„U” Cluj a desfășurat astăzi, 13 ianuarie, primul antrenament din 2020, pe terenul sintetic din incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”. Pe lângă Andrei Mureșan (34 de ani), fundaș adus de la rivala CFR Cluj, sub comanda lui Adrian Falub s-au aflat alte patru noutăți, iar antrenorul își mai dorește două achiziții.
Primul transfer perfectat în acest an de Universitatea a fost Andrei Mureșan. La reunirea au mai fost însă și alți patru jucători care urmează să semneze cu clubul, doi dintre ei, cei mai importanți, fiind anunțați în exclusivitate de Liga2.ro. Fundașul Robert Neciu și mijlocașii Bogdan Barbu, Cătălin Ștefănescu și Dragoș Penescu sunt celelalte achiziții ale clujenilor.
Cine sunt cele cinci achiziții ale Universității:
Andrei Mureșan (34 de ani) e un fundaș format chiar de „U” Cluj și care din 2015 a jucat pentru CFR Cluj. În acest sezon a fost utilizat de Dan Petrescu în doar 7 meciuri în Liga 1. După ce a plecat de la Universitatea a mai evoluat pentru Gloria Bistrița, Kuban Krasnodar (Rusia), Khazar Lankaran (Azerbaijan), Astra, Sheriff Tiraspol (Moldova) și CFR Cluj.
Robert Neciu (21 de ani), fundaș stânga, a fost împrumutat sezonul trecut de Viitorul la Farul, unde a prins 15 meciuri, iar în această primă parte a campionatului Ligii 1 a jucat pentru Chindia în 13 partide. Echipa târgovișteană a renunțat la el în această iarnă.
Bogdan Barbu (27 de ani) este un mijlocaș ofensiv bucureștean crescut de Sportul Studențesc și care a evoluat la Academica Clinceni din vara lui 2017. În sezonul trecut a fost un pilon important în realizarea obiectivului promovării ilfovenilor în Liga 1, iar în acest campionat a fost utilizat, însă, foarte puțin de antrenorul Ilie Poenaru. A evoluat în nouă partide, reușind să marcheze un gol. În cariera sa a mai trecut și pe la FC Voluntari (Liga 2) sau Viitorul Domnești (Liga 3).
Cătălin Ștefănescu (25 de ani), mijlocaș central sau lateral, n-a mai fost dorit de Petrolul și a fost pus pe lista neagră. Oferta primită de la „U” Cluj l-a făcut să se despartă de echipa ploieșteană pentru care a jucat în ultimul an. În acest sezon a fost utilizat în șapte meciuri, în doar trei ca titular. În cariera sa a mai trecut pe la Ceahlăul Piatra Neamț, FC Voluntari și Poli Iași. În 2016 îl cumpăra FCSB de la Ceahlăul, însă n-a apucat să joace la trupa bucureșteană, fiind împrumutat la Voluntari.
Dragoș Penescu (20 de ani, îi împlinește pe 24 februarie) este mijlocaș, e originar din Ploiești, iar la seniori a jucat pentru Sportul Snagov, 23 de minute în urmă cu două sezoane, și FC Botoșani, 15 minute într-un meci din campionatul trecut al Ligii 1. Penescu a fost utilizat de bătoșăneni la echipa secudă, din Liga 3.
Pe lângă aceștia, „U” Cluj a semnat contracte de profesioniști și cu portarul Andrei Gorcea, fundașii Tudor Telcean și Tudor Vomir și atacantul Mihai Forna, care erau utilizați până acum și la echipa U19 a clubului. Gorcea, Telcean și Vomir au mai fost la prima echipă, Telcean chiar fiind utilizat în opt meciuri în acest sezon.
Adrian Falub își mai dorește doi atacanți
La capitolul achiziții, antrenorul Adrian Falub își mai dorește doi atacanți. La reunire a participat și Marius Coman, atacant pe care „U” Cluj l-a împrumutat în prima parte a sezonului la CSM Reșița.
„Noi ne gândim la niște atacanți. Suntem în discuții cu niște jucători și sper să-i transferăm. Fiind vorba de „U” Cluj, am avut foarte mari dificultăți, pentru că toată lumea când se gândește la acest club se gândește la un sac de bani și nu e realist lucrul acesta”, a comentat Falub, care spune că din actualul lot nu mai pleacă nimeni. Totuși, e posibilă despărțirea de fundașul Kay, care nu mai este dorit și se așteaptă un răspuns din partea sa la cele trei variante care i-au fost propuse.
„Cu siguranță, să vorbești de promovare e nerealist acum. Obiectivul clubului e să rămânem în Liga 2 și să formăm o echipă pentru anul viitor. Ă‚sta este cel mai important lucru astăzi. Sigur că ne interesează foarte mult rezultatul. Suntem un club care nu ne permitem să jucăm și să spunem că nu contează dacă pierdem sau câștigăm astăzi. Va trebui să câștigăm cât mai multe meciuri posibile, dar cu gândul că anul viitor va trebui să promovăm”, a spus Adrian Falub cu referire la obiectivul echipei.
Altfel, Falub și-a completat stafful tehnic cu Marius Suller și doctorul Marius Vălean.
Lotul prezent la reunire:
portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Arpad Tordai, Andrei Gorcea, Patrick Kis;
fundași: Miguel Inacio, Andrei Mureșan, Carlos Kay, Artur Crăciun, Carol Taub, Dan Berci, Tudor Telcean, Rareș Takacs, Tudor Vomir, Cătălin Pop, Răzvan Pașcalău, Robert Neciu;
mijlocași: George Florescu, Nicolae Pîrvulescu, Alex Pop, Victor Dican, Vlad Mihalcea, Alin Văsălie, Rareș Scocîlcă, Alex Roșca, Bogdan Barbu, Cătălin Ștefănescu, Dragoș Penescu;
atacanți: Dorin Goga, Cristian Gavra, Marius Coman.
Șase amicale stabilite până acum, nu și cele din Cipru
„U” Cluj se pregătește pe plan local până spre finalul lunii, de pe 27 ianuarie și până pe 7 februarie urmând să fie în cantonament în Cipru.
Până la plecarea pe insula din Marea Mediterană, „U” Cluj va avea un amical de lux, poate cel mai puternic din această iarnă. La doar cinci zile după reunire, pe 18 ianuarie, echipa va merge în Ungaria, unde, de la ora 11:00, o va întâlni pe Debrecen, multiplă campioană în țara vecină, în prezent clasată pe locul 8 în prima ligă.
Dacă jocurile test pe care vrea să le dispute în Cipru nu și le-a programat deocamdată, „U” Cluj și-a stabilit, în schimb, cinci partide în țară, toate urmând să aibă loc pe terenul 4, sintetic, din incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”, împotriva unor adversari din Liga a 3-a sau Liga a 4-a.
Iată programul amicalelor echipei „U” Cluj:
Debrecen – „U” (18 ianuarie, ora 11:00)
„U” – Sticla Arieșul Turda (22 ianuarie, ora 12:00)
„U” – Avântul Reghin (25 ianuarie, ora 12:00)
„U” – Unirea Dej (12 februarie, ora 12:00)
„U” – Metalurgistul Cugir (15 februarie, ora 12:00)
„U” – Victoria Cluj (15 februarie, ora 14:00)
Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ziua de Cluj