Csikszereda, învinsă și în amicalul cu Chindia. Suciu: „Au existat momente când am fost aproape egali cu oponenții noștri”

Marius ANGHEL 29 Jun. 2019, 00:56 Pregătiri, amicale

La o zi distanță după ce desfășura primul meci amical din această vară, pierdut cu 0-2 în fața unei echipe improvizate a Viitorului, FK Csikszereda a întâlnit-o pe Chindia Târgoviște, nou-promovată în prima ligă, împotriva căreia a cedat tot cu 0-2. Jocul a avut loc tot la Brașov, pe stadionul Carpați, iar golurile au fost marcate de Vadim Rață (40) și Mihai Leca (90).

Valentin Suciu a utilizat în prima repriză a testului cu Chindia majoritatea jucătorilor care au fost folosiți în partea secundă a meciului cu Viitorul. Însă la pauză a intrat condusă, după reușita lui Rață din minutul 40. Apoi, în partea a doua a întâlnirii, formația din Miercurea Ciuc a utilizat restul jucătorilor din lot, printre care și cei rămași din vechiul lot, ca Majzik, Mitra, Csuros, Veres, Bajko sau Hodgyai. Și în această repriză, la fel ca în cea cu trupa constănțeană, a încasat un noul gol pe final, din partea lui Leca, în minutul 90.

Csikszereda, prima repriză: Bordas – Palmes, Csonka, Kiss, Kovacs, Berde, Eder, Barta, Kalman, Szekely, Volent
Csikszereda, repriza a doua: Miron (Gyenge 75′) – Majzik, Mitra, Lalic, Fodor, Csuros, Veres, Erdei, Takacs, Bara (Simo 75′), Bajko (Hodgyai 75′)

Chindia: Ius. Popescu – Martac, Leca, Benga, Ioniță – Șerban, Rață, Bic, Burlacu – Voduț, Cherchez. Au mai jucat: D. Moldovan – Yameogo, Neguț, Neicuțescu și Filip Mitrovic, acesta din urmă fiind un fundaș central în vârstă de 25 de ani, care a jucat ultima dată la FK Tyumen.

Maghiara, la putere la Miercurea Ciuc

Csikszereda continuă să ofere informații despre echipă doar în limba maghiară, deși clubul activează în România și urmează să joace într-un campionat național.

Spre deosebire de ea, Sepsi Sfântu Gheorghe, formație tot din Secuime, arată mai mult respect țării în care trăiește și cetățenilor ei, publicând informații despre echipă atât în limba maghiară, cât și în română.

Despre acest joc cu Chindia, antrenorul Valentin Suciu a spus: „Úgy gondolom, hogy mindkét felkészülési mérkÅ‘zés tükrözte az elmúlt két hetes munkát és a fejlÅ‘dés mindenkin látszott. A próbajátékra érkezettek közül is mindenki bizonyítani akart, de sajnos nem mindenki maradhatott. Remélem ütÅ‘képes csapatot sikerül összekovácsolni, még két-három játékost várunk, de nagyjából már megvagyunk. A Viitorul elleni mérkÅ‘zésen látott nagyobb tévedéseket sikerült nagyrészt kijavítani és ma voltak olyan pillanatok, amikor majdnem egyenlÅ‘ ellenfelei voltunk a Chindia csapatának. Jó volt ezt látni és bízom benne, hogy a folytatás is jól alakul. HétfÅ‘tÅ‘l edzÅ‘táborba vonulunk és egy 28 fÅ‘s kerettel folytatjuk a munkát.”

Apelând la Google Translate, Suciu ar fi făcut următoarea declarație: „Cred că ambele pregătiri pentru meci au reflectat activitatea din ultimele două săptămâni, iar evoluția a fost evidentă pentru toată lumea. Toți cei care au venit la jocul de test au vrut să o dovedească, dar, din nefericire, nu toți au putut să rămână. Sper că puteți bate o echipă capabilă să joace și așteptăm doi sau trei jucători, dar suntem aproape acolo. Greșelile majore în meciul cu Viitorul au fost în mare parte depășite și au existat momente când am fost aproape oponenți aproape egali față de Chindia. A fost bine să vedem acest lucru și am încredere că continuarea va fi bine. De luni, mergem la o tabără de antrenament și continuăm să lucrăm cu un cadru de 28 de persoane.”

Echipa din Miercurea Ciuc își încheie prima perioadă de pregătire, efectuată pe plan local, iar de luni, 1 iulie, și până pe 13 iulie va merge în cantonament la Cheile Grădiștei. Următorul amical stabilit îl are pe 5 iulie, cu Rapid.

De partea cealaltă, Chindia o întâlnește sâmbătă, de la ora 18:00, tot la Brașov, pe Petrolul Ploiești.

Foto: FK Csikszereda

Marius ANGHEL 29 Jun. 2019, 00:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă