Andrei Cordoș, ultimele ore ca președinte la Chindia. Fostul fotbalist confirmă că despărțirea de clubul târgoviștean este aproape | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 03 Oct. 2023, 00:03 Liga 2
Andrei Cordoș, ultimele ore ca președinte la Chindia. Fostul fotbalist confirmă că despărțirea de clubul târgoviștean este aproape | EXCLUSIV

Aventura lui Andrei Cordoș ca președinte la Chindia Târgoviște se apropie cu pași repezi de final. Nu au trecut nici patru luni de când președintele Consiliului Județean Dâmbovița și primarul municipiului Târgoviște îl prezentau pe noul conducător al clubului și se comunica faptul că la Târgoviște s-a pornit ”reconstrucția micului Ajax”.

De atunci și până acum au trecut opt etape în Liga 2, Chindia și-a schimbat antrenorul după doar două runde, are doar două victorii și 10 puncte acumulate și se află pe poziția a 11-a, mult sub așteptări, dar, totuși, deloc departe de locurile de calificare în play-off, ca număr de puncte.

Cordoș a dezvăluit pentru Liga2.ro faptul că primele discuții privind despărțirea de Chindia au început de două săptămâni, iar astăzi, luni, a avut o nouă rundă de discuții și că în scurt timp crede că totul se va finaliza amiabil.

Andrei Cordoș este ca și plecat de la Chindia

Rezultatele sub așteptări înregistrate de Chindia în prima parte a sezonului Ligii 2, după retrogradarea din SuperLigă și modificările aproape în totalitate survenite, cât și problemele financiare pe care le-a întâmpinat clubul și care se acutizează pe zi ce trece au adus în prim-plan nevoia unei noi schimbări la trupa finanțată de Consiliul Județean Dâmvovița și Primăria Târgoviște.

De această dată se țintește direct la vârful clubului, iar plecarea lui Andrei Cordoș este aproape înfăptuită. O spune chiar fostul fotbalist.

”Este adevărat că discutăm despre plecarea mea, dar numai în câteva zile se poate concretiza totul sau putem vorbi despre fapte cu adevărat. Momentan sunt doar discuții”, a confirmat Cordoș pentru Liga2.ro, prezicând și faptul că totul se va încheia ”amiabil, fără scandal”.

În momentul discuției telefonice, președintele Chindiei se afla în mașină, pe centura Clujului, în drum spre casă. Spune că se întoarce marți seară la Târgoviște: ”Am plecat la Cluj pentru că am ceva important de făcut și vreau să mă întorc cu mașina pentru a-mi lua și lucrurile.”

Cordoș (foto, între primarul Târgoviștei, Cristian Stan, și președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan) a fost prezentat oficial ca președinte al clubului Chindia în data de 21 iunie 2023. În aceste zile va avea loc despărțirea, cel mai probabil până la următorul meci al echipei, iar locul său va fi lua, cel puțin pentru moment, de vicepreședintele Lorin Petrescu.

Chindia, pe locul 11 în Liga 2 și calificată în faza grupelor Cupei României

După primele opt etape ale Ligii 2, Chindia ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2, cu 10 puncte acumulate, la fel ca CSM Slatina, care are un golaveraj inferior.

Distanță față de ultimele două poziții care duc în play-off-ul de promovare nu este deloc mare, de doar trei puncte. Ceahlăul și CS Mioveni au fiecare câte 13 puncte și se află pe locurile 5 și 6. Prima clasată, CSC Șelimbăr, echipă fără drept de promovare, are 20 de puncte.

Chindia are înregistrate două victorii, patru egaluri și două înfrângeri, dintre care două egaluri sunt obținute sub comanda primului antrenor din acest sezon, Dragoș Militaru. Celelalte rezultate sunt obținute cu Vasile Miriuță pe bancă. Cel mai probabil, Miriuță va pleca și el de la Târgoviște odată cu Cordoș, cel care l-a adus ca antrenor.

Echipa târgovișteană este calificată și în faza grupelor Cupei României, unde în prima etapă a pierdut cu 0-2 în fața colegei de campionat Corvinul. Va mai avea jocuri acasă cu Petrolul și FC Hermannstadt, prim-divizionare, astfel că are șanse mici de accedere în sferturi. În Liga 2, următorul meci îl are sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu ultima clasată Progresul Spartac.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reprize-diametral-opuse-in-fk-miercurea-ciuc-chindia-targoviste-19287110

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-lucrarile-la-noul-stadion-din-targoviste-19286392

Marius ANGHEL 03 Oct. 2023, 00:03 Liga 2
Pe aceeași temă