Președintele SC Oțelul, despre interdicția la transferuri pe care o are clubul: ”Își ia angajamentul că va efectua plățile, iar componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit”

Marius ANGHEL 15 Dec. 2022, 14:32 Liga 2
Președintele SC Oțelul, despre interdicția la transferuri pe care o are clubul: ”Își ia angajamentul că va efectua plățile, iar componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit”

Președinte SC Oțelul Galați, Marian Brăilescu, admite că clubul are în acest moment interdicție la transferuri, însă spune că această problemă cu FIFA va fi rezolvată, iar echipa antrenată de Dorinel Munteanu nu va avea afectată campania de achiziții.

Marian Brăilescu spune că SC Oțelul va scăpa de interdicția la transferuri

Într-un comunicat emis joi, 15 decembrie 2022, de club, Marian Brăilescu spune că datoriile către Diego Sevillano și Yulu Matondoai, foști jucători ai campioanei din 2011 (FC Oțelul) a cărui continuatoare este actualul SC Oțelul, au fost achitate, însă mai sunt de plată taxe judiciare către FIFA, în valoare de aproximativ 7000 de franci elvețieni (circa 35.000 de lei).

Conducătorul echipei gălățene vrea să liniștească suporterii, transmițând că penalizarea va fi achitată, iar interdicția va fi ridicată, astfel că Dorinel Munteanu va putea să aibă campania de achiziții din această iarnă așa cum își dorește.

”Având în vedere unele articole din mass-media referitoare la clubul nostru, dar și îngrijorarea comunității noastre de suporteri, SC Oțelul Galați face următoarele precizări:

În acest moment, clubul nostru are o interdicție temporară de transferuri, operată de FIFA, ce se aplică atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Această măsură a fost aplicată în urma unor litigii pe care foștii jucători Diego Sevillano și Yulu Matondo le-au avut cu FC Oțelul Galați, iar decizia a fost extinsă și la nivelul clubului nostru, ca și continuatoare a clubului oțelar. Sumele datorate foștilor jucători au fost achitate, însă nu și plata taxelor judiciare către FIFA, în valoare de aproximativ 7000 de franci elvețieni. Această neplată nu a fost comunicată de către FIFA în timp util și a fost operată interdicția de transferuri în platforma TMS, însă în urma corespondenței cu forul suprem ni s-a confirmat faptul că plata acestor taxe va duce automat la ridicarea sancțiunii.

Această interdicție nu va afecta procesul de fortificare a lotului și strategia de transferuri din această iarnă, SC Oțelul Galați având posibilitatea de a rezilia sau încheia noi contracte de activitate sportivă în această perioadă, înregistrarea acestora urmând oricum a se face în perioada de transferuri din intervalul 16 ianuarie – 12 februarie 2024. Astfel, clubul nostru își ia angajamentul că va efectua plățile înainte de această perioadă, iar componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit”, a transmis Marian Brăilescu.

Dorinel Munteanu vrea trei-patru jucători la SC Oțelul în pauza de iarnă

SC Oțelul intenționează să facă schimbări în lotul de jucători în această iarnă, pentru a continua lupta pentru play-off și apoi pe cea pentru promovarea în SuperLigă.

Dorinel Munteanu anunța acum câteva zile că la echipă așteaptă trei sau patru jucători noi, însă pentru asta are nevoie de un buget.

”Vor fi schimbări! Se vor face, dar trebuie să am un buget, să am bani la dispoziție ca să pot aduce jucători noi, dar cu siguranță vor veni trei-patru.

Suntem o echipă de podium, de aceea vreau să fac un apel, în afară de primărie și Liberty, care au fost lângă noi, ca jucătorii să fie plătiți la zi. Au fost plătiți la zi, în momentul de față nu sunt plătiți, dar până pleacă în vacanță vor primi banii”, spunea antrenorul Oțelului.

Momentan, echipa din Galați nu a anunțat nicio despărțire de vreun jucător sau vreo achiziție după încheierea primei părți a sezonului.

SC Oțelul, din postura de nou-promovată, ocupă locul 3 în clasament, cu 31 de puncte acumulate în 16 jocuri, fiind la egalitate cu a doua clasată Poli Iași și la două puncte sub liderul Steaua (33 puncte), care nu are drept de promovare.

Foto:SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-stabilit-data-reunirii-si-cantonamentul-19256376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-facut-raportul-pe-2022-si-e-pe-plus-promovarea-in-liga-2-si-sansa-la-play-off-ul-evidentiate-presedintele-marian-brailescu-meritul-principal-e-al-generalului-dorinel-munteanu-19256262

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-reprezentante-ale-ligii-2-si-ligii-3-in-cupa-romaniei-au-fost-eliminate-in-faza-grupelor-au-fost-stabilite-meciurile-din-sferturile-de-finala-19256258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-a-facut-lista-de-achizitii-si-vrea-sa-aduca-patru-jucatori-la-sc-otelul-se-vor-face-schimbari-19255955

Marius ANGHEL 15 Dec. 2022, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă