cu 3-0, cu golurile lui Szilard Mitra și Tamas Becze (două).

FK Csikszereda, prima repriză cu Râșnov: Gyenge – Majzik, Csonka, Berde, Fodor – Csürös, Eder – Juliá, Jebari, Magyari – Becze
FK Csikszereda, a doua repriză cu Râșnov: Bordás – Aszalos, Mitra, Lalic, Simó – Veres, Takács – Bara, Kálmán, Erdei – Hodgyai (Becze)

FK Csikszereda, prima repriză cu Sepsi II: Bordás – Palmes, Berde, Lalic, Simó – Veres, Takács – Barta, Kálmán, Erdei – Magyari
FK Csikszereda, a doua repriză cu Sepsi II: Gyenge (Ljuljanovic 80) – Aszalos, Mitra, Csonka, Fodor – Csürös, Eder – Raúl, Soufiane, Corbu – Becze

Următorul meci amical este programat miercuri, la Odorheiu Secuiesc, cu echipa locală din Liga 3, și sâmbătă, la Tărlungeni, cu CS Afumați, tot din Liga 3.

În această perioadă de pregătire, Csikszereda a mai jucat amicale cu Rapid (0-1), Viitorul (0-2), Chindia Târgoviște (0-2), FC Hermannstadt (0-2) și CS Mioveni (1-3).

Foto: Bíró Boglárka / FK Csikszereda

Pe aceeași temă