Bucurie la Galați! SC Oțelul și-a stins datoriile de la FIFA și are liber la legitimat jucători. ”Componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2023, 14:25 Liga 2
Bucurie la Galați! SC Oțelul și-a stins datoriile de la FIFA și are liber la legitimat jucători. ”Componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit”

SC Oțelul Galați și-a rezolvat problema interdicției la transferuri, pe care o avea din partea FIFA, din cauza datoriilor rămase de pe urma lui Diego Sevillano și Yulu Matondoai, foști jucători ai campioanei din 2011 (FC Oțelul) a cărui continuatoare este actualul echipă moldoveană. Cel puțin asta informează astăzi, 19 ianuarie 2023, clubul gălățean.

Astfel, formația antrenată de Dorinel Munteanu poate legitima jucătorii pe care i-a anunțat deja ca noi achiziții pentru partea a doua a sezonului de Liga 2: Octavian Ursu (ex CS Comunal Șelimbăr), Antonio Cruceru (ex Unirea Slobozia), Diego Zivulic (ex Tabor Sezana / Slovenia) și Andreas Chirițoiu (ex Unirea Constanța, aparține de FCSB).

SC Oțelul și-a ridicat interdicția la transferuri primită de la FIFA

Președinte SC Oțelul, Marian Brăilescu, admitea la mijlocul lunii decembrie a anului 2022 că clubul are interdicție la transferuri, însă spune că această problemă cu FIFA va fi rezolvată și Dorinel Munteanu nu va avea probleme în a-și forma lotul de jucători pentru partea a doua a sezonului așa cum își dorește.

Clubul gălățean trebuia să achite datorii de pe urma lui Diego Sevillano și Yulu Matondoai, foști jucători ai echipei căreia SC Oțelul îi este acum continuatoare, reprezentând taxe judiciare către FIFA în valoare de aproximativ 7000 de franci elvețieni (circa 35.000 de lei).

”Așa cum ne-am angajat în ultimul comunicat de presă, clubul nostru anunță că toate plățile către FIFA au fost efectuate și interdicția temporară de transferuri a fost ridicată. Astfel, SC Oțelul Galați va putea înregistra toate contractele jucătorilor aduși în această iarnă, în perioada de transferuri de iarnă ce este disponibilă până la data de 13 februarie, iar componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit. Până în acest moment, clubul nostru i-a înregimentat pe jucătorii Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Andreas Chirițoiu și Diego Zivulic, în timp ce Yevhen Bokhashvili, Antonio Azinovic și Valmir Berisha au părăsit lotul pregătit de Dorinel Munteanu.

Reamintim faptul că SC Oțelul Galați a avut o interdicție temporară de transferuri, operată de FIFA, cu aplicabilitate atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Această măsură a fost aplicată în urma unor litigii pe care foștii jucători Diego Sevillano și Yulu Matondo le-au avut cu FC Oțelul Galați, iar decizia a fost extinsă și la nivelul clubului nostru, ca și continuatoare a clubului oțelar. Sumele datorate foștilor jucători au fost achitate, însă nu și plata taxelor judiciare către FIFA”, a informat SC Oțelul Galați într-un comunicat.

Dorinel Munteanu anunța trei-patru achiziții, până acum s-au făcut patru

SC Oțelul, din postura de nou-promovată în Liga 2, ocupă locul 3 în clasament, cu 31 de puncte acumulate în 16 jocuri, fiind la egalitate cu a doua clasată Poli Iași și la două puncte sub liderul Steaua (33 puncte), care nu are drept de promovare.

La finalul anului trecut, antrenorul Dorinel Munteanu spunea că își dorește în această campanie de transferuri să aducă trei-patru jucători la SC Oțelul.

Momentan, clubul a prezentat oficial chiar patru achiziții: mijlocașii Octavian Ursu și Antonio Cruceru, fundașul Diego Zivulic și atacantul Andreas Chirițoiu.

”Vor fi schimbări! Se vor face, dar trebuie să am un buget, să am bani la dispoziție ca să pot aduce jucători noi, dar cu siguranță vor veni trei-patru.
Suntem o echipă de podium, de aceea vreau să fac un apel, în afară de primărie și Liberty, care au fost lângă noi, ca jucătorii să fie plătiți la zi. Au fost plătiți la zi, în momentul de față nu sunt plătiți, dar până pleacă în vacanță vor primi banii”, spunea antrenorul Oțelului.

Tot în această perioadă, clubul gălățean s-a despărțit de atacanții Yevgen Bokhashvili și Valmir Berisha și de fundașul Antonio Azinovic.

SC Oțelul se află acum în cantonament la Vatra Dornei, până în data de 25 ianaurie. În perioada 30 ianuarie – 10 februarie, trupa gălățeană va merge într-un stagiu de pregătire în Turcia, în Antalya.

Foto: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-o-venire-doua-plecari-si-o-prelungire-contractuala-19257909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-19257766

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-branistea-pleaca-in-cantonament-in-spania-19257843

Marius ANGHEL 19 Jan. 2023, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă